ortodont za odrasle
Pozdravljeni!
V najstniskih letih sem ze nosila zobni aparat, a sem ga nehala nositi, predvsem zaradi zbadanja sovrstnikov v tistih obcutljivih letih.
Sedaj sem stara 23 in me zanima ce je še moznost popraviti situcaijo. Kolikor sem se pozanimala je sedaj to mozno le samoplacnisko – zanima me kako se vsaj priblizno gibljejo cene? Kako se sploh narocim,sklepam da ne potrebujem napotnice?
Hvala za odgovor in lp!
Spoštovana študentka_2,
popolnoma pravilno predvidevate. Po 18-em letu ste samoplačnica in ne potrebujete napotnice. Pozanimati se morate, kateri ortodonti v vašem kraju, delajo tudi samoplačniško in tam boste dobili tudi največ informacij. Verjetno se lahko naročite po telefonu.
Cene pa se okvirno gibljejo od 150000 SIT navzgor za posamezen zobni lok.
Tudi jaz sem imela enako težavo in vedno bolj krive zobe, ker so mi medtem zrasle še osmice.
Po posvetu z zdravnico sem se odločila za fiksni aparat zgoraj in spodaj, izdreti pa sem morala tudi osmice. Začela sem pri 28-ih letih in imela fiksni aparat dobro leto in pol. Sedaj imam zgoraj še snemnega, ki ga nosim samo ponoči. Stara bom pa letos 31.
Zelo priporočam dr. Vrbičevo, ki ima ordinacijo v LJ, v centru Murgle, tel. 01-429-39-40, kamor greš lahko tudi samo na informativni posvet.
Edina slaba stran je samoplačništvo, jaz sem konec leta 2001 plačala 340.000sit za zgoraj in spodaj, potem pa med nošenjem zamenjajo še mislim da 6 lokov, vsak stane še okrog 20.000 sit, plus še puljenje zob pri privat kirurgu…Bolje, da ne zračunam vsega skupaj.
Ampak danes imam lepe zobe in sem zelooooooooooo zadovoljna.
Veliko sreče.
Zdravo,
jaz ti lahko dam pa še bolj sveže informacije.
Stara sem 31 let, fiksni ortodontski aparat nosim od lanskega oktobra-odraslim snemljivega menda sploh ne dajo.
Hodim k dr. Čigonovi (Bežigrajski dvor),ki mi je zelo všeč, cene pa so take:
prvi pregled: 5000
aparat zg. in sp.:400000
menjava lokov 4-5: 24000 za vsak lok (max.:120.000)
retencijska plošča(ko ti snamejo aparat, nosiš ponoči): 125.000
Či si lahko privoščiš takšen strošek, nimaš več problema. Starost pa res ni omejitev!
LP, vesna