Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja OŠ Tone Čufar- Ljubljana

OŠ Tone Čufar- Ljubljana

Živjo. Smo priseljeni v Ljubljano, od letošnjega aprila, sina- 1.razred- smo vpisali v OŠ okoliša, kamor spadamo, to je OŠ Toneta Čufarja. No, na prvi pogled mi je delovalo vse ok, šola kot šola pač, sedaj pa sem v službo dobila eno sodelavko, ki ful kritizira to šolo, pravi, da je svojega prepisala na Ledino, kjer so veliko bolj normalni in prijazni… Me zanimajo vaša mnenja oziroma kako ste vi kaj zadovoljni na tej OŠ…

Ne oziraj se preveč na mnenja drugih, ker je itak tako, da vse stvari niso vsem všeč. Za tisto novo sodelavko, boš pa že kmalu ugotovila, zakaj ji ta OŠ ni bila všeč. 😉 Pusti ga tam, če bo pa res kriza, kar dvomim, ga pa še vedno lahko prepišeš. Pa ne kompliciraj preveč .;)

Sem prepričana, da bi tud na Ledini našla kakšnega starša, nezadovoljnega s šolo. Povsod se najdejo. Ker za ene sončke ni nič dovolj dobro …

Saj ga nimam namena prepisovat zato, ker se je ena našla, ki kritizira… Me samo zanima, kako je nasplošno folk zadovoljen na tej šoli, predvsem kako se otroci tam počutijo (ker pač starši so ponavadi dosti bolj zahtevni).

Ne vem, kako je zdaj, sem tja hodila 20 let nazaj in sem se počutila krasno. Takrat je Čufar veljal za kvalitetno šolo, dejansko se je bilo treba učiti več kot kasneje na gimnaziji. Tudi osnovo za naprej so nam dali odlično, glede na predznanje nekaterih sošolcev na gimnaziji in tudi kasneje. Me pa zanimajo odgovori, ker bodo tudi moji otroci kmalu hodili tja.

Ja, to je res bilo 20 let nazaj, sedaj je to krepko drugače….

Živjo, evo, iz prve roke ti lahko povem. En otrok je ravno končal šolo, drugi bo tam še nekaj let.

Šola velja za eno od elitnih lj.šol. Sloves si služi s precej učinkovitim managiranjem, ki ga je začrtala dolgoletna sedaj upokojena ravnateljica, precej uspešno pa nadaljuje trenutna ravnateljica. Šola je kljub spoštljivim letom urejena, vsako leto se nekaj obnavlja itn itn. Tam ne boš našla razbitega štekarja ali zamreženih oken….
Glede uspešnosti podatek – v letošnjem 9.razredu so le trije učenci šli v srednje šole, ostali vsi v gimnazije, iz obeh 9. razredov jih je številčno šlo največ na Bežigrad, sledijo Poljane, Vič, Ledina. Kot primerjava – na eni od šišenskih šol je razmerje skoraj obratno (no, štirje učenci so šli v gimnazije). O uspešnosti dela pričajo tudi prejete nagrade – Vegovo, Stefanovo, Cankarjevo, itn itn. Učenci te šole so redni prejemniki (rezultate lahko pogledaš npr na DMFA – vsakoletni spesek nagrajencev iz vseh slo.šol).

Če povzamem – je dobra šola, kvalitetna in otroc na tej šoli so gledano povprečno iz urejenih okolij. Nekaj ekstremov se povsod najde, seveda. Tako pri učencih kot seveda tudi pri učiteljih. Seveda niso vsi biseri, ampak zopet gledano povprečno, so ok. Predvsem so svojevrstni posebneži učitelji za telovadbo…..

Skratka, lahko si vesela, da imaš tam otroka, res fino. A veš kje boš mogoče imela še največ težav (vsaj jaz sem jih imela)? S starši sošolcev…………precej raznih umetnikov, pevcev, igralcev, direktorjev, zdravnikov……..in včasih so roditeljski sestanki res komedije. Sam vsi se po nekaj letih umirijo :-))

še od mene + tej šoli.
sin je bil prva generacija 9 letke na tej šoli, mi kot starši smo bili zadovoljni, in sin tudi, še posebej prva triada smo imeli super učiteljice, varnostnik sicer je na šoli, ampak je pručkom vezalke zavezoval ko so šli ven,,,,,
– učenci in čitelji se pa itak najdejo povsod samo tukaj se mi zdi da jih ni veliko.

lp

Madona, še sreča, da so se tvoji otroci na tej šoli naučili pisati, kajti tebi to ne gre! Vse šole v Centru so bolj prestižne, T.Č. ima tudi latinščino, pa urejeno varstvo, pa urejeno prehrano, pa … Je pa res, da so otroci bolj snobovski, pa malo je lokalcev iz šolskega okoliša, zelo veliko pa vozačev iz drugod, ker starši delajo na RTV, pa sodišču pa drugje po centru. Ledina ima pa kar nekaj učencev iz Fužin, pa Štepanjskega, ker je postaja LPP tam zraven. Torej….

