Najdi forum

Orbitrek – koliko časa?

Pozdravljene!!

Imam eno vprašanje pa ne vem, ali spada pod ta forum. Namreč kupila sem si orbitrek in na njem pridno vadim. Res. Vsak dan najmanj 15 minut. (Verjemite, da je to zame res uspeh – vsak dan stopiti na orbitrek namreč). Problem pa je naslednji. S prijateljico sva se pogovarjali in ona je dejala, da pač po 15 minutah pravzaprav nisem še čisto nič storila za svoje telo. Meni, da bi morala vsak dan biti gor najmanj pol ure, da bi se poznal kakšen efekt. Trdi, da telo začne kuriti maščobe šele po dobre pol ure. In še orbitrek bi morala “gont” z vso močjo, ki jo imam. No, potem bi lahko po minuti, dveh odpovedala.

Jaz orbitrek gonim s takšnim tempom, da na njem lahko zdržim vsaj 10-15 minut. Res pa je, da sem šele na začetku ter da se mi kondicija počasi nabira. Vendar mislim, da je tudi tistih 15 minut nekaj dobrega za moje telo in da bi se tudi to moralo nekje poznati. Torej, mogoče se motim, ampak bi mi lahko katera to stvar malce razložila? A je res potrebno vsak dan biti najmanj pol ure na orbitreku?

Hvala

I am an Annoying, Nasty, Gothic, Evil, Lier! Yes, I am an A.N.G.E.L.!!

Rojica,

meni so v fitnesu vedno govorili naj aerobna vadba traja vsaj 20 minut, pa tja do 40. Tempo naj bo pa tak, da zraven lahko normalno govoriš. Če boš preveč močno gonila si boš nabirala mišice, mislim pa da ti želiš kuriti maščobe.
Seveda obstaja natančna tabela koliko bi naj imela pulz za vsak učinek. Ta pulz je odvisen od pulza v normalnem stanju, starosti, ampak mislim da bo zgornje navodilo kar pravšnje.
Joj pa kako tudi mene jezijo tisti, ki ti že ob začetku težijo, da moraš takoj začeti na dolgo. Današnjih 15 minut bo kmalu 40, če le ne izgubiš volje. Voljo pa seveda najhitreje izgubiš, če se na začetku preveč zaženeš. Ti kar lepo nadaljuj po svoji pameti.

Pa čimveč veselja ob rezultatih.

Se podpišem pod tvoj post.

Počasi se daleč pride, pravi lep slovenski pregovor.

LP!

Pozdravljena!

Naj te potolažim, da sem jaz začela z 12 minutami orbitreka na dan, sedaj po nekaj mesecih pa brez težav odorbitrekiram tistih priporočenih 45 min (včasih več, vendar mi ponavadi postane dolgčas:)
Tudi 15 minut vadbe dnevno blagodejno vpliva na tvoje telo (če je le mogoče, opravi vadbo zjutraj na tešče), zato ne vrži puške v koruzo in še naprej pridno vadi. Želim ti veliko volje in veliko uspeha:)
Lp!

Živjo!
Jaz sem na sobnem kolesu, a najbrž način ostaja isti – začni počasi, deset minut je kot nekakšno ogrevanje, zagrevanje telesa. Potem malo pospešuj, pa spet upočasni – menjaj ritem. Nikakor ne začni z udarnim tempom, ker potem se prehitro izčrpaš. In jaz sem slišala isto – tam okoli pol ure naj bi trajalo.
LP!

zanima me ali ta orbitrek dela po tiho ali pa se po celi bajti sliši da goniš kolo?

Jaz z orbitrekom nimam nobenih težav. Je tih in v sosednjo sobo se nič ne sliši. No, najbrž se sliši samo glasna glasba:)

I am an Annoying, Nasty, Gothic, Evil, Lier! Yes, I am an A.N.G.E.L.!!

JAZ IMAM TISTI PRVI ORBITREK IZ TV PRODAJE, PA JE MOGOČE RES MALO BOLJ GLASEN, KOLEGICA, KI IMA ORBITREK PLATINUM PA PRAVI, DA JE ČISTO TIHO.

Tudi jaz sem pri “talenih” kar se tiče miganja. In sem si ravno zato kupila orbitrek. Potem sem pa prebrala, da moraš vaditi najmanj 30 minut, da moraš imeti ustrezen srčni utrip, da maščobe izgorevajo … pa me je spet kar minilo za en čas. Pa sem se načrtno lotila hujšanja, moram reči, da tudi uspela. Prvi mesec nisem nič kaj migala, potem so se začeli lepi dnevi in sem začela kolesarit. Vmes sem se pogovarjala z enim trenerjem v fitnesu pa mi je zagotovil, da karkoli naredimo za svoje telo, je nekaj vredno. Pa čeprav je to par počepov, hiter sprehod ali pa tek na avtobus. To mi je dalo voljo, tako da sem se odločila, da bom vsaj 5 dni v tednu naredila nekaj zase. Vsako aktivnost si sproti zapišem na koledar. Kot sem že rekla, začela sem s kolesarjenjem, naučila sem se rolat (prima zabava, sem vedno bolj navdušena!), če pa je vreme slabo, grem pa na orbitek, ki ga zdaj tudi z veseljem poganjam kar precej več časa kot na začetku. Seveda pa vmes gledam tv, si poiščem kaj zanimivega. Moje telo zgleda že kar drugače kot na začetku, kar mi daje še dodatno voljo. Tak da, ne obupat, migajte, pa četudi 5 minut na dan, vse bolje bolje kot nič!

koliko kg imajo vaši orbitreki?
Zanima tudi za orbitrek platinum kg?

pozdravljene sotrpinke!

tudi sama imam sedaj v jeseni namen kupiti orbitrek, zato mi bo zelo prav prišla kakšna informacija v zvezi z njim (znamka, cena, izkušnje, kje kupiti…

hvala za kakršno koli informacijo in lep pozdrav!

