Osamljenost
Dragi Trnova pot!
Seveda se je vedno potrebo dotakniti vzroka.
Tega se ne počne preko virtuale ampak v živo.
To tudi ves čas počnem z ljudmi, na svetovanjih.
Z merkava meditacijo lahko veliko počistiš.
Ampak, ne dovoli si vsak lotiti sebe na tak način.
Modro se je pa premakniti. Delati vzporedne korake.
Zdrav duh je lahko samo v zdravem telesu.
In to drži.
In verjemi, ko se lotimo sebe celovito, so rezultati lahko hitri.
Sploh danes, ob tej močnih energijskih delovanjih in pridnem svojem delu.
Seveda ni instant rešitev.
Da pa se.
Hvala Bogu zate, da si zmogel.
Velika moč je v nas.
Ko se tega zavemo in pričnemo delovati, se naše življenje prične spreminjati.
ZATE TRNOVA POT!! počasiimam že dovolj nekih kvazi strokovnjakov za celostno življenje, ki v osnovi nimajo pojma o pojmu. ok. kar se tiče tebe. sklepam da imaš kakšen hobi kot je modelarstvo, želznica kaj takega. ze lo hitro boš našel žensko in družbo če boš imel ta tvoj hobi samo kot občasno razvedrilo. če vidiš da v tem svetu, sistemu kot je z tvojim hobijem ki ti je zanimiv NE ZMOREŠ PROSPERIRAT pol pač deli kar tudi drugi pa da ti je še sprejemljivo. praviš da nimas skom it na pir!!! jaz grem na pir, če plačaš?!! kumot. takoj grem. ha ha ha a ti sam reči pa pridem na pivce!!! za lahkoto. ampak kaj ko jaz skelpam, da se tebi niti ni za it z nobenim ven, ti bi šel z kako bejbo, resno zensko itd.itd. to pa je spet zel enostavno rešit. sam pol pa boš imel resno zensko pa bos začel neumnosti delat!! ko berem nekaj tvojih vrstic se takoj spomnim na pogovr večine vojakov ki si zelisjo v ESD- SPECIJALNO ENOTO IN KOMENTIRAJO. največkrat tako. da moras imet vse popredalčkano, da moras bit sposoben itd itd. in nihle od teh ljudi sploh ne vez akaj gorovi to, da moras imet vse popredalčkano, še vejo ne kaj to pomeni, samo neki blebetajo. tako ti govoriš, d si se trudil in trudil?? ja kako si se trudil? a si odkrival toplo vodo, ameriko ?? kva si se trudil. škoda da is e tolko trudil bi raj ta ča bolj pametno zagonil. pač najdi en dober klub aikida, mma, judo,jiujitsu ( lahko ti pomagam keri je uredu) in se prepusti sistemu. da vrjetno nekdo ze neki bolje ve od tebe.ok?? preprosto. ne mores imet skoz vsega pod kontrolo. saj vidis kam tej to prieljalo. z eno taco v ustanovo. to je tvoj stil. če pogledas folk,rajo, vodljive osebke, ki so socializirani v ta sistem zelo. vsekakor bolj kot ti. se imajo fajn. druziji se, imajo tekme, fucbal, kosarko, rokomet, pa vse ekipne sporte, spremlajo tujino in nikol niso v depresiji. KER NE RAMISLJAJO. vzgojeni so v vodljive opice in se imajo fajn. ti pa trpis ker nisi socializiran v TA SISTEM V TO DRUZBO!! nisi opica, nisi nek navijač, nisi za skupinske športe. no mogoče si pa nikol nisi treniral v kakem dobrem klubu. ne vm te ne poznam! slabo se počutis samo zato ker ne počneš tega kr tvje telo zahteva!! to pa ni tvoj hobi očitno. a mislis, da so zenske ki kleklajo, sivajo, neke umetnice, matematičarke, da so to neke full zaželjene ženske za zabavo?? ok kasna se tud najde. ampak v osnovi pa ker bo gledala nekeg tipa ki se igra z železnico namesto da bi se igral z njo in