orgazem
Stara sem 18 let. Že cca. 1,5 leta imam spolne odnose. Problem je v tem da nikoli ne doživim orgazma. Ne vem zakaj. Ne doživim ga ne pri navadnem in ne pri oralnem seksu. Vzburim se dovolj in partnerju zaupam. Ne vem na koga se naj obrnem zato sem se tudi na vas. Morda mi boste lahko pa vsaj malo pomagali.
Najlepša hvala
Spoštovana Gimnazijka,
vodilni avtorji s področja seksologije se strinjajo, da sposobnost doživljanja orgazama pri ženski narašča nekako do 35 leta starosti, mnoge med njimi ga , v tem času tudi prvič spoznajo.Ker v psihološkem smislu pomeni orgazem neko vrsto izgube kontrole nad doživljanjem,bodo imele težave ptredvsem tiste ženske,ki stremijo k popolnosti, si ne dovolijo napak in želijo svoje življenje povsem obvladovati.Težave bodo tudi takrat ,kadar so pogoji za spolno dejavnost neugodni( časovna, prostorska stiska, poslovne skrbi, in kadar je doživljanje orgazma istočasno s partnerjem aprioren postulat in in predstavlja sorilnosten pritisk).Niste napisali, kako je z orgazmom pri samozadovoljevanju, Če ga tudi v tem primeru ne doživite, bo treba ( ob redni spolni dejavnosti) počakati na zrelejša leta,če pa vam uspeva pri samozadovoljevanju,le-to vključite v sam odnos kot sestavni del.
Lep pozdrav!
Tudi jaz imam take probleme (stara sem 20 let). S fantom se imava rada, si zaupava…pri seksu pa sem vedno na istem nivoju. Ne morem doziveti orgazma. Je pa res tudi to da sem zelo velikokrat nesproščena, vedno mislim na kaj drugega..Samozadovoljevanje mi ni vsec, ker se po tem cutim zelo krivo, nevem zakaj, kot da je to nekaj grdega.
S fantom sva skupaj 2 leti, je moj prvi fant.
Če imate kakrsnekoli nasvete mi prosim pomagajte!!!
lp, taja
P.s. Ta problem zelo vpliva na najin odnos!!!
Spoštovana Taja,
osnovno pravilo za uspešen spolni odnos je, da se mu docela posvetite, se pravi da med njim ne zrazmišljate o ničemer drugem.Dnevne obveznosti torej opravite prej in poskrbite za zasebnost (čas in prostor) Poskusite v predigro vnesti vse tiste dejavnike, ki vas vznemirjajo,četudi se jih malo sramujete, če se le partner z njimi strinja.Sicer pa imate do petintridestega leta starosti, ko je sposobnost za doživljanje orgazma na višku še nekaj let časa.Pričakovati je, da se bodo na vašo pobudo oglasile tudi tiste , ki v vaši starosti tudi še niso doživele orgazma in vam bodo posredovale svoje izkušnje, kako se je ta sposobnost pri njih postopno razvila.