Ortoped, katerega priporočate
Moji mami ne kaže drugege, kot da obišče ortopeda z zasebno parakso in plača preglet, kajti le tako ji morda podaljšajo bolniško. Prosim vas, da mi koga svetujete in morda navedete okvirno ceno pregleda.
Res je čuden ta sistem v zdravstvu in nenormalne čakalne dobe, če bi jo takoj operirali bi zdaj lahko že normalno delala. sama si tudi zelo želi nazaj v službo, ker ej še mlada in ne bi rada šla kar v invalidsko upokojitev. Če se komu utrne še kakšna ideja glede hitrejše operacije, bom zelo vesela.
Petruša
Petruša, sicer sem prebrala sedaj tudi tvoje starejše sporočilo, vendar še vedno dobro ne razumem, ali želiš le privat pregled ali operacijo. Če ima take bolečine, bi ji moral ortoped na izvid napisati, da rabi bolniško (do nadaljnega, do operacije…). Če se mu to ni zdelo potrebno, tudi ni napisal. Če je priporočal bolniško, v kateri je bila do sedaj, bi jo menda moral naročiti že takrat na naslednji pregled, že zaradi same bolniške. Verjamem, da tvojo mamo boli, vendar je mogoče problem bolj v tem, da ortoped te bolečine, ki izvira iz deformacije, ne prizna kot dovoljšnje za bolniško.
Mama čaka na operacijo že eno leto. Vseskozi je bila v bolniški. Po mnenju njenega ortopeda je potrebna operacija za izboljšanje stanja. Z zadnjim sklepom pa komisija navaja, da čakanje na operacijo še ni zadsten razlog za bolniško.
Moram ti priznati, da nisem prebrala mnenja ortopeda, vendar menim, da če je bila do zdaj nesposobna opravljati delo z isto diagnozo,potem ga ni sposobna tudi v prihodnje. Njen osebni zdravnik ji je naročil, da mora dobiti novo mnenje ortopeda za podaljšanje bolniške. Seveda je potrebno na preglet čakati, zato bi rada kakšnega privat po možnosti s koncesijo.
Moja mama se bolj slabo znajde, oziroma nikoli ne upa nič vprašati, zato sem sklenila, da ji pomagam kolikor je v moji moči. Ji bom rekla, naj mi sfotokopira izvide od ortopeda. Glede na stanje sem ji predlagala tudi invalidsko upokojitev, saj ima že trideset let delovne dobe, le stara je premalo. Kje začeti s postopkom nimam pojma. Njen osebni zdravnik pa ni ravno gostobeseden.
Tole moje pisanje verjetno zveni malo zmedeno, saj sem šele začela z iskanjem informacij in se lovim, ker tudi jaz ne vem kaj dejansko naj vprašam.
Petruša
A veš, včasih pomagajo tudi finte. Moj oče je doktor, ampak ne zdravnik (ker se tako radi naslavljajo tudi zdravniki), temveč znanosti. Pa ko sem pred leti (od tega bo sedaj že 13 let) na Polikliniki rabila pregled pri ortopedu (po tem so mi delali artroskopijo in oskrbeli miniskus), je poklical sprejemno pisarno in se predstavil kot doktor _____ ter rekel, da bi rad naročil hčerko, pa sem bila takoj na vrsti. žalostno, a ne?
Ja, žal je tako, da je mali človek še vedno majhen. Počakali bova na odgovor njenega ortopeda, če bo čakanje predolgo bo šla pač k nekomu drugemu in plačala.
Jezi me, ker jo nihče ni opozoril na zaplete z bolniško po enem letu, saj že vrabci čivkajo, da je čakalna doba na operacijo leto in več. Zdaj mora v službo, čeprav komaj stoji na nogah in tudi sedeti ne more normalno. To je krivično! Mlada je še in to čakanje ji prav nič ne koristi. Tudi bolniška človeka popolnoma uniči, saj ne smeš od doma, če to ni pregled pri zdravniku. Počuti se kot ptička v kletki s polomljenimi krilci.
Upam, da bomo zadevo hitro uredili v mamino korist.
Petruša
Petruša , 04.03.2003 ob 19:18
Moji mami ne kaže drugege, kot da obišče ortopeda z zasebno parakso in plača preglet, kajti le tako ji morda podaljšajo bolniško. Prosim vas, da mi koga svetujete in morda navedete okvirno ceno pregleda.
Res je čuden ta sistem v zdravstvu in nenormalne čakalne dobe, če bi jo takoj operirali bi zdaj lahko že normalno delala. sama si tudi zelo želi nazaj v službo, ker ej še mlada in ne bi rada šla kar v invalidsko upokojitev. Če se komu utrne še kakšna ideja glede hitrejše operacije, bom zelo vesela.
Petruša