Najdi forum

Pozdravljeni
Rada bi prebrala kaksno vase mnenje o problemu,s kateri sem se prvic srecala.
Sem upokojenka z mozem,ki bi zaradi prbolele kapi, rabila zanj dvakrat tedensko dve ali tri urno pomoc,v smislu druzbe mozu,ker se ne upam pustiti ga samega.Je pokreten,zna skrbeti za svojo osebno higieno,se oblece sam in lepo je.Vcasih ga izdaja ravnotezje.Zato tudi odlocitev za nekaksno varovanje,ko me ni doma,ker se bojim padca. Sem clan univerze za tretje zivljenjsko obdobje in se temu ne bi rada odpovedala,ker smatram,da moram narediti tudi kaj zase;ne v sebicnem smislu.Mislim,da mi to koristi.Rada bi te ure prezivela sprosceno,brez strahu.Po nasvetu zdravnika sem se obrnila na socialno skrbstvo.Socialna delavka zelo prijazna,polna razumevanja.Imajo na voljo delavke za tako pomoc.
V to je vkljuceno vec postavk:negovanje,gospodinjska dela,spremljanje….
Cena 2.4000 Sit na uro.Razumem.Toda jaz pospravljam ,kuham,moza kopam sama…Rabila bi res samo to,da bi bil nekdo z njim.Ker imam ze leta pomoc pri vecjih pospravljanjih,lahko primerjam ceno.Za gospo,ki mi pomaga,placam 1.200
Sit na uro,pa res dela. Zato sem res v dilemi.Mislim, da bi tudi na soc. skrbstvu morali imeti razlike v placilih. Vem.da bi za popolno oskrbo bila pripravljena placati 2.400Sit,samo za varovanje pa se mi zdi prevec,saj pripravim malico in vse potrebno.Moz se temu itak upira in mi zagotavlja,da je lahko sam.Toda mene je strah. Kaj mislite vi? Ima se kdo taksno izkusnjo?Za mnenja se zahvaljujem.
Lep pozdrav Katarina

Če je to skrb, moža pelji v dnevno varstvo v dom upokojencev, ponekod že imajo tako organizirano varstvo. Ali pa preprosto pokliči prijatelje ali prijateljico, mislim, da je to lažje kot popolnemu tujcu zaupati. Lahko je tudi kakšen vaš prijazen sosed.
Prav tako se lahko obrneš v kakšno društvo, ki nudi tovrstno pomoč (ta hip ne vem, katero, poleg Hosipica, ki pa ni za te bolnike). Ali pa daj oglas za študenta, ki se bo ukvarjal z njim, se pogovarjal, igral šah in podobne stvari …

Pozdravljena in hvala lepa za nasvete.Ves,saj sem sama razmisljala o razlicnih moznostih.Do sedaj sem bila vedno samostojna in ce sem ze poiskala pomoc,sem raje placala,kot bila komu kaj dolzna.Saj vem,da bom nasla resitev;k pisanju me je gnalo bolj razmisljanje o cenah za razlicne usluge in misel,koliko ljudi je ,ki so res v stiski in ne zmorejo taksnega zneska. Druga stvar je,da je moz po bolezni zelo obcutljiv in noce priznati,da pomoc rabi,ali da jo rabim tudi jaz.To je tipicno za take bolnike.Veliko sem o teh situacijah prebrala in se posvetovala.
Za enkrat mi bo priskocila na pomoc sestra.Se ji bom ze kako oddolzila,ker noce placila.Vem pa,da je za vsakega cas dragocen. Kot sem ze prej povedala,sem se zamislila o celotni sociali v nasi drzavi.Zivim v okolisu,kjer je veliko upokojencev in vse tarejo podobne skrbi. Zaenkrat sem se polna optimizma.Mocna moram biti za dva.Se to .Hcerka z druzino zivi v inozemstvu in ne smem je obremenjevati s svojimi problemi.Se tako je zaradi ocija zelo prizadeta.Ima pa druzino,ki zahteva svoje in sluzbo. Lep soncen dan zelim Katarina

Poizkusi poklicati na Karitas.Morda imajo kakega civilnega vojaka za take primere?

Zakaj pa ti tista gospa ne čisti takrat, ko greš na predavanja in ubiješ dve muhi na en mah?

Sem ze pomislila na to.Vendar ima tako urejen urnik,da bi tezko vskladila z mojo potrebo.Bomo poskusili tudi premisliti to moznost.Najlepsa hvala vsem za pomoc.
Ze to nekaj pomeni,da ti nekdo prisluhne.Lep uspesen dan Katarina

Spoštovana

Strinjam se z vami, da so usluge nege in varstva s strani države zelo visoke – mnogim nedostopne.
Že nekaj let opravljem delo bolničarke starostnikov z raznimi zdravstvenimi boleznimi in ob tem mi je znana stiska svojcev.
Opravljam nego in pomoč na domu v Ljubljani, za termin in ceno se dogovorim in prilagodim posamezniku.

Dosegljiva sem vam na telefonu 041 531 438

Lep dan
Rosa

New Report

Close