njeno kolegico?? ok če bi ti imel od tega hobija velik keša recimo 10 000 na mesec potem bi takoj imel bejb kolko bi hotel. in kolegov. pa bi glih tak vse rekle pa ima nek hobi pa bi si mielile ko ga jebepa nejgovo zeleznico in zanmke, samo da ima DNARE!!!!! to je to bistvo. ko grše boksat na tekmo ali kaj drugega, pa ta skačejo pičk..ice okoli kaj mislis da bo ona imela enega ki je zmagal ker je najboljsi al kaj. imela bo tistega ki ga je atek pripeljal z nobel dragi mavtom ali se je sam rpieplajl z audijem TT ne pa nekim zmagovalcem. ok seveda kaksna tudi ampak to je redko. ti bom dal še en primer da boš ja razumel. ok? kako rečejo ženske debelemu revnemu tipu- prasec zavaljeni. kako pa bogatemu debelemu- moj medo!!!!! ja?? lahko si lolek bolek z železnico, rahitik špeglasti, ki ne zna fukat itd. ki je podn oin posmeh. LAHKO PA IMAŠ VELIK KEŠA pa si kr naenkrat bogat tip, zrihtan, lepo oblečen, inteligenten, unirjen ( kar je redko) ok mas kolko mas vlekga tiča to si tak ne mores sam zbirat in imaš HOBI , neko železnico recimo!!! ja?? in bo to takoj pozitivno. baba bo rekla ja naj gre to zelznico vozit vsaj po gostilnah ne hodi in drugih bab ne preganja. malo ti bo z boki pomigala pa ti bo prislo. to je ena opcija. druga pa je da ti odločaš kako in kaj. da imas malo več besede doma. na kratko KEŠ RABIŠ!!!!! TO JE TO!! pa ta hobi izvajaj malo manj. tezko kaj natancjenej recem ker te ne poznam. nevme kaj znaš.
Preberi, ker je res dober članek. Morda bo pomagal k razumevanju sebe. 😉
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/samota-in-kreativnost-sami-v-sebi.html
Imam podoben problem in čisto štekam situacijo.
Živim na samem, faks praktično zaključen, delam v firmi, kjer je le moja fizična prisotnost in ni nekih človeških kontaktov med sodelavci, le službene debate ali pa 8 ur tišine. Kolegi katere imam nimajo časa zame, ko ga imajo, pogruntam da nimamo praktično nobene skupne točke in je pogovor z njimi zelo težek in rabim iti čimprej stran. Ko grem sam na kak žur/koncert, se mi zdi neumno in neprijetno tam stati v množici ljudi in nekaj čakati.
Pa opažam da zaradi celoživljenske večinske izolacije razmišljam popolnoma drugače kot ljudje, katere spoznam in začnem debato in vse zelo hitro odženem, saj nisem sposoben furati small talka o zame nepomembnih stvareh, vedno gledam na stvari iz filozofskih, psiholoških, umetniških ali tehnoloških perspektiv. In tega se ljudje ustrašijo. Ali pa se jaz naveličam, saj se mi ne da zgovarjati o vremenu , avtih, športu in podobnih trivialnostih in se umaknem.
Dobra in hkrati slaba stran samote in samostojnosti je, da se naučiš razmišljati unikatno in se ne podjarmiš nekemu socialnemu krogu. Zdi se mi, da imam dosti večji kreativni potencial kot ljudje, ki so stalno v neki družbi in si ne jemljejo časa da so sami. Le ponavadi zavoljo depresije in pomanjkanja motivacije ne uspe ravno realizirati vseh idej.
Zgolj ena ideja. Če ima kdo podoben problem in potrebuje družbe, naj napiše in se lahko organiziramo in spoznamo ob kavi. Ne potrebujemo društva ali kluba za to, kakor tudi se ne siliti med ljudi, ki nimajo časa.
