ORTODONT -KONCESIJA
Koncesija, kolikor vem, pokriva osnovno ortodontsko zdravljenje v celoti, za nadstandard pa se plača. Od začetka tega leta je fiksni aparat (zvezdice) nadstandard, razen v primeru, da gre za hudo obliko nepravilne rasti zobovja in čeljusti. Ampak v takem primeru bi tvojega otroka že zdavnaj napotili na nujno ortodontsko zdravljenje ali osebni zobozdravnik ali pa na šolski sistematiki.
Prav tako se plača tudi popravila aparata zaradi poškodbe ali nepravilne uporabe (neredno nošenje in poslabšanje zobnega statusa). Ta plačila niso takomajhna, tako da pripravite otroka na redno nošenje. Otroku pripada samo ena napotnica, če samovoljno prekine zdravljenje (oz. ne nosi aparata ), je ponovna napotitev plačniška. Je pa precej odvisno od ortodonta do ortodonta, nekateri znajo malo zamižat, drugi pa po črki zakona.
Priporočam, da vpišeš v iskalnik ortodont, ker teh tem je bilo, sploh letos, že kar nekaj. Lep pozdrav in uspešno zdravljenje.
Čeprav razumem,bo treba klub napotnici plačati-zakaj potem koncesije.??
Tudi sedaj zobarica ,ni sama ukrepala -ampak šele na mojo prošnjo-je pa rekla: hja tole bi bilo pa res že za ortodonta!!halo!!!Pa je tudi privat s koncesijo,vedno nas sekirajo kako je treba za otrokeve zobe skrbeti….zakaj moram potem jaz zobarco “spomnit “da otrok potrebuje ortodonta???
Kot sem že zapisala, osnovno ortodontsko zdravljenje ni plačljivo, plača se samo za fiksen aparat (zvezdice) in popravila aparata zaradi poškodb po lastni krivdi. Če pa so v ambulanti dejali, da so zvezdice brezplačne, pa prosim, če posredujete naslov ambulante, kamor ste se naročili, ker se potem takoj prepišemo k njim.