Najdi forum

oš nova gorica

kam naj vpišem otroka kaj svetujete v ledine,fran erjavec….prosim za mnenja ker ne vem kaj nardit:-(

V kakšen okoliš spadaš? Kam hodi tvoj otrok v vrtec?

spadam pod ledine a bliže bi mi bilo fran erjavc,

Odvisno kakšne so tvoje prioritete. Meni je na Ledinah všeč, da je to manjša šola, tam so majhni otroci skupaj in ni tistega preskoka iz vrtca v “ta veliko” šolo takoj, ampak šele kasneje, ko gredo na matično šolo “Milojko”. Na Ledinah je tudi dosti igral zunaj, skratka kot en vrtec bolj. Naši otroci so se zelo radi hodili tja igrat, jaz pa sem malo posedela na klopci.
Moja prijateljica je imela hčerko na Frana Erjavca in kolikor vem, so imeli kar nekaj težav.
Mi smo spadali pod Ledine, smo živeli čisto blizu, vendar smo se preselili, tako da gre naš otrok letos na vaško šolo. Skratka, jaz glasujem za Ledine. Povprašaj še malo okrog, gotovo poznaš kakega starša, ki ima otroke na Frana Erjavca, če ti je tista opcija bliže.
Dobro odločitev ti želim!

Vendar pa nimajo telovadnice. Otrok mora čez 4 leta spet drugam, v čisto drugo okolje, ki je veliko manj prijazno, ker je sredi mesta in kafičev. FE ja ob robu mesta, ima veliko parkirišč, varen peš dostop, Švz na prostem, …
Odvisno kaj ti več pomeni, pomisli tudi vnaprej- kako in kje bo otrok moral čez cesto,… Obe šoli imata verjetno prijazne učiteljice, zato upoštevaj stvari, ki ti bodo tudi v bodoče olajšale šolanje otrok. Kam gre večina sovrtičkarjev?

Ena moja prijateljica ima otroka v OŠ Frana Erjavca, pa pravi, da je veliko problemov z večjimi, šola ni najbolj urejena, pritoževala se mi je, da imajo veliko domače nalog. Nasjstniki v višjih razredih kradejo ključe od omaric, strog kriterij ocenjevanja je, nekateri učitelji so prav strogi (moja prijateljica je povedala, da je ena ponorela, prijela pero od sošolke od njene hčerke (malo glupo se sliši :)) in ga vrgla v vrata, delajo tudi krivice. En je dobil 12 točk, kar je za 2 in mu je dala 3, en pa 20,5 (nevem več natančno, vem le to, da mu je zmanjkalo pol točke do 5) pa je dobil 4! Eno učenko je poslala pri spraševanju kar s cvekom v klop, ker malo ni znala, en, ki pa tudi ni znal, mu je pa dala še eno priložnost. Najprej rečejo, da štejejo neke pluse, ampak sploh ni res. Če imaš veliko plusov ti ne zviša ocene ali kaj podobnega, če pa si velikokrat brez domače naloge in imaš veliko minusov, pa zgubiš oceno. Učenci zgubijo motivacijo za pisanje nalog za plus in sloh nehajo pisati tudi ostale naloge. En 6.razred ima Matematiko skupno zaključeno 2.8!

samo OŠ F. ERJAVEC ne. lastne izkušnje. katastrofa

nič ne naučijo

odnos katastrofa, brez srca, samo številka si

New Report

Close