Madona, še sreča, da so se tvoji otroci na tej šoli naučili pisati, kajti tebi to ne gre! Vse šole v Centru so bolj prestižne, T.Č. ima tudi latinščino, pa urejeno varstvo, pa urejeno prehrano, pa … Je pa res, da so otroci bolj snobovski, pa malo je lokalcev iz šolskega okoliša, zelo veliko pa vozačev iz drugod, ker starši delajo na RTV, pa sodišču pa drugje po centru. Ledina ima pa kar nekaj učencev iz Fužin, pa Štepanjskega, ker je postaja LPP tam zraven. Torej….[/quote]

Že milijonkrat prežvečena tema, da se ti da- pravopis, misssllmm halooo
ja jaz ne znam pisat, sam teb pa kej druzga manjka ( mogoče bolj pomembnega) a ne??

lp

Pozdravljene/i!
Sem sedajnšna učenka te šole (8. razred). Nevem sicer kje ste pobrali snobizem med otroki… Glede tega res nevem zakaj se vam je to dozdelo. Kolektiv učiteljev je zelo dober, saj nas naučijo res ogromno. Na višje stopnje tekmovanj (področno, državno) se nas vsako leto uvrsti res veliko in tudi dosegamo visoke rezultate. Naša šola je res zelo urejena kar se tiče izgleda in osebja poleg tega pa če recimo primerjamo notranjost naše šole ni nortanjost drugih lahko opazite veeeeeeliko razliko, saj drugje najdete odbite in poškodovane zidove, popisane klopi, šolski zvonec, ob katerem te zadane kap, ko zazvoni ipd. (pri nas imamo zvok ksilofona :D). Prvim razredom so sedaj še dodatno popestrili program, saj imajo v jutranjem varstvu možnost igre v telovadnici. Hrana v jedilnici je dobra, veliko zdrave hrane, solat, sadja… V tretjem nadstropju imamo tudi zobno ambulanto, ki redno skrbi in pregleduje naše zobe. Vsako leto imamo v aprilu tudi fit hojo: peš od doma do šole. Tisti, ki so doma dlje in se vozijo v šolo izstopijo iz avta 15 min hoje prej. (v šoli dobimo medaljo ter jabolko). Zmoten pa je tudi podatek glede otrok, ki živijo v šolskem okolišu- večina jih živi v ljubljani- na metelkovi, kotnikovi, slomškovi ipd. tudi recimo iz Šiške jih je veliko…

Lp, OŠTČtoday 😀

Če tole kaj pomaga? Nadejam se, da ja… 😉

Tudi jaz sem hodila na to šolo in bi vpisala sem tudi svoje otroke oz. bi šla še enkrat. To, kar je nekdo rekel glede staršev, je sicer res, ker imajo nekateri očitno preveč časa, ampak s tem – kot starš – ne boste imeli problemov.
Učitelji so super (resnično!), sploh 1-5 razreda, v višjih se najde kakšen posebnež ampak ne v smislu, da bo dal kar tako slabo oceno ali blazno zašel iz učnega načrta. Če je učenec v mejah normale, kar se obnašanja tiče, ne bo nobeden npr. na dol zaključil. Če primerjam z nekaterimi drugimi šolami, se mi zdi, da smo dobili dobro predznanje. Rezultati NPZ-jev letos so bili tudi zelo nadpovprečni. Zelo dobra so tudi tekmovanja (rezultati) in priprava nanje.
Te različne napol-obšolske dejavnosti, ki jih je omenila ‘sedaj na šoli’ so pa sploh super, še posebej za 1. triado. Mislim, da grejo enkrat na teden tudi na sprehod na grad ipd. Hrana je ok – malica praktično vedno, kosilo pa, če otrok ni izbirčen in ga starši doma navadijo jesti raznoliko hrano. Veliko se tudi pogovarjamo o problemih drog, življenju nasploh ipd., če nam med uro ostane kaj časa oz. na razrednih. Od posameznika je odvisno kako resno to vzame.
Aja, pa v našem razredu jih je bilo več kor 5 iz Štepanjskega/Fužin.
Čez 3 dni mi bo prav žal, ko bomo zapustili to šolo!

