Pozdravljeni.
Pred dobrim mesecem sva z možem kupila orbitrek, tistega s TV reklame, s to razliko, da sva ga kupila v Merkurju za isto ceno.
Zadnjih 10 dni vsak dan telovadim na njem približno 15-20 minut in po vadbi se čudovito počutim, opažam pa tudi to, da se mi počasi, ampak res počasi, že utrjujejo mišice, ki za sedaj zaradi nekoliko povišane teže niso vidne.
Kakšne izkušnje imate ostale forumovke in forumovci s spremembami na svojem videzu, kar se tiče orbitreka. Meni se zdi kar v redu zadeva, pa vam?!
Mimika
Jaz ga imam od Novega leta doma. Pa sem pridno poganjala dva tedna, potem malo manj pridno, ampak sem vseeno ugotovila, da sem izgubila kakšen cm. No, hrana ima tukaj tudi svojo vlogo.
Zdaj pa že en mesec nekako počivam. Se mi enostavno ne da. Vsake toliko me prime, poganjam dva, tri dni, pa potem spet 10 dni nič.
V glavnem, iščem ta pravo motivacijo in mislim, Mimika, da si mi jo ravnokar dala. Da po 10 dneh opaziš malo razlike, je zelo dobro.
Mene pa bolj zanima tole: kako zdržiš 20 minut gor? Mene je skoraj konec po 12. minutah. Je pa res, da nimam ravno kondicije, sem bolj sedeči tip.
Miranda
Živjo
Ja, res je težko zdržati gor na Orbitreku, pa ne toliko zaradi kondicije, saj sem tudi jaz bolj sedeči tip, kot zato, ker ti postane dolgčas. Ena od možnosti je ta, da se mož pogovarja z mano, ali pa si prižgem radio in pač poslušam kar je na programu. Bistveno je to, da se nekako zamotiš.
Sama vrtim pedale bolj na manjši obremenitvi, saj se mi ne zdi bistveno, da se ful zmatram, ampak so pomembni tudi obrati, ne toliko težavnostna stopnja. Sicer pa bom še videla, kako bo in se ti oglasim, da ti sporočim rezultate.
Mimika
Ženske ženske!!
Sam orbitek ni to to! Važna je prehrana in sveda gibanje na svežem zraku!
Svetoval bi vam za večjo učinkovitost en trening orbitrek in en trning vzunaj tek!!
Da ne boste slučajno presenečene, ko bo poleti pomaranča udarila vn. Saj po mojem mnenju ste izgubile samo vodo!
Tud orbitrek moraš delat pravilno, če goniš kar tja v en dan ne bo rezultatov!
Lepo trenirajte in lep pozdrav!
lp
Ko sem prebrala te ‘prispevke’ o Orbitreku, sem dobila tudi sama izreden poriv — da na kratko opišem, kako pa meni uspeva premagovat ‘težave’ z motivacijo do treninga:
1.dan:
1 ura na Orbitreku
trening z utežmi (hrbet, biceps, trebušne)
2. dan:
vstanem, sledi 1 ura Orbitreka, enkrat popoldan pa še ena (torej 2 uri/dan)
3. dan:
1 ura na Orbitreku
trening z utežmi (prsne, rame, triceps, trebušne)
4. dan:
vstanem, sledi 1 ura Orbitreka, enkrat popoldan pa še ena ura
5. dan:
1 ura na Orbitreku
trening z utežmi (kvadriceps, biceps, meča, trebušne)
6. dan:
počitek
in 7. dne znova začnem.
Lep pozdrav 🙂
Tudi jaz sem bila v preteklost kot večina žensk – iskala sem neke bližnjice do idealne postave in seveda preizkusila številne diete. Na vsaki sem nekaj časa vztrajala, izgubila par kilogramov in jih potem tudi spet pridobila. Spoznala sem, da z nenehnim poskušanjem svojega cilja ne bom dosegla – če hočem shujšati ter želeno težo in postavo ohraniti, moram preprosto spremeniti način življenja. Najprej (lestos februarja) sem spremenila način prehranjevanja, nato pa sem začela s fizično aktivnostjo. Na začetku so bili moji treningi bolj neredni, zato je bilo moje hujšanje zelo počasno. Aprila pa sem začela uporabljati še orbitrek (ker je pač za hujšanje poleg primerne prehrane pomemben tudi aerobni trening) in od takrat redno orbitrekam in treniram z utežmi. Od februarja do danes sem shujšala približno 9 kg, obseg pasu pa se mi je zmanjšal za skoraj 10 cm.
Pozdravljeni vsi skupaj!
No tudi midva z fantom sva si kupila orbitreck, no on je rekel da nekaj bi jaz sem pa rekla da naj bo pa to orbitrek. No sedaj ga imava že dva meseca in moram priznati, fant ni bil nikoli debel ampak je pa izredno povdaril svojo postavo z 20 minutami na dan razen sobote in nedelje, medtem ko jaz ne zdržim zaenkrat več kot 5 min na njem – res prevelika teža, tako da od začetka nisem sploh smela nanj ampak deklice in dečki v tem času sem z pravilno prehrano in vztrajnim gibanjem 5 min na dan in vsaj 10 min raztegovanja na dan izgubila že 13 kg. No in veselo na delo naprej. Splača se verjemite. Res je da zaenkrat je moja vaja izredno skromna v primerjavi z vami ampak vem da vas bom dohitela enkrat. Upam da skoraj. Je pa res super ker delajo popolnoma vse mišice in ni prihranjeno niti riti in bedram, res je sicer da se ročice skoraj samodejno pomikata če dovolj močno goniš z nogami ampak migaš pa le. Tako da priporočam ga vsem, ki nimajo časa na pretek vsaj 10 min na dan in že po nekaj časa – dobrem mesecu bodo zagotovo vidni rezultati. Tako da uživajte in pridno gonite.:)
Drejca