Kettlerja imam zdele en let in morm rečt da kr redno delam.Odkar ga gonim sem shujšala 8 kil, s tem da zdej decembra sem se mal zredila, ampak glede na količino hrane, ki jo pojem, bi se mogla ful zredit, pa se nisem tok…ker vsak večer pač nekaj skurim z orbijem. Gonim skoraj vsak dan, od 30 do 45 min….se je tudi zgodilo, da kakšen teden nisem….
Mi pa folk govori, da se opazi, da sem si izoblikovala postavo (delala sem tudi trebušnjake). Meni se zdi orbitrek fajn zadeva za shujšat.
Drgač pa ta kettlerjev je ok, po enem letu še zmeraj normalno dela, in ni glasen.
Tako kot pri vsakem aerobnem treningu je pomembno le to, da spraviš pulz na dovolj visoko raven: pogovorna zadihanost. Ta težavnostna stopnja je najboljša tako za hujšanje kot pridobivanje kondicije, ne glede na to, kolikšen korak delaš na orbitreku.
Za tiste, ki tečemo tudi na smučeh, je “dolg korak” pomemben, sicer pa ni bistveno. Bi pa rekla, da si ravno postave na orbitreku bistveno ne oblikuješ, ker je za to potrebna veliko večja mišična obremenitev. Njegova odličnost je v tem, ker pri treningu zaobjame vse najpomembnejše mišične sklope in hrati razbremeni sklepe. Priporočljivo tudi za tiste z zelo visoko telesno težo!
Pri nakupu orbitreka bi bila previdna le pri tem, da je masiven, stabilen, da ima dovolj velika prenosna razmerja, vse ostalo pa je za zanemarit. Nesmiselno je kupovati tako kakovostne, ki imajo elektronsko sprogramirane treninge. To je le za profesionalne športnike. Za nas, ostale smrtnike, pa povsem nepomembno. Aja, morda je fino, če ima napravo za merjenje utripa, ker pove, če delaš v pravem območju.
Sama sem kupila ENERGETICS-ov orbitrek, Interšportov orbitrek leta za 245 EUR (na Pika kartico lahko kupiš na obroke). Odličen je, tudi za moža, ki je vztrajnostni tekač!
Veselo gibanje vam želim!
Ja sej ne vem, sam malo sem si pomojem res oblikovala postavo. Folk, k recimo sploh ve ne da telovadim doma, mi je sam od sebe to rekel, ko smo bili na morju…tko da nekaj se je le opazilo.Pa ne zaradi hujšanja, ampak rekli so mi da mam lepo oblikovane posebej roke in tudi noge.Prej sem imela veliko špeha povsod, saj se praktično celo življenje nisem ukvarjala z nobeno rekreacijo. …sicer pa sem sama delala doma še trebušnjake in vaje za noge. Na višino 162, sem prej imela 56 kg, potem pa sem shujšala na 48 kg. Zdaj sem se ene dve kili zredila, samo včasih če sem tko jedla in bila brez rekreacije sem se precej več zredila. Tko da ne vem, meni orbitrek full pomaga, ga ne zamenjam za nič drugega.
Draga Kkkootttt,
da si imela veliko špeha povsod, ti pri tvoji teži žal ne verjamem. Pri tvoji, za moje pojme celo ptretirani vitkosti, pa verjamem, da so prijatelji opazili, da se je telo nekoliko oblikovalo.
Nekdo, ki ima 10-20 kg preveč pa niti slučajno ne odraža oblikovanosti telesa, pa lahko goni orbitrek tudi dve uri dnevno.
Odličen je za kurjenje maščob, vendar je treba migat, ne gledat! Tudi samam menim, da je optimalen. Pomanjkljivost je le ta, da ga v majhno stanovanje težko stlačiš!
Tudi če nisem imela veliko kil, še ne pomeni, da sem bila fit oz. da sem imela mišice. Lahko rečem, da je bilo vse mlahavo in pač imela sem špeh, ki pa sem si postavo malo uredila z vsemi vajami, orbijem in tudi malo s prehrano. Sploh pa po kilah ne moreš soditi postave. Nekatera punca bo imela isto kil na isto višino, pa se bosta postavi močno razlikovali. Pri mojih kilah jaz sploh nisem suha, nekatere punce pa so.Naj te številke ne zavedejo, ker praktično nič ne pomenijo. Važna je oblika telesa, ki pa jo dobimo z intenzivnimi vajami, kile gor ali dol.
Jst pa razmišljam o nakupu orbitreka.Moram rečt, da ste me kar prepričale.Sem gledala enega rabljenega na http://www.bolha.com/oglas382641749/fitnes-oprema-orbitrek-skoraj-nerabljen.Prosim vas da pogledate in mi sporočite če se ga splača kupit.
Lp,
Anja
Živjo. Js mam orbitrek ENERGETICS 3.0..pa sm gor na njemu 30 minut, oziroma oddelanih 7km in 250 kalorij? Ali je to približna realna vrednost pokurjenih kalorij?
Glede nakupov preko interneta, pa še rabljenih..jaz ne zaupam ravno ljudem..še posebno ko napišejo “kot nov” pa nič od tega koliko je star. Za take stvari sm pa pristašica novih stvari, tud če dam 200 evrov 🙂
lp
Enkrat sem že pisala o tem.
Moj orbi je Enegretics, malce močnejši kot vverccin in je kompatibilen z uro Polar.
Ta orbi se lahko kupi v INTERSPORTU z Mercator pika kartico in to na obroke, ki jih skoraj nezaznavno odplačuješ. Če že kupuješ, kupi nekaj, kar ne bo razpadlo v dveh mesecih.
Veverrca, realno vrednost kalorij prikaže meni na cca 160cm/70 kg.
Pri možu ki je večji in težji močno odstopa.
Jaz sem ga kupila prav tako kot Kolesarka v Intersportu, ker je bil 30% popust. Pojdi pogledat v več trgovin, kot so Hervis, Sport2000 ipd. in primerjaj cene. Glej pa seveda tudi malo po kakovosti, da ti ne bo že čez pol leta se kej zlomil, ker je moj brat reku, da mu je ratal v enmu fitnesu 2 zlomt, pa tudi zgledal so že bl pocen. Sam potem pa le glej peki, da ti ne bojo cunje gor visele 😉
lp
http://www.intersport.si/static/cms/sites/intersport.si/media/ponudba/fitnes_0809/fitnes_0809_.pdf
Tu sem pripela link do Energeticsovega orbitreka, pa ne vem ,če bo viden. Poglej si katalog fitnes opreme. Imam orbi sezone, ki je dovolj zmogljiv in ima računalniški displej s kar nekaj funkcijami. Kupiš ga lahko na obroke na pika kartico, če ti je to kaj v pomoč. Cena pa je 249 €.
Tudi jaz sem si kupila Kettlerjev orbitrek https://www.bfcshop.si/ellipticni-trenazer-xplorer-solaris, ki ga že nekaj mesecev, sedaj gonim vsak dan. Moja začetna minutaža je bila najprej 5-6 min, kasneje 15, pa 20 tja do 60… No maximalno sem pokurila pri 64 minuta gonjenja 720 kalorij, kar je bil največji dosežek. Vsak 3 dan sem šla tudi tečt in sem brez problemov pretekla okoli 4 km, kar se mi še ni zgodilo. Tako, da počasi resnično pridobivam kondicijo za kar sem presrečna. Vsem skupaj želim veliko uspeha in dobro prepotenih ur!!!