Najdi forum

Spoštovani,

pred leti so mi ugotovili, da mi zgornja desna osmica raste v smeri korenine sedmice. Takrat so mi rekli, da naj vse skupaj pustim še na miru. Leta 2004 so se začele bolečine in od moje zobozdravnice sem dobila napotnico za izdrtje te osmice. Na stomatološki kliniki so me pregledali (seveda sem imela sliko). Kirurg je rekel, da je zob še previsoko v kosti in da dvomi, da mi ta zob povzroča bolečine. Da mi on še ne bi tega klesal ven, ker bi mi moral narediti preveliko luknjo v kost (njegove besede). Kakšne pol leta nazaj pa se je bolečina zopet pojavila in spet sem šla s sliko in napotnico h privat oralnemu kirurgu. Na kliki je jasno vidno, da je ta osmica že v korenini sedmice, zgornji del zoba pa naj bi bil, po besedah kirurga, tik pod simusom. Spet mi je rekel, da mi on tega nebi počel, ker se boji za sinus in sedmico. Rekel mi je, naj čez kakšnih 5 let pridem ponovno z novo sliko. Mene pa ves čas boli cela zgornja desna stran. Zdaj mi je zobozdravnica odprla šestico (tudi jaz sem sumila, da je mogoče pa vsa bolečina ravno od šestice). Trenutno zdraviva šestico, mene pa boli v zgornjem delu desno obraz. Oziroma, ne vem kako naj definiram-kot bi bolelo od nosu proti zobem, pod lično kostjo. Rahlo sem že obupana in utrujena od stalne bolečine oziroma pritiska.
Tole moje pisanje je res cel spis, vendar se mi zdi, da mi boste tako lažje dala kakšno mnenje ali nasvet.
Lepa hvala in lep pozdrav.

SPoštovana Tanja13,

težko vam dam nasvet, ki bo “močnejši” od mnenje dveh kirurgov, ki ste ju že obiskali. Ev. vam lahko svetujem, da se vrnite k prvemu kirurgu, da še enkrat oceni, ali je zob sedaj kaj nižje (predvidevam, da je, ker se zob z izraščanjem “spušča”).

New Report

Close