čarna

Tudi sama imam ” probleme” s telovadbo. Zato sem se odločila, da si vsako tako aktivnost zapisujem. Imam en rokovnik, kjer vedno vpišem datum in čas telovadbe. Pa če je pet minut na orbitreku, pa 10 min druge telovadbe. Ampak, ko pogledam notri in vidim, da ni vpisano nič, pa sem sama nase jezna. Dokler nisem vpisovala sem lažje sama sebe goljufala: Pa saj sem oni dan telovadila – ja, oni dan, ki je bil že prejšnji teden.
Rojica, če si vsak dan na orbitreku 15 min, je to super. Važna je volja. Saj od tega ne boš shujšala, za lepšo postavo, pa si vseeno nekaj naredila.

9 dan diete, trdno odločena da shujšam. V teh devetih dnevih sem bila aktivna kot že dologo ne. Prve dni me je malo primanjkovalo energije, potem pa sem se odločila, da je konec lenarjenja! Z orbitrekom prvo 8 km, potem 11 km…, sprehodi v naravo (čeprav me je malo zafrknilo vreme in mraz), en dan sem se odločila za prestavljanje pohištva in začela noreti že ob 7.00 zjutraj. Dogajajo se določene spremembe. Komaj čakam da grem na orbitrek, zraven gledam tv in gre in gre…Ker ne želim dobiti izrazitih mišic, sem si dala na najmanjšo obremenitev. Po vsaki vadbi naredim še strečing, da me naslednji dan ne bolijo mišice. Danes je spet dan za orbitrek in komaj čakam.
Je pa res, da se vsaka dieta začne v glavi. Ko se odločič da je to to mora iti. Sploh nimam občutka da sem sploh na dieti.
Vem da bodo še krizni dnevi, ker tri mesece je še daleč, ampak takrat vas bom “zagnjavila” da dobim malo pozitivne motivacije.

Super ste!

Jaz pa gledam kako pridno uporabljate te naprave… po dolgem času kolebanja sem si ga nabavila (Neckerman katalog 31.000,-, težak 26 kg).
Doma me čudno gledajo, komentirat ne upajo, mal mi je nerodno, ko vidim zavijanje z očmi, ampak ignoriram in ga kar poganjam. Sicer še ne dolgo, ampak mi je res veselje, ko se zjutraj zbudim eno uro pred ostalimi, pa si dam muziko in se razmigavam. Rada bi 10 kg dol dala, pa ne morem najti časa, da bi lahko šla ven z rolerji… Tole je pa super.
Ampak bi si resnično želela kakšnega strokovnega nasveta kako pravilno delati, da si ne bi povzročila škode, pa da bi bilo res postopno izgorevanje maščob. Delam 10. dan. Že samo to, da se razmigam, mi požene kri po žilah in da novo energijo, da potem tudi ves dan na pravilno prehrano pazim (samo po sistemu redni obroki, nobenega spuščati, pa vsak naj bo pol manjši). Jaz upam, da bo uspeh, ampak brez prave doze in načina pa vem da ne.
Taja se mi zdi je dobro napisala navodila, se bom probala držati po njeno.
Migajmo dalje.

Najbolje “kuriš” maščobo pri aerobnem treningu. To pomeni, da je tvoj srčni utrip približno 60% maksimalnega, ali po domače, ne smeš se pretirano naprezat. Toliko, da lahko še čisto normalno govoriš, ne pa da si zadihana, kot “vol”. Pri premočnem treningu ne kuriš maščob, temveč dobivaš, ali pa celo kuriš mišice. Zato tudi pravijo, da je za hujšanje boljša hitra hoja, kot tek. To pa seveda ne pomeni, da se ne smeš “prešvicat”. Malo je pa že treba občutiti to naš “miganje”.

Jaz sem mojega možeka kakih pet let prosila, naj mi kupi sobno kolo, pa je vedno rekel, da bo v pogonu štirinajst dni, potem pa bo za “obešalnik”. ker sem zoprna, sem ga pred tremi leti “pritrucala”. Ne more verjeti, da še sedaj vsako jutro gonim od 30-45 minut, predno grem v službo. In pravi, da bi mi ga že prej kupil, če bi vedel, da bom tako vztrajna. letos mi je kupil še pravo kolo (čeprav ga ne bi smela preveč vozit zaradi okvarjene hrbtenice) in sedaj se še v službo vozim s kolesom. saj ni daleč (3 km), je pa še vedno bolje kot nič.

Ti kar vztrajaj. kar narediš zase, je nekaj vredno, pa tudi samozadovoljstvo človeku paše, kajne???!!!!

LP!

Ja, to, ”babica”, je so dobri nasveti. Res hvala.

Še migam… (6. dan).

Ej!
Tudi sama razmišlam o nakupu orbitreka?A,lahk poveš kakšen nalov al telefonsko za tist orbitrek po 31.000 pa sam 26 kg?
prosim!

Pozdravljeni,

doma imam orbitrek, se mi je pa pokvaril “monitor”. Prosila bi za pomoč.  Koliko časa na orbitreku pomeni cca 12 km?

Hvala. lp

New Report

Close