Zanima me predvsem mnenje uporabnikov orbitreka! Namreč kupiti si nameravam napravo za domačo vadbo. Popraviti si želim predvsem noge in zadnjo plat, s trebuhom nimam probemov. Zato sedaj razmišljam o nakupu orbitreka, kakšnega steperja ali pa te nove zadeve, ki jo reklamirajo na top shop. Mogoče pride v poštev tudi tisti pas, za utrjevanje mišic! Rada bi vaša mnenja o teh napravah.
Hvala že vnaprej!
Orbitrek, jka to je pa prava stvar. Jst sm si ga tut zelel pa sm ga naroco, ker tak fajn zgleda na televiziji, no pol pa ko dvakrat mal gonis to masino, pa ze zacne skripat, sj to ni nc tacga bi reko, sj se bo dal zdrzat za mal glasbe polek no. No pol pa se mi je po enem mescu raspal. Prvo mi je en pedal poce, ko smo tisto zrihtal, se le se palice zlomla, tak da ni vredno gnarja.
Ce ne verjames sprobi.
Rajs tek v naravi, pa se navelicas se sobe.
Jaz imam orbitrek doma – samo ne tistega s TopShopa ampak takšnega malo bolj robustnega in sem zelo zadovoljen!
Na tisti pas pa kar pozabi – menda jim ja ne nasedaš!? S tistim pasom ti mišice samo trzajo in niso trenirane v celotnem razponu! In kaj misliš koliko se utrudiš – saj pravijo: “brez kaplijice znoja!”
Tudi jaz sem kupila orbