Najdi forum

ortoped-Celje

Zanima me katerega otroškega ortopeda priporočate v Celju. Namreč našega malčka so napotili tja, ker hodi po prstkih, odkar je shodil do danes, ko ima skoraj tri leta. Pediater poled tega, da je lahko to samo navada, omenja možnost prekratkih “kit” na nogici nad peto, rekel je, da če je to to, da se dajo podaljšati.

Zveni tako grozno, da ne smem niti pomisliti, da se to lahko zgodi. Pozna katera mogoče tak problem, se da mogoče kaj narediti s kakšnimi vajami?

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Tudi jaz sem bila napotena od pediatra na ortopedski pregled z 3.5 letno hčerkico, tudi jaz sem bila čisto prestrašena, ker mi je le bežno omenil, da ima verjetno eno nogico krajšo. Dobila sem napotnico, nakar sem kar poklicala v celjsko bolnišnico in prosila naj me prevežejo na otroško ortopedijo. Tam sem razložila za kakšen problem gre in so rekli, da lahko pridemo katero koli sredo od 8-12 ure. Pripravi se na čakanje. Ordinira dr. VENGUST in še en mlajši ortoped, ki nas je pregledal – ampak se trenutno ne spomnim priimka. Vsa stvar se je izkazala ne tako huda – normalna za to starost in ponovna kontrola čez eno leto.

Zato ne odlašaj in hitro v Celje, da boš vedela pri čem ste.

Hvala. Sem že zjutraj klicala ob osmih, pa je rekla, da je danes že prepozno, ker jih ima že 22, tako, da drugo sredo pa kar gremo.

Upamo na najboljše. Še enkrat hvala in lep pozdrav.

Opravila sem CT levega kolka, ker je videti, da je zoožena sklepna špranja,v kranialnem delu. Izrazitejša je tudi subhondralna skleroza in neravne sklepne površine. Izrazitejše so robne osteofitne priostritve in osteofitne naplastitve. V delu acetabula pa je videti večjo subhondralno cisto, ki deloma komunicira s sklepom. V službi po osem urnem delu, pretežno stoječem me kolk, oz. noga do kolena boli, saj čutim zelo pekočo bolečino pri hoji oz. zbadanje globoko v sklep. Prosim če mi svetujete, kaj naj naredim glede službe in kakšna terapija pride v upoštev.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

pozdravljeni
imela sem ct levega kolena
Degenerativne spremembe kolena .Bolj zožen je medialni sklepni prostor z vidno subhondralno sklerozacijo sklepnih površin,predvsem medialnega platoja leve tibie.lateralna subluksacija patele levo.
prosim za obrazložitev izvida in potek zdravljenja

hvala

dr: Vengust je dober
dr. Fokter je odličen
dr. Bukovnik je tudi dober, vendar zelo mlad
dr. Podobnik je ok
dr. Sajovic pa zelo dober za športne poškodbe

Pozdravljeni zanima me izvid rtg in sicer obojestransla artroza s sklerozo sklepnih ploskev,manjšimi kostnimi naplastitvami ob robovih sklepnih ploskev.Medialna tibiofemoralna sklepna prostora reducirana.Mineralizacija,kostna struktura skeleta ohranjeni. Ali je potrebna operacija -pred 4 leti sem že imela artroskopijo levega kolena pa me zanima kaj zdaj stara sem 48 let-kako je z umetnim kolenom pred 4 leti je ortoped dejal da sem za umetno koleno premlada- hvala in lp Brigita

New Report

Close