Ne morem si pomagati, ampak……………….gimnazija je kakšna šola? Sem do sedaj mislila, da je srednja, pa se očitno motim:)

Zanima me, ali mi lahko kdo pove v kakšnem smislu so posebneži učitelji telovadbe in kakšni so učitelji za likovno in glasbeno vzgojo. Kaj pričakujejo od učencev. Ali ocene iz teh predmetov (če nisi aktivni športnik, ne hodiš v glasbeno šolo in nisi nadarjen umetnik) lahko kvarijo možnost odličnjakov za vpis v gimnazijo, če ima učenec sicer same petice.

Torej, pošteno povedano – učiteljica za glasbo je super. Sicer nima avtoritete itn, a je dušica.
Učiteljica za likovno je…………..posebnež na potenco, ocenjuje po sebi znanem ključu in odvisno od lunine mene in ja, je problem. Se je treba kdaj iti skregat.
Učitelji za telovadbo, aaaaaaah. Imamo enega, ki je strašljiv za tamele predvsem s svojim obnašanjem, starejši pa ga imajo radi. Drug je je z mislimi že v penziji, tretja pa……….precej pasje sorte, kot slišim. Starši hodijo k njej na govorilne, kar je najbrž unikum.

Kar se ocen tiče – glasbena brez težav 5 z normalnim delom, likovna 5 če “se trudiš in redno nosiš pribor v šolo” (a kdaj se je treba it malo kregat), telovadba 5 razen pri tisti učiteljici, ki baje zna delat probleme. Skratka, je treba malo pazit na ocene, ni avtomatična 5.

jaz sem učenka na tej šoli.
ne vidim razloga zakaj nebi imela te šole rada.
oglejte si našo spletno stran in boste vse razumeli.
http://WWW.TONECUFAR.SI

Tudi jaz sem bivša Čufarjevka. Osnovno šolo sem končala 2014, zdaj grem v drugi letnik Gimnazije Vič. Vsa leta sem imela vse predmete zaključene 5 in tudi drugače redko kakšno 4ko. Pa ne da se hvalim- učitelji so večinoma odliiiiiični. Se najde vmes kakšna cvetka, a to se itak povsod. Snov večinoma podajajo sistematično, jasno in popolnoma po učnem načrtu ali pa naučijo še kakšen dodaten trik. Ocenjujejo pravično. Pa še tisto najbolj pomembno- skoraj v vseh lahko vidiš, da so krasne osebe, učencem pripravljene pomagati in prisluhniti. To je splošno značilno za šolo- več let sem bila predsednica šolskega parlamenta in na sejah je vodstvo šole prisluhnilo prav vsaki muhi učencev. Dejavnosti izven pouka, ki jih šola ponuja, mrgoli. V glasbeno šolo sem sicer hodila, a roko na srce- prav nič mi ni pomagala zaključena višja glasbena pri glasbi v šoli. Likovna umetnica daleč nisem, slikat res ne znam, pa sem tudi tam vedno imela 5. In športnica šele nisem! Zaradi težav z očmi sem imela vedno probleme, pa sem imela tudi to zmeraj 5. Na to šolo imam čudovite spomine. Tudi na sošolce in njihove starše…bili smo ekipa vsi za enega, eden za vse. Sodelovali smo, si pomagali in se spodbujali. Posmehovanje, zmerjanje in zamere so odpadli. Pretepi in prepiri prav tako. Prijateljstva pa so ostala…starši tudi čudoviti- vseh slojev in iz vseh delov Ljubljane ter njene okolice, največ iz centra. Žal tega ne morem reči za paralelko- oni so bili zmeraj tisti ta bolj poredni in glasni. Ampak to je čisto odvisno…Hrana je bila dobra (če nisi zbirčen, ker je vedno bolj zdrava, posebej od kar je TČ eko šola.) Šola je res urejena in lepa, vsako poletje se nekaj prenavlja. Dosežki na raznih tekmovanjih in dober uspeh učencev pa so tako in tako stalnica. Zdaj imam sestrico v drugem raredu. In tudi ona se strinja da ne bi šla nikamor. 🙂

Sem trenutni učenec te šole (6.razred) in mislim da sicer imamo vredu učitelje ter dokaj slabo prehrano, snobov pa vbistvu sploh nimamo. Verjemite mi nekaj časa sem treniral košarko na ledini (smo z ledinci) bili so čefurji na polno enkrat sem mogel pospraviti žoge in so me začeli klicati “čistilka” potem so me vsak trening obmetavali z žogami in me zmerjali z nesbosobnim ker nisem moral ujeti žog(sedaj smo sicer že v boljšhih odnosih) ampak vseno ne priporočam Ledine.

New Report

Close