Najdi forum

Osebna izkušnja

Pismo, ki je prispelo na naslov društva:

(copy-paste)
Prosim, povejte vsem v društvu

F. G. sem pri svojih 43 letih bila na tem, da se po prav tako dolgem klavrnem življenju, potem ko sem obiskala že na desetine specialistov, tudi samoplačniških – “vležem in za večno zaspim”.
Vsak specialist je kaj našel, nobeden pa ne vzroka za mojo nemoč in 24 urne bolečine po celem in v celem telesu.

Pred šestimi leti so me pri mojih 44 letih upokojili.

Že leto pred tem sem začela uživati B vitamine, kar mi je dalo moč, da sem odšla na sprehod v naravo.
Po prvem učinku sem izjavila v službi: “Saj me še vse boli, samo jaz bolečino lažje prenašam.”

Štiri mesece po tej izjavi mi je umrl 24- letni sin na poti na dopust.
V službi mi niso dali ne mojega dopusta in ne bolniške, jaz pa pomirjeval nisem hotela jemati, le B compleks in C vitamine in kalcij.
Na koncu z močmi sem prosila za neplačan dopust in po izteku meseca neplačanega dopusta, sem polna moči nastopila službo po 4 ure.

Terapija je bila – sprehodi v naravi in vitamini B compleksa in C in kalcij.

Pravzaprav najbolj zdrava do tedaj, stara 44 let, sem po tragediji sina, na IK prosila: “Prosim, da me ocenite po tem, koliko sem bila prej bolna, ne po tem, kar se mi je zgodilo. Moram vam pa povedati, da se sedaj počutim veliko bolje in bi rada ljudem povedala BREZPLAČNO, kako se da na tem svetu ZDRAVO in s tem ZADOVOLJNO živeti!”

Kot po čudežu so me upokojili na poskusno dobo 5 let, ki so že minila.
Morala sem na pregled k ortopedu, kateri mi je pred leti predpisal dvigovanje do največ 7 kg, ne prisiljene drže, ne prepogibanja, ne sklanjanja, ne dela v prisilni drži. Morala sem tudi k psihiatru, vendar njegovih “rcnij” nikoli nisem jemala.

Upokojili so me za stalno, čeprav sem pričakovala, da mi bodo omogočili kakšna javna dela ob tem, ali zaradi tega, ker sem napisala knjigo in v njej opisala, zakaj smo izgubili zdravje in kako si zdravje povrnemo.

Samoplačniško sem odšla še do nevrologa in mu pokazala nove slike, ki sem jih potrebovala za ortopedsko ocenitev. Želela sem namreč vedeti, ZAKAJ mene več nič ne boli, zakaj lahko vse delam, pešačim na Brdinje in nazaj na Poljano, kjer sem doma, ko pa se je pred desetimi leti čudil nad mojo krivo zaraščeno hrbtenico in mi že predpisal razne steznike, tako da sem ga vprašala, ali sem lahko od tega nepokretna.

Povedal mi je, da imam hrbtenico prav tako okvarjeno kot pred 10 leti, ko sem ga prvič obiskala, in da so sedaj medvretenčne ploščice tudi v prsnem in vratnem delu tako obrabljene, kot so bile pred 10 leti ledvene. Takrat je predlagal mojo ocenitev na IK, ker – tako je rekel – dolgo ne bom več mogla delati niti najlažjih del v trgovini s tekstilom.

Moram še povedati, da mi je doktor na EMG, kamor sem prišla na merjenje, zakaj mi mrtvijo roke, noge – že leta 1999 predlagal: “B complex, da se živc okrepi.”

Tudi otroped mi je predlagal analgetike, ki jih sicer nikoli nisem jemala zaradi slabega želodca, in B complex vitamine v močnih dozah.

In končno, ko mi ni preostalo drugega, sem začela aprila 2002 jemati te B complex vitamine, dodala še kalcij in C vitamin, in ko se je prava kalvarija šele začela (sinova smrt in še eni nelahki dogodki), sem jo jaz preživela brez pomirjeval.

Danes se piše leto 2010 – jaz pa sem, ob ENAKI slabokrvnosti kot pred 10 leti, kljub injekcijam B12 vitamina – POLNA MOČI!

Največjo moč mi daje to, da lahko komu pomagam s svojimi izkušnjami!
Najbolj mi jemlje moč dejstvo, da me nihče resno ne jemlje!
Rada bi svoje izkušnje delila!
Pa še nekaj vam povem – brez Nekoga “od zgoraj”, je ves trud človeka zaman!

S spoštovanjem
F. G.
(naslov in telefonska številka)

Spoštovani, prisrčna hvala za vaše izkušnje!

Kolikor več pripovedi bolnikov poslušam in prebiram, bolj mi je jasno, da je kronični bolečinski sindrom obolenje s številnimi obrazi. Med bolniki obstajajo precejšnje individualne razlike v pojavnosti bolezni in stopnji posameznikove prizadetosti.

Upam in želim, da bi vaše izkušnje pomagale čim več bolnikom!

Prijazno vas pozdravljam in vas vabim, da se še oglasite s pozitivnimi izkušnjami!

Veronika

New Report

Close