Najdi forum

Osamljenost

Zdravo!

Velika sem 168 in trenutno imam 88 kg. Me je kar malo sram priznati. Ne vem kdaj sem se tako zredila. Nekaj časa sem imela 66 kg in sedaj bi se rada vrnila v tiste dobre lahke čase.

Kakšen bi naj bil moj jedilnik in koliko aktivnosti moram vključiti da bi lahko shujšala po 1 kg na teden?
Trenutno se sprehajam po kakšno uro dnevno, naredim okoli 200 trebušnjakov in enkrat na teden grem na Taebo.

Mislim da mi je glavna težava motivacija in rada jem kadar sem osamljena.

Upam, da bom pri vas našla malo družbe v osamljenih dneh!

Maggi,

Če želiš izgubiti 1kg maščobe na teden , moraš teoretično doseči dnevni deficit 1285 kalorij/dan… to pomeni… nekaj od tega lahko dosežeš z manjšo količino hrano, priporočljivo pa je da večino teh kalorij porabiš z kakšno obliko treninga.

Če te zanima koliko kalorij porabljaš pri kakšni aktivnosti, si lahko več o tem prebereš na moji spletni strani. Med novicami imaš članek z naslovom. Koliko kalorij porabljamo pri različnih aktivnostih. Malo matematike pa boš kmalu vedela koliko česa zadostuje.

Svetujem ti, da si prebereš tudi kakšne starejše odgovore na to temo… uporabi iskalec tako na tem forumu, kot tudi na moji strani. Našla boš zagovotovo kar nekaj spodbudnih odgovorov.

Pa glede osamljenosti… to se lahko kmalu spremeni, bolj kot si dovoliš zadrževati te občutke slabše je… pojdi več ven, bodi bolj sproščena v družbi prijateljev, hkrati začni delati nekaj koristnega zase… kot si že začela… uredi si prehrano, redno treniraj… s seboj boš vsak dan bolj zadovoljna, kar se bo poznalo tudi navzen…

…kmalu ne boš več osamljena, po svetu je veliko ljudi ki so osamljeni, ker sami ne storijo ničesar proti temu… zapomni si : Življenje je lepo… ampak moraš pa tudi ti nekaj zato storiti.

Lp,
Goran

Maggi.
Sama sem tudi visoka 168 cm in trenutno tehtam 76 kilogramov. Stara sem 27 let.Največ sem se zredila po obeh porodih. Pred prvo nosečnostjo sem tehtala 65 kilogramov, kar mi je bilo kar OK. Potem pa sem se počasi redila in redila, moram poudariti da sem se počasi a vztrajno redila. Nekaj časa sem potem imela 70 kilogramov, kar se mi tudi še ni zdelo tako grozno, pa tudi navzven in počutje je bilo OK.
Ko pa sem pred kratkim stopila na tehtnico in mi je le-ta pokazala 79 kilogramov, me je kar vrglo dol.
Sedaj sem se odpovedala raznim prigrizkom, majonezam, večini sladkarij in velikim obrokom, pa seveda prehranjevanju pozno zvečer pred televizorjem.
Popijem tudi veliko navadne vode ali nesladkanega čaja čez ves dan, največ pa v dopoldanskem času.
Sem šele na začetku svoje počasne shujševalne diete, če ji sploh lahko tako rečem, saj ne želim naenkrat izgubili teh odvečnih kilogramov, ker se menda lahko zelo hitro vrnejo.
Tudi sama večkrat iz golega dolgočasja (kolikor je to možno pri družini z dvemi otroki) pač jem.
Sedaj si ob napadu “lakote” rajši privoščim kozarec vode in hitro odhitim kakšnemu hišnemu opravilu naproti, čimdlje od hladilnika. Če tudi to ne pomaga, je odlična motivacija pogled v spodnjem perilu v ogladalo pri neonski svetlobi. Zagarantirano te bo minil apetit. Pri neonski svetlobi se odlično vidijo vse nakopičene maščobe, od celulita dalje.
No, upam, da mi bo uspelo in da ne bom popustila pred skušnjavami med rojstnimi dnevi in podobnimi praznovanji.Oglasi se še kaj.
Tudi meni bi prav prišel kakšen namig, Goran, kaj praviš!?
Mimika

Maggi da ne bos osamljena, a si za druzbo v dvoje (resno vprasanje).?
Lahko skupaj telovadiva.:)

Hej Maggi!

Če si osamljena, se mi pa kaj oglasi na mail. Sicer pa, ko te daje osamljenost pojdi raje na kakšen sprehod ali pa na fitness, tako se boš izognila hrani, pa še naredila boš kaj za svoje telo in tudi v družbi boš.

Lp in veliko sreče!

Zivjo Maggi!

Tudi jaz sem imela 2 leti nazaj 89 kg (velika pa sem 169 cm). Potem pa sem prisla na faks, imeli smo predavanja cel dan, skoraj nic nisem jedla in naenkrat shujsala na 83 kg. To se mi je zdelo zelo fino in zacela sm malo bolj paziti na prehrano. Navadila sem se jest manjse kolicine (ker se je že želodec navadil na manjše količine). Predvsem sem se odpovedala kosilu in sem jedla večkrat na dan (prej pa 2x – kosilo in večerjo). Teža je pa šla počasi navzdol. Začela sem se tudi ukvarjati s športom in še bolj sem pazila na hrano . Sedaj imam “samo” še 73 kg, vendar se trudim izgubiti še kakšnih 5 kg. Verjamem, da bo tudi tebi uspelo. Veliko srece. Lahko pa mi pises na mail: [email protected]

Mimika,

Moram priznati, da tistega z neonsko svetlobo še nisem slišal… zelo originalno, verjamem tudi učinkovito. Očitno si kar inovativna, pri tem kako se spodbudit.. Verjamem, da ti bo uspelo… kadar pa že popusiš skušnjavi na rojstnem dnevu, lahko z intenzivnejšim treningom naslednje dni kompenziraš marsikaj.

Lp,
Goran

New Report

Close