Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Obiteljska medicina osječam se loše

osječam se loše

Ljepi pozdrav. Pišem vama jer se u posljednje vrijeme brinem što nije u redu sa mnom. Primječujem da imam malo povišeni pritisak jer ga mjerim svakodnevno. Nekad je ok, sasvim normalan, a nekad se popne do 155/90. U roku sat vremena padne na 130/70 pa se vrati na 150/80 i tako stalno… Najviše me brine kako se osječam. Ko da dobijem udarac u glavu i to traje kratko pa prestane pa se ponovno javi. jako čudno. Danas se od jutra osječam loše, ništa me ne boli, ali sam kao da me udario auto. Možda zbog prvog dana menstruacije? Osječam se umorno i iscrpljeno i kada se penjam po stepenicama. Primjetila sam i da mi se ruke i noge u posljednje vrijeme znoje, a iznutra osječam neki nemir. Ispričavam se, ali ne znam kako to drugačije opisati. Imam 39 godina. Mislite da to ima veze s srcem? Mislite da bi trebala piti tablete za tlak? Hvala na odgovoru. lp!

Poštovana,
opće loše stanje može biti znak početka infekcije.
Ako se takav osjećaj ponavlja već neko vrijeme, trebalo bi napraviti obradu( za početak osnovne laboratorijske pretrage).
Tegobe mogu biti vezane i uz hormonalne promjene pa bih svakako savjetovala i posjet ginekologu ( ukoliko niste bili u posljednje vrijeme).

Gornja granica normalno visokog tlaka je 140 /90.
Idealnije bi bilo da Vam stalno bude oko 135/ 75-85.
Savjetovala bih redovito mjerenje tlaka ( ujutro i navečer) kroz 7-10 dana i posjetu nadležnom liječniku koji će ovisno o izmjerenim vrijednostima i laboratorijskim nalazima, odabrati za Vas najoptimalniji lijek.

Lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close