Orgazem ženske
Stara sem 33 let. Zanima me naslednje, upam, da bi boste vedli pomagat, predvsem ženske 🙂 A se da doživeti orgazem brez predigre, brez kakršnegakoli dotikanja oprsja, mednožja, intenzivnega božanja??? Pač, par poljubčkov in penetracija…
No meni tako ne uspeva, predigra mi je zelo pomembna, partner pa pravi, da so vse njegove dosedanje punce doživljale orgazme samo z direktno penetracijo?!
A mislite da je preveč zahtevam od partnerja, če si želim intenzivne predigre?
Hvala vam za vse odgovore….
Spoštovani!
Nekoč je v jeziku prejšnjega sistema nekdo opredelil partnerstvo (in zakon) kot samoupravni sporazum o vzajemni uporabi genitalij.
Imam še en ciničen odgovor, ki ga dajem bolj kot ilustracijo. Če partnerju postrežete mrzlo kosilo in se ob njegovem pritoževanju sklicujete na vse vaše prejšnje moške, ki so bili s tako jedjo povsem zadovoljni – ali bi razumel sporočilo? (Svarim vas, da tega ne preizkusite!)
Želel sem vam samo orisati logiko medsebojne empatije.
Vaš opis je zanimiva predstavitev igre moči in boja med dvema (kdo bo prevladal, kdo bo diktiral, kaj je prav…), ki lahko deluje tudi na terenu spolnosti.
Vprašanje je, ali sodelujete v enosmernem odnosu, torej užitek vsak zase, ali se gresta vzajemnost, kjer je vaš užitek pogoj za užitek partnerja – in obratno.
V odnosu z drugo osebo je največji izziv najti način, kjer lahko oba zadovoljiva svoje potrebe na način, ki ne zahteva izključevanje, ignoriranje ali zanikanje ene strani.
Seveda k intimnosti sodi tudi jezik nežnosti, kjer so izjave ali misli »zahtevam, moral bi…« veliki rušilci odnosa.
V vaši zgodbi vidim veliko možnosti za pogovor s partnerjem o tem, kaj koga vzburja.
Verjamem, da boste našli pravo pot.
Spoštovana ne motite se in ne pričakujte preveč še več to bi morala biti zahteva vsake zdrave ženske povem le svoje mnenje kajti zame je to užitek pa ne samo kratka predigra marveč v predigri žensko popeljat do vrhunca do pravega orgazma potem ženska tudi med odnosom lahko doživi več orgazmov to je ti l.p.
Sem moški pri štiridesetih. NIKOLI ga nisem dal not, ne da bi se prej “poigral” z žensko. Poljubi, božanje povsod, dostikrat tudi jezik povsod. Motilo pa me je, če je ženska samo čakala, da jo pripeljem do orgazma. Moški temu rečemo, da je katera “kot klada”
Predigra paše tudi moškim, vaja dela mojstra, vzemi v roke kako erotično revijo, na netu je tudi precej napisano o tem, kaj vse paše moškim. Potem pa v akcijo! Med tem, ko se poljubljata, tvoja roka zaide v njegovo mednožje. Pusti domišliji krila