Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja osnovno zavarovanje

osnovno zavarovanje

Sem izredna študentka s statusom rednega študenta in me zanima kako si naj uredim osnovno zavarovanje. Vem, da bi se lahko zavarovala preko staršev, vendar se ne morem zaradi družinskih problemov. Na ZPIZ-u so mi rekli, da se lahko zavarujem na občini, vendar na občini o tem nič ne vedo. Če bi si pa sama plačevala pa bi za mene to pomenil veliki strošek, saj imam zelo majhne prihodke. Kako pa je z dodatnim zavarovanjem? Lepo prosim za nasvet.

Zelo rad bi vam dal kakšen dober nasvet. Najlaže bi bilo preko staršev kakor je meni poznano.Vem tudi,da si zdravstveno zavarovanje lahko plačujete sami,vendar bi to pomenilo za vas velik strošek.Ker pa to ni ravno moje področje,vam lahko pomagam le na ta način,da vam priskrbim dodatno delo preko študenta tukaj pri meni,če vam seveda ostane kaj časa.

Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Sem bodoca mamica ,ki potrebuje dober nasvet.Zivela sem 2 leti pri fantu in njegovih starsih kateri me je zacel pretepati brez kakrsnega koli razloga.ko je on in njegovi starsi izvedel da sem noseca se je stanje poslabsalo.ko me je zadnji krat pretepel sem poklicala svoje starse in jimrekla da grem od njega da ga zapuscam.tako se je tudi zgodilo in sem zivela nekaj casa pri mojih starsih .ko so sli moji starsi na dopust na svedsko sem sla z njimi.zelela sem zaziveti na novo in tako sem ostala pri stricu in teti na svedskem tezko mi je bilo.v sluzbi kjer sem delala sem dala odpoved ker nisem zelela delati z sestro od bivsega.sedaj sem v sestem mesecu nosecnosti .ta cas dokler sem bivala na svedskem sem spoznala osebo katera me ima rad in se zeli porocit z menoj.vendar jaz si moram dobit kaksno zavarovanje katero mi bo krilo stroske poroda kaksno naj bi to zavarovanje bilo pri nas ?sedaj se bom porocila vendar nebom mogla rodit na svedskem ker porod si moram placat sama in je predrag za moje financne zmoznosti.zato sva se z partnerjem odlocila da bom rodila v sloveniji.kaksne pravice
ima bivsi do otroka med tem ko je prej zelel da naredim splav in kako naj sedaj naredim to glede otroka kako naj mi on prizna ocetovstvokam naj se obrnem na katero ustanovo?
hvala za vnaprej ker glede vsega sem popolnoma obupana !

Če imate v Sloveniji stalno, ali začasno bivališče boste lahlo sklenili prostovolnozdravstveno zavarovanje,katero vam bo pokrilo stroške v porodnišnici.
Za vaše osebne težave pa se obrnite na kakšnega odvetnika,kajti le on bo najbolje vedel kako vam lahko pomaga.

Lepo vas pozdravljam,in upam,da boste vse uredili,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Kot prvo: prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja ne moreš skleniti, če nimaš osnovnega zdravstvenega zavarovanja.
Kot drugo: stroške v zvezi z načrtovanjem družine v celoti pokriva osnovno zdravstveno zavarovanje

Sonja, pozdravljena!
Lepo se ti zahvaljujem za točen odgovor ge.Ameli.Vesel sem,da sodeluješ v forumu in oglasi se še !

Želim ti še naprej lep dan, Bruno

New Report

Close