Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ORL za otroke

ORL za otroke

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kje dobim dobrega ORL specialista za otroke. Moja 2,5-letna hči ima povečano žrelnico in kronično izlivno vnetje srednjega ušesa. Bili sva na Metelkovi, tam pravijo, da bo morala na operacijo. Zdaj pa bi rada dobila še drugo mnenje.
Mi lahko torej koga priporočate – po možnosti koga, ki ne predlaga kar takoj operacije?

Hvala in lep pozdrav.

Neja

MD medicina , mi smo šli tja
drugače pa orl klinika Ljubljana kjer tudi oprerirajo ampak je nora čakalna doba

Ne me razumet narobe ali kar bom zapisala. Bila sem z dvema otrokoma s kroničnimi težavami s srednjim ušesom, razpoki bobničev, povečano žrelnico itd. ter gonila in gonila svoje v smislu, da “nočem operacije”. So tekla leta, stanje vse slabše, dokler ni bila ena potem urgentno operirana (+ vstavitve cevk v oba ušesa), kasneje sin tudi z odstranjeno žrelnico. Oba v starosti 7 let. Vse skupaj kot nek poseg nič posebnega (po odstranitvi žrelnice sva šla domov še isti dan zvečer, jedel je popolnoma normalno že naslednji dan) … samo zapravila sem leta in leta, otroka pa projedla veliko preveč antibiotikov … in to le zaradi moje prepotence.

Obrni se na MD medicino. So prijazni in zelo strokovni. Te operacije je kar dobro opraviti čim prej, z leti je namreč za otroka vse težje. Prepusti mnenje strokovnjakom, ki so se za to šolali.

Moj nasvet: pri nas je zaradi odlašanja z operacijo (“malo spirajte nosek s fiziološko raztopino, pa bo v redu”) otrok skoraj oglušel. Na kliniki so vprašali, kje smo hodili vsa tista leta…

MD medicina, samo ne vem, če sprejema majhne otroke.

Mene so pa ravno obratno kar sokirali saj sin nima zelo hudih tezav,pa so vseeno priporocili operacijo.

Hvala vsem za odgovore. Tudi moja hči nima hudih težav: nikoli ni imela akutnih vnetij ušes ali angine ipd., nos ni smrkav, vse pogosteje diha skozi nos (jo opozarjam), pogosto tudi v spanju, smrči le izjemoma (se mi zdi, da le ko je prehlajena). Ravno zato bi rada še drugo mnenje, ker je ne bi rada po nepotrebnem poslala na operacijo.

Lep pozdrav.

Neja

New Report

Close