Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja OŠ Vide Pregarc vs. OŠ Savsko naselje

OŠ Vide Pregarc vs. OŠ Savsko naselje

Mnenja, izkušnje, zakaj ja, zakaj ne.
Vnaprej hvala.

Nihče se ne javlja, pa si dovolim, da svoje povem jaz, čeprav zadevo premalo poznam. Kot slišim , imajo na OŠ Savsko naselje kar nekaj precej problematičnih otrok, s katerimi se morajo učitelji precej ukvarjati in to gre na račun dela z ostalimi otroci.

Če že izbiraš, potem izberi raje OŠ Vide Pregarc na Bazoviški 1 v Mostah.
Tudi sama sem jo obiskovala in spomini so še vedno lepi, čeprav je moj sin že v srednji šoli. (Toliko o mojih letih)

Savsko naselje pa ni ravno na “dobrem” glasu….

Lp

Moj status:dva otroka hodita v OŠ Savsko naselje, sem v svetu staršev in šole, tako da šolo, vodstvo šole, učitelje (ne še vseh) in dogajanje v njej zelo dobro poznam.
Torej-šola, ki je en prvih v kateri so začeli uvajati devetletko, k temu je šola pozitivno pristopila, zato je le-ta dobro vpeljana. Uspeh šolarjev je precej dober. Trenutno je v šoli 18 oddelkov, šolo redno obnavljajo , ima svoj bazen, ki pa ni v najboljšem stanju.Lansko leto so vrhunsko opremili manjšo telovadnico, zamenjali okna na celi šoli, v planu je še marsikaj. Trudijo se po svojih močeh, veseli so pomoči in sodelovanja staršev.
Problematični otroci so v vseh šolah-Savsko naselje prav nič ne izstopa. Bilo pa je res nekaj težav z generacijo, ki je šolanje končala lansko leto, tako da so učitelji sami priznali, da je letos delo veliko lepše.
Učitelji na nižji stopnji so za devetletko odlično usposobljeni in se da z njimi dobro sodelovati. Upam, da bo tako tudi na višji stopnji.
V glavnem-mi smo zadovoljni.

KAj pa OŠ Vodmat? Morda razmislite o sosednji varianti? Katere bi bile prednosti?
LP, Matjaž

Jaz sem hodila na Vide Pregarc-Enostavno tale šola je bila že takrat poden-zdej pa je tudi to ostala-tako na žalost.Hčero smo dali na drugo šolo-hvalabogu da smo se preselili.Tudi Savsko ne priporočam-res je po moje najbljša izbira -VODMAT ali karkoli drugega.

Žal odpade, ker je popolnoma s poti.

Kaj pa je merilo za “poden” in “ne poden”? Učitelji? Učenci? Stavba? Število odličnjakov? Število problematičnih otrok?

Mogoče pa je tudi tako, da se šolam z “renomejem” ni treba trudit, tiste, ki slovijo kot “poden” pa se trudijo, da svoj ugled izboljšajo.

Hotela si mnenje in jaz sem svojega napisala-če ti ni všeč to ni moj problem!!!Lp.Mateja

New Report

Close