Vidim , da nas je kar veliko takšnih. Nebom rekla, da sem čisto osamljena, ampak včasih v množici ljudi se res tudi počutiš osamljen. Tudi jaz praktično sem pred diplomo, nekateri prijatelji imajo svoje partnerje, sama sem pa tudi končala pred kratkim nekaj letno razmerje, tako, da sedaj je res drugače, vendar se počutim svobodno, včasih tudi osamljeno. Imam dobro prijateljico iz srednje šole s katero se slišiva vsak dan, z drugimi se pogovarjam samo preko virtualnih omrežij, tu pa tam gremo na pijačo ali ven. Mislim, da nas bo ta doba interneta dobesedno pokopala…Ni več tistih stikov z ljudmi.
Res bi lahko organizirali kakšno srečanje.
Lp
Ja, družba ne sledi več tem gigantskim spremembam v človeških interakcijah od iznajdbi interneta in ne zna hendlati te izgube človeških interakcij. Ogromno nas je ljudi, ki smo preko tehnologije nekako se popolnoma alienizirali od družbe. Oziroma iskali izhod iz brezveznega vsakdanjika. Potem pa kar naenkrat zaznaš, da se s trenutnim stilom življenja kmalu ne boš več znal zgovarjati z ljudmi, da boš fizično prenehal obstajati v tem svetu, boš le še virtualna entiteta zaprta v virtualnih svetovih. In je zelo hud šok, ko začneš spoznavati, da obstaja tudi realen svet.
to bodo še zelo hude posledice na celotni družbi zelo kmalu.
Neka oseba, ki sama nima registracije na MedOverNet, me je prosila, naj ti v odgovor pripnem tale link;
http://med.over.net/forum5/read.php?95,9481151
Lep pozdrav.
Zdi se mi, da bolj kot je človek introvertiran in individualist, večja je verjetnost, da se ujame v zanko osamljenosti.
Tempest…. zanimivo, da se te ljudje “ustašijo”. Mene privlačijo izključno ljudje, ki imajo na svet svoj pogled, se znajo pogovarjat o katerikoli tematiki, ki se lahko iz pogovora z njimi nekaj naučiš hkrati pa tudi njim nekaj daš. Iz tega kar si napisal daješ vtis, da si tudi nadpovprečno inteligenten. Ko pravijo, da se nasprotja privlačijo, jaz sem s tem ne morem strinjat. Mene ne privčalijo ljudje, ki so moje nasprotje. Že osnovni pogoj, da mi bo nekdo zanimiv je ta, da je nekaj posebnega,.. visoka inteligenca je tu neizbežna. In predvsem, da nima črednega nagona. Da v množici ne izstopa z nastopaštvom, pač pa je kot majčken draguljček, ki ga med razdrobljenim steklom prepozna le strokovnjak 😉 In čeprav je takih ljudi manj,.. obstajajo…
vsekakor se strinjam z vsemi, ki pravijo, da je za spremmebo potreben prvi korak narediti sam. Včasih res kaj pade z neba…ampak v čakanju na to, lahko gre mimo preveč čudovitih priložnosti.
Sama sem ti osebe, ki bi zaradi introvertiranosti in izbirčnosti pri družbi z ljudmi, hitro zabredla v osamljenost. Po drugi strani pa imam srečo, da me zanima toliko različnih stvari in ga imam v sebi neko silo, ki me bo prisilala, da nekaj spremnim, če se preveč osamim. Pa tudi dovolj izkušenj, da vem, da včasih, ko se ti zdi, da ti nič ne more bit zanimivo, da je to samo občutek, ker si se predolgo predajal osamljenosti. V trenutku ko pokažeš interes pa tudi vesolje stoi na tvojo stran. Mnei je lahko govorit, ko sem se že pri 10 letih naučila, da če nekaj gre narobe, je to zato, da se odpre prostor za nekaj boljšega in to vnaša v moje življenje optimizem. Iz vsake neprijetne izkušnje sem tudi vedno potegnila lekcijo za katero sem hvaležna. In zaupanje v življenje je nekaj kar prinaša tudi notranjo srečo. Ko si srečen… privlačiš srečne ljudi….
Kar se tiče interneta… jaz priporočam, da se objavi slika. S tem se izogneš vsem tistim pogovorm… ki po tem, ko vidiš kako človekl zgleda se nenadoma končajo, čeprav je prej pogovor čudovito tekel. Če ti človek ni dovolj simpatičen, da bi se z njim pogovarjal, boljše, da sploh ne začneš pogovora… tisti, ki se bo pa kljub sliki odzval… pa je najhujša ovira že mimo. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da je slika super stvar. Tudi kadar ne iščeš ljubeznekega odnosa na interentu, ti sliak nekaj pove. Meni recimo je zelo pomembno videt človekove oči. Problem, ko ni slike je predvsem v tem, da če ti je nekdo zelo všeč pri pogovoru, se nekej od zadaj nehote začne ustvarjat simaptija… in potem ko človeka vidiš in je popolnoma drugačen od tvoje predstave… sinehote razočaran in lahko izgubiš veš interes za stik… če pa človeka takoj vidiš in morda ni tvoj tip… se pa lahko vsaj prijateljstvo iz tega razvije potem ko vidiš, da ti je oseba karakterno všeč.
Tisti, ki imate dovolj časa in radi živali pa… pes je super stvar. Polek tega, da se te vedno razveseli, je super dejavnost, ki te spravi v gibanje. Tudi, ko se ti zelo ne da, te odgovornost do psa pripravi, da greš ven in se potem bolje počutiš. Tudi z neznanimi ljudmi je bistevno lažje navezat stik… dokler imaš malega kužka te itak vsi ustavljajo, ko je pa velik pa če ne drugo, spoznaš druge pasjeljubce in vodnike psov 😉 V pasjih šolah pa tudi imajo ponavdi organizirana kakšna skupna druženja za lastnike psov (z ali brez njih) 😉
Jaz imam problem z bratrancem. Je skos doma in je dobesedno vgnezden v svojo sobo pri 24 letih. Nonstop ga spodbujam, da naj gre z mano ven, da spozna ljudi in mogoče kako punco, ampal on je v svojem svetu in misli, da mu bo bejba padla v naročje. Ves čas se počuti osamljenega in utesnjenega. Po mojem opažanju mu je osamljenost kot zjutraj topla postelja, ko hočeš še naprej spati in ležati. Probam ga zvlečz na žure na karkoli in celo na plesišču zrihtam neznane lušne punce, da jih spozna. Ampak on ne pleše in ne naredi nič v smeri, da vstane iz svoje postelje. To se je treba samo zagnat iz svoje udobne zone in zalaufat motorje in reči življenju ja! Če vidiš, da se bo nekje nekaj dogajalo moraš rečt, da greš! Če vidiš ljudi, ki jim dogaja, moraš rečt sem za foro in naredit nekaj norega ter se jim pridružiš, da se strezneš! EDINO KAR MORATE NAREDIT JE TO, DA SI REČETE SAMI PRI SEBI, DA STE ZA FORO! Osamljenost je samo jutranja topla udobna postelja kjer se nič ne dogaja kot životari.
Jast ti nekaj povem sprijazniti se moraš da bi nekoč spoznal kakšno punco da se razumel z njo .
Sicer imam nekaj vprašanj zate pa mi lahko odgovoriš .
1 Ali si v družbi videl kakšni lustni par fata in dekle ki sta se drzala za roki .
2 Ali si že gledal kakšni film ko sta se fant dekle poljubljala , sprehajala , plesala in seksala .
3 Bi šel enkrat na kakšno veselico tam bi spoznal prijateljico .