Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Osji pik

Osji pik

Spoštovani!
Pred kratkim me je na morju v dopoldanskem času pičila osa, razen močne otekline in bolečine v predelu pika se ni dogajalo ničesar. Potem pa me je sredi noči zbudilo močno srbenje po celem telesu, imela sem občutek, da me duši, obhajal me je nemir in rahla nervoza. Kmalu zatem so se mi na telesu pojavili rdeči mehurjasti madeži in imela sem občutek, da mi “zateguje” kožo.
Po tableti Claritine se je stanje umirilo.
Zanima me, v kolikšnem času se lahko pojavi reakcija in kaj bi se zgodilo, če ne bi imela pri sebi Claritina, kajti bili smo na otoku in reakcija se je začela ob polnoči.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Spoštovana Kim!

Lahko vam povem, da ste imeli srečo v nesreči. Tudi ob Claritinu bi namreč lahko alergijska reakcija napredovala in v tem primeru bi bil brez ustrezne zdravniške pomoči lahko potek še hujši (obsežnejše spremembe na koži, dušenje, tudi razvoj anafilaktičnega šoka).
Reakcija se lahko pojavi zelo hitro (tudi v nekaj minutah) ali pa šele naslednji dan.
Vsekakor je dobro, če imate na takšnih počitnicah ob sebi antihistaminik, kot je npr. Claritine, vendar bi vam ob naslednjem piku ose priporočil, da takoj poiščete zdravniško pomoč. Ne bi bilo odveč, če bi se že ob prihodu na mesto počitnikovanja pozanimali, kje je najbližja postaja nujne medicinske pomoči, kako obratuje in kakšna je povezava do nje.

Spoštovana gospa!
Imate smolo, ker vas ni pičila še kakšna, saj bi vam to krasno zategnilo kožo in bi v momentu izgledali 10 let mlajši! Pa lep pozdrav!

Spoštovana Pika!

Očitno še niste doživeli situacije, ko je bilo potrebno zaradi osjega pika nujno zdravniško ukrepanje in ko je lahko bolnik tudi življenjsko ogrožen. Če bi bili namreč temu kdaj priča, vam takšen komentar ne bi prišel na misel!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close