Najdi forum

Pozdravljeni.
V petek sem dobil izvid od svojega ortopeda glede bolecin v kolenu.
Citiram:” ugotavljam poposkodbeno hondropatijo pogacice. Klinicno so izrazito skrajsani hemstringi.”
Mi lahko to nekdo razlozi kot cistemu laiku, kaj je dejansko narobe z kolenu?

Dodajm tudi mnenje magnetne resonance:”posevn ruptura zadnjega rog medialneg meniskusa prekinja spodnjo ploskev. Lateralni meniskus je ohranjen. Vec fisur hrustanca patele sega do kosti.,ki se je nekaj fokusov signala edema kostnine. Nekaj fisur hrustanca trohlee femurja centralno sega prav tako do kosti. V femorotibialnem kompartmentu je hrustanec ohranjen.
Mnenje: ruptura medialnega meniskusavec defektov hrustanca patelofemoralno stopnje 4′

Prvi spis je od ortopeda drugi pa od radiologa.
Kaj dejansko vse to pomeni? Iti na operacijo ali ne? Resiti zadevo z kaksnimk vajami?

Lp jernej

Spoštovani,

izvid opisuje poškodbo notranjega meniskusa in razpoke na sklepnih površinah. Odločitev glede operativnega posega je na vaši strani; v kolikor se aktivno ne ukvarjate s športom, se lahko s temi spremembami ohranja normalen zdrav življenjski slog, poskrbi za dodatno krepitev mišic in vzdrževanjem stanja. Pri tem je potrebno vedeti, da ste omejeni glede poskokov in športov kot npr. smučanje, košarka, nogomet, odbojka, tek).
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Ravno zato me zanima, saj sem se pred poskodbo aktivno ukvarjal z vsemi sporti ki ste jih omenili. Glede na vase izkušnje ali se po operativnem posegu lahko spet ukvarjam z sportu ali so to samo moje sanje?

Lp

Pozdravljeni,

operativnem posegu bo sledila intenzivna rehabilitacija. V kolikor bo šlo vse po načrtih kirurgov, boste lahko sčasoma zopet aktivni pri vseh športih.
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close