oš bičevje
Pozdravljena!
Hvala za odgovor. Ce je hci v drugem razredu potem predvidevam, da bo uciteljica z njo se naslednje leto, tako, da necaka ne bo dobila. Ali poznas se kaksne uciteljice? Kaj pa je z anglescino, ki naj bi bila od zacetka? Pa splosni vtis. Ali prisluhnejo starsem? Sestro se najbolj zanima odnos uciteljic do otrok. Necak je imel tudi nekaj tezav v vrtcu ker je bolj sramezljiv, vendar je zdaj kar vajen v tej skupini in kar nekaj otrok gre na Bicevje.
Hvala za vse odgovore in lep pozdravcek!
Naja
Mislim, da je večina učiteljic razredne stopnje na naši šoli primerno usposobljenih za svoje delo – nekatere so pač pri poučevanju s srcem bolj pri stvari, nekatere pa so malo bolj brezosebne. Poznam dve učiteljici, ki zdaj poučujeta tretje razrede in obe starši zelo pohvalijo. Najverjetneje bo nečaka poučevala ena od obeh.
Ker je v razredu precej manj otrok, kot jih je bilo v času mojega šolanja, se učiteljica dejansko lažje posveti vsakemu učencu posebej. Odnosi so vsaj do tretjega razreda precej domači, učenci učiteljico tikajo in kličejo po imenu.
Starši imamo možnost aktivno sodelovati pri zadevah, ki se tičejo posameznika ali cele razredne skupnosti – vendar je včasih potrebno precej vztrajnosti ali celo pogovor z ravnateljico, da se kakšna zadeva premakne.
POleg učiteljice bo v prvem razredu prisotna tudi vzgojiteljica – ena od teh je bolj likovno usmerjena, druga je naravoslovka, obe pa dovolj simpatični, da znata vzpostaviti stik z otrokom. Ker naša deklica zjutraj težko vstane, se še zdaj dogaja (ker jo pripeljemo v jutranje varstvo, ki ga vodi ena od vzgojiteljic), da takoj po prihodu zleze v toplo naročje in se za nekaj sladkih trenutkov pocrklja :))
Angleščino imajo otroci dvakrat tedensko po eno šolsko uro – po končanem pouku. Učiteljica angleščine je ubrala novo metodo poučevanja (kopičenje besed brez posebnega utemeljevanja temeljev, o tem sem že pisala na tem forumu), s katero se sicer ne strinjam, upam le, da se bodo rezultati dejansko pokazali čez leto ali dve.
Sicer je dotična letos na porodniškem dopustu, zato jo nadomešča študentka, absolventka, ki jo imamo otroci zelo radi.
Sestra naj pri vpisu omeni, da bi želeli, da sina vpišejo v razred skupaj z vsaj kakšnim prijateljem iz vrtca- to mu bo precej olajšalo prestop. Sicer pa je na naši šoli možen vpis v klasično smer poučevanja in Vambachovo metodo poučevanja – nekako bolj “umetniška” smer, predvsem je tu poudarek na drugačnem opismenjevanju.
LP, Ali
Draga Naja!
Ponavadi ne odgovarjam na teh forumih, vendar pa sem tokrat zelela le dodati dve stvari. Na tej soli imam dva otroka, starejsi je v 7. razredu devetletke, mlajsa pa v 4. devetletke. Mi smo bili vseskozi precej zadovoljni, starejsi je hodil prej na osemletko (letos po novem devetletka), mlajsa pa je ze od zacetka v devetletki. Hotela sem le dodati, da smo pa mi z anglescino zelo zadovoljni, pa ceprav so pri staresjsem lani res zaceli od zacetka, vendar se mu pridobljeno znanje v 4 letih solanja pred tem res pozna. Tudi hci je bila ves cas zadovoljna pri anglescini, ceprav smo bili tudi mi najprej zacudeni nad metodo (konvergentna pedagogika). Res pa je, da je hci v 3. razredu spregovorila in zacela celo pisati. To sem zelela dodati le zato, da bi morda slisala zadeve se iz drugega zornega kota, poleg tega menim, da si dobila odgovor od mame, ki se je ze precej pritozevala, pa mnogokrat morda brez razloga.
Lp Mojca T.