Najdi forum

osmice

Pozdravljeni!

Izraščata mi spodnji osmici in februarja sem se naročila na odstranitev.Obljubili so mi,da bom na vrsti nekje maja ali junija. Ker pa mi osmici zelo hitro rasteta in ker ni prostora,so mi sprednji zobje začeli rasti eden mimo drugega.Eden že celo “štrli” iz vrste. V strahu,da bi se stanje še poslabšalo,sem prosila kirurga,pri katerem sem naročena,če bi me lahko vzeli preko vrste,pa ni možno,razen samoplačniško.Povedal pa mi je,da se je čakalna vrsta z napotnico še podaljšala in bom na vrsti šele jeseni.Jaz do takrat ne morem čakat,ker se stanje hitro slabša.Me pa sedaj zanima,kje bi lahko najceneje prišla do posega,ker bom verjetno morala izbrati samoplačniški način.Pri nas na Gorenjskem so cene od 20-40.000 na zob. Kakšne pa so cene v Ljubljani in kakšne so čakalne vrste z napotnico?

Pa še za konec eno vprašanje. 5 let sem nosila zobni aparat,da sem poravnala spodnje zobe.Lani sem prenehala z nošenjem.Sedaj mi zaradi osmic spet rastejo postrani pa me zanima,če se bo stanje popravilo,če takoj ukrepam z odstranitvijo osmic,ali bo tako ostalo kot je??

Hvala vam za odgovore.

Lepo vas pozdravljam.
kepica

SPoštovana kepica1,

verjetno so čakalne dobe v Ljubljani še daljše – vsaj tako sklepam iz težav drugih bralec, ki na poseg čakajo tudi 1 leto in več.
Samoplačniških cen ne poznam – najbolj točen odgovor vam bodo dali izvajalci sami.
Če so se zobje že premaknili, potem se zaradi odstranitve osmic verjetno ne bodo povrnili v prejšnje stanje, bo pa odstranitev preprečila še nadaljnje slabšanje stanja.

V Ljubljani so čakalne dobe okoli 10 mesecev, lahko pa tudi več.

New Report

Close