Osebna zdravnice ne mora postaviti diagnoze, ali gre za revmatsko obolenje?
Pozdravljeni,
stra sem 29 let, pred približno 1,5 meseca so se mi začele pojavljat bolečine v roki in sicr v členku tik nad dlanmi čez nekaj časa se je na istem prstu pojavila bulica. Nadaljevalo se je z bolečino v ramenu, ki je po treh dneh izvenela. sedaj imam oteklino na 5 prstih občasno me bolijo zapestja, v jutranjih urah prsti na nogah ter celotni prednji del stopal, nad gležnji se mi pojavljajo otekline, ter bolečina se je pojavila tudi v drugem ramenu in prav tako po nekaj dneh izvenela. Zdravnica me je poslala na krvne preiskave, ki pa niso pokazale nobenih sprememb, razen povišani so bili Eozinofilci# 0.7 (0,1-0,6), Eozinofilci 8,7 (2.0-6.0), MCHC 351 (310-350), ostalo je bilo vse vredu. Spremembe v Eozinofilci mi je pojasnila kot povišanost zaradi alergij oz. asmatskega obolenja (to zadevo ravnokar rešujem s pulmologom). Skrbi me otekanje sklepov. Ali je krvna preiskava zadosti za diagnozo revmatskih obolenj? Za kaj bi lahko šlo v mojem primeru? Hvala za pomoč
lp,
Mateja
čakamo na izvid krvnih preiskav, ki bodo pokazale ali gre pri našem sinu za spondiloartritis ali ne- glede na to torej domnevam, da so krvne preiskave dovolj. Le da je ta kri šla na klinični center v LJ in je potrebno čakat 3 tedne….No- morda je za kakšne drugo vrsto revme lahko tudi testiranje v “lokalnih” laboratorijih…