Osji pik
Jaz bi poklicala svojo pediatrinjo in jo vprašala, kako in kaj, če tega ne prakticirate, bi pa res kar šla k zdravniku. Boste vsaj vedeli, pri čem ste, ker mislim, da se ni za hecat, če traja že dva dni. Oko je le oko. A ni bivacyn antibioti – ali pa se motim, ampak če je, je logično, da ne pomaga, ker ni bakterijsko vnetje.
Srečno, Medeja
Evo mene je pred 14 dnevi pičila čebela oz dve čebeli kot bi rekla Julija v enem starem postu. Prvi dan nič, drugi malo natečeno tretji pa na urgenci na adrenalinu, antibiotikih, claritinu pa ni alergija! Vse je že tolko strupeno, da je groza!!!! Pojdi k zdravniku in to čimprej!!!!!! Pa hitro se pozdravite. LP.
Mob, kje pa se dobi ta krema? V Lekarni?
Moram povedat zgodbo: Po vaših nasvetih in ker sva bila z možem že zelo zaskrbljena, kliče mož v naš ZD. Tam mu rečejo naj takoj pokliče v nadomestni ZD. In tam pravijo: če ste lahko čakali dva dni, boste pa še en dan. Naročeni smo jutri. Naj čakamo do jutri ali naj gremo po sedmi uri na Metelkovo?
Ni lepo od ZD, da te je tako odpravil. Res so neodgovorni!
Saj si počakala, da bi bilo bolje a ne???
Joj kako so nesramni.
Jaz bi na tvojem mestu šla zvečer na Metelkovo in reci da te skrbi in pika. Pa zakaj se moramo starši pred temi zdravniki zagovarjat kot da smo eni kriminalci. Poročaj kako je z detecem. Pa vse dobro!!!!
Včeraj popoldne smo fanta nalili s Claritinom, ga z ledom obložili in spremenili v gusarja, danes pa k zdravniku. Dobil je Medrol in napotnico za alergološko.
Osa ga je prej že pičila, enkrat v nogo in enkrat v roko in nikoli ni imel tako hude reakcije. Sem mislila, da je grozna oteklina zaradi pika ob očesu in ne, da je alergičen. No moče pa je v nekaj letih od prejšnjih pikov bilo le preveč svinjanja tretjega kamna od sonca…
Toplo priporočilo vsem mamicam in očkom,
midva z možem že vrsto let uporabljava kremo Kamilosan, ki
jo lahko kupite v Avstriji v lekarnah. Zelo pomaga proti opeklinam,
blaženju bolečin in oteklin po pikih žuželk in podobnim zadevam.
Uporablja se lahko tudi pri dojenčkih. Midva sva pri sinku, ki je
star 7 tednov v treh dneh odpravila luščenje ušes n.pr. Ko te
piči komar in se namažeš tudi srbenje preneha, mami si je opekla
z vrelo vodo roko in po nekajdnevnem nanašanju Kamilosana se
ji popolnoma nič ne pozna…V glavnem, naša domača lekarna je
ne more več pogrešat.
Lp, Maja