osamljene mamice
Živjo,
je mogoče katera, ki bi potrebovala kakšen klepet ali pa družbo za kakšen večer, ko ste same tako kot jaz…in si želim, da bi odšla malo ven na kakšno pijačo ali na kakšen sprehod….v času, ko je otrok vsak drugi vikend pri očetu.
Stara sem 35 let in živim v okolici Ljubljane.
Lep preostanek tedna!
Tačkica 1,ko sem sama,po podobnem razmišljanju kot ga imaš ti…kako si najti prijateljico ali družbo…odšla prvič sama na tek,sama na kolo,sama smučat v tujino,sama na tekaški maraton…se mi je odprla popolnoma nova dimenzija življenja…in samozavesti.
In kot po pravilu,takrat so se mi začeli ljudje “lepit”…danes le še redko uspem kam iti sama…če pa mi že uspe,neznansko uživam…
Mislim,da družbo najlažje dobiš na podlagi istih ali podobnih interesov in pa takrat,ko si sama sebi zadosti in najboljša družba…
Pa še nekaj sem ugotovila…ljudi ne zanimajo ločitve,porazi,žalost,težave…to ni osnova,na kateri bi se sklepala prijateljstva ali poznanstva…ljudje si želijo biti v družbi pozitivno naravnanih in sončnih ljudi.To pa postanemo takrat,ko si zmoremo sami uravnavati svoje življenje.
Lp
kklara: delno se strinjam s tabo, delno pa ne. tudi jaz sem dobila najboljšo družbo v vrstah žensk, ki so šle skozi podobno življenjsko situacijo kot jaz. prav ta situacija, izmenjavanje izkušenj, so bile razlog, da smo se sploh srečale – društvena srečanja, in tudi bernarda1 ti bo povedala, da je v svojem koncu spoznala veliko prijateljic prav iz istega razloga.
seveda to ni pogoj. sem tudi že videla situacije, ko se ženske obrnejo durga od druge in se nočejo pogovarjati o teh stvareh ali pa si grejo na živce, ker so ene to že dale skozi, druge pa šele prebolevajo. zato je fino, da se dobijo skupaj ženske, ki so v podobnem življenjskem obdobju – po ločitvi ali smrti, nekaj časa po ločitvi ali smrti, z malimi otroci, z najstniki, z že odraslimi otroci … sama se sicer ujamem z vsemi vrstami, ker vse sprejemam takšne kot so, vse pa niso take.
se mi zdi fino, da s tistimi, s katerimi se družiš, lahko podeliš tudi to pomembno osebno izkušnjo in super je, če te poslušalci razumejo in čutijo tvoje besedem, ker so dali skozi podobno. zato pa vzpodbujemo druženje podobnih, ker … kot pravim, jaz vidim veliko prijateljstev, ki so stkane prav na podlagi takih srečanj. (tudi jaz in rozi, pa lunca, pa nevaM, pa nadka, pa …)
Evo, jaz se prijavljam na srečanje.
Moj princ ima 4 leta in obožuje druženje s prijateljčki.
Po moje bi bilo fino v Tivoliju na igrišču ( Tivoli le med tednom, ker drugače je nenormalna gužva),ali na igrišču POP TV kjer imajo lušten bifejček za kak sok ali kavo…al pa Zbilje, kjer imajo tudi luštno po novem…
Mora bit pa prostor, da ne bomo kar naprej letale za njimi in ne bo časa niti kave popit)))))
lp
Predlogi?