Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija OSANIT granule

OSANIT granule

Pozdravljeni!
Po priporočilu mnogih mamic, o dobrodejnosti omenjenih homeopatskih granul pri lajšanju težav ob izraščanju zobkov pri dojenčku, sem se tudi jaz odločila za nabavo le-teh v Avstriji. Sicer sem želela kupiti en gel za lajšanje težav (tudi po priporočilu drugih mamic), pa mi je prijazni farmacevt svetoval te granule. Ker mi je svetoval v angleščini, in ga nisem vse prav dobro razumela, vam ne znam povedati kaj točno mi je rekel. V glavnem, razlagal mi je, da je bolje začeti z granulami, šele nato s tem gelom, ker je močnejši (če sem prav razumela). Čeprav vem ZELO malo o homeopatiji, sem se prav zaradi izkušenj drugih mamic vseeno odločila, da jih kupim, poleg želenega gela. Zdaj sem v dvomih in se obračam na vas z vprašanji. Namreč, imam 3-mesečno dojenčico (čez par dni bo stara 4 mesece), ki si že kaka dobra dva tedna na veliko tišči rokice v usta in se obilno slini. Čedalje bolj je nervozna, velikokrat se zbuja s stokanjem, kateremu sledi vneto tiščanje rokic v usta in spet stokanje ter cviljenje. Ne morem trditi ali že gre za izraščanje zobka, čeprav se mi zdi da ima na enem mestu malo nabreklo in bolj belkasto dlesen. Farmacevt mi je takrat nekako dejal (če sem ga prav razumela), da naj ji dam granule preden zob prebije dlesen. Je možno, da mi je tako svetoval prav iz tega razloga, ker niso tako močne in ne morejo škodovati, če še ne bo kmalu zobka? Torej, ker ne vem, ali gre za zob ali le kakšno tako obdobje, sem v dvomih, ali ji lahko že začnem z dajanjem teh granul, da bi ji olajšala to “srbenje”? Je lahko kaj narobe, če ji začnem dajati, v bistvu pa ne gre za prebijanje zobka?
Lepo prosim za vaš nasvet.
Z lepimi pozdravi se vam iskreno zahvaljujem!

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,
omenjeni izdelek spada med t.i. kompozitna zdravila, to pomeni, da je v eni granulci zmešanih več homeopatskih zdravil. Klasični homeopati tovrstnih preparatov ne priporočamo, ljudje pa jih na veliko zobljejo in ker so večinoma v nizkih potencah, najbrž ne povzročajo kakšne bistvene škode.
Da pa bi bilo to zares tako, jih ne priporočamo dajati več kot 5 dni zapored, 2-3 krat dnevno 5 kuglic. Dajte jih tedaj, kadar so težave precej zoprne in si jih ne morete razložiti drugače, kot da gre res za izraščanje zoba. Med enim in drugim petdnevnim dajanjem zdravila pa naj minejo vsaj trije, štirje tedni.
Če pa zobje vsi po vrsti izraščajo precej težavno, gre za sistemsko motnjo, kjer priporočam specifično individualizirano zdravljenje otroka pri zdravniku homeopatu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,
še enkrat se zahvaljujem za vaš odziv in napotke.
Prosila bi vas še za eno vaše mnenje, namreč, ali bi lahko v tej 3-4-tedenski pavzi dajanja granul uporabila še ta protibolečinski gel, ki je prav tako namenjen za ta problem – boleče izraščanje zobkov? Verjetno ni pametno istočasno uporabljati oboje – gel in granule, če sem prav razumela?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
če je homeopatsko zdravilo pravilno izbrano, potem potrebe po gelih in drugih protibolečinskih sredstvih ni več, ker zobje izraščajo in izrastejo brez omembe vrednih problemov. Če je to še vedno problem, potem zdravilo ne učinkuje, ni bilo pravilno izbrano in ga ne uporabljajte več. V tem primeru je protibolečinski gel morda lahko koristen. Da v klasični homeopatiji ne zagovarjamo homepatskih kompozitov, imamo svoje razloge.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
Najprej se zahvaljujem za vaš odgovor.
Prav zaradi tega, ker mi je zdaj jasno, kaj so hom. kompoziti, sem se obrnila na vas s tem dodatnim vprašanjem, saj zdaj vem, da klasična homeopatija nikakor ne predpisuje zdravljenja z več zdravili naenkrat. Zato sem se spraševala, kako pa je s tem kompozitom, ki ga že imam, na žalost, kupljenega. Zdaj mi ne pade na pamet, da bi še kdaj kupila kak kompozit, pa tudi drugim to odsvetujem, saj jih je res ogromno, ki jih, v veri, da kupujejo nekaj boljšega, to kupuje.
Iz vašega odgovora sem razbrala, da ravnam s kompozitom enako kot s klas. hom. zdravilom, torej uporabim samo njega. Vendar, še vedno mi ni jasno, ali obstaja kakšna nevarnost, če bi po pet-dnevnem neuspešnem dajanju teh kuglic (npr. že takoj naslednji 6. dan) uporabila protibolečinski gel? Seveda, če se bo pokazalo, da je Osanit neustrezna izbira, ga ne mislim več uporabljati po prvem ciklusu dajanja. Rada bi le poskusila z njim, če sem ga že kupila.
Najlepša hvala, da mi pomagate z nasveti, kljub temu, da gre za zdravilo, ki ga vi ne zagovarjate.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni,
protibolečinski gel se podobno kot katerokoli drugo zdravilo konvencionalne medicine načeloma lahko uporablja sočasno s katerimkoli homeopatskim zdravilom, če pa so noter izvlečki kamilice, je to lahko antidot homeopatskemu zdravilu in zato slabše učinkuje (zdravilo, ne gel).

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close