Pozdrav!
Odlocam, se za nakup orbitreka, pa me zanima katere znamke se najbolje obnesejo. Sem slisala kar nekaj pripomb, cez prevec poceni orbitreke, da se hitro pokvarijo, zacnjeo ropotat…. zato dam raje vec denarja pa ga imam dolgo. Torej, kateri orbitrek imate, koliko casa in koliko priblizno ste odstele zanj?
Zanima pa me se, za katere misice vse, je orbitrek primeren? Tiste, ki redno vadite na njemu, ali ste opazile kaksne rezultate, se dejansko da shujsati s pomocjo orbitreka, se na telesu kaj pozna?
Hvala za odgovore!!
Sama ga sicer nimam, a vidim, da ga ima veliko forumašic in vsaj večina je z njim zadovoljna. Sem pa nedavno od tega prebrala, pa ne vem, če ne ravno na tem forumu, da imajo ženske probleme s koleni zaradi orbitreka, bojda je to tudi doktor potrdil.
Resnično ne vem, verjetno ti bodo druge vedele veliko več povedati, sama prisegam na plavanje in kolo, pa steper sem si nabavila, za orbitrek pa se bom še malce pozanimala.
Lep dan ti želim!
Imam eliptični trenažer Infinity (imata ga Trgoavto in Bauer). Takrat je bil skoraj 100k SIT, ampak je vreden vsakega tolarja. Razpon (korak) ima malo večji kot običajni orbitreki in dejansko posnema gibanje telesa med hojo/tekom. Ne ropota, ne škripa, nič še ni padlo stran, uporabljam ga pa 2 leti. Zadnjega pol leta sem na njem skoraj vsak dan minimalno pol ure in seveda se pozna. Je idealen za kardiovaskularno vadbo in zelo fino gre celulit stran:-) Delajo dejansko vse mišice. Najbolj seveda nožne, pa tudi ritne in na trebuhu se tudi pozna.
Moraš pa vedeti, da boš morala na njem vztrajati vsaj en mesec (skupaj s pravilno prehrano), da bodo učinki res vidni. Kolena me ne bolijo. Maščobe se začnejo topiti po polurni vadbi s primerno obremenitvijo (švicat moraš).
Jaz sem z njim izredno zadovoljna in ni mi bilo žal, da sva se z možem odločila za dražjo varianto.
Ja, poceni variante definitivno ne kupuj. Jaz sem ga kupila za 50.000 (znižan s 100.000), pa je bil po enem mesecu samo še eno škripajoče skrpucalo. Ker so me začela kolena opominjati, da tako ne bo šlo, sem ga prodala sosedu in hvalila boga, da sem se ga lahko znebila. Ne vem, v Hervisu so nekaj hvalili Kettlerja, pa ne vem, če ta informacija drži. Manj kot 80.000 jaz definitivno ne bi dala za njega. Tole, kar opisuje Cveka je pesem v primerjavi z mojim. Moj definitivno ni posnemal naravnega gibanja.
Moj orbi je iz Neckermanna, ker pred 2 leti in pol nisem imela več denarja kot za tega. Priznam, škripa, ropota,… samo ker imam dva strojnika pri hiši ni problem, mi porihtata in spet dela kot nov.
Glede kolen je pa tako. Tudi sama sem se pozanimala in mi je zdravnica rekla naslednje. Kolena si uničiš, če jih preveč obremeniš. To pomeni, da če nisi nikoli vadil, potem pa začneš vaditi vsak dan po ne vem koliko časa. To velja tako za hojo, kot za tek, tega še posebej in za steper in za orbi. Zato je potrebno začeti 3-5x na teden po malo (jaz sem samo 5 minut) in potem vsake 3-4 tedne povečati za minuto ali dve. Sama sem naredila tako in kljub veliki teži, ki jo imam oz. sem imela 20kg več me kolena niso nič bolela. Prej pa so me, če sem več hodila ali stala. Delati pa je treba dolgoročno in vztrajati – se pozna. Saj se mišice tudi pretrgajo, če jih preveč forsiraš. Če vadiš po malo, pa ne.
Sama sicer kombiniram orbi še z sobnim kolesom.
lp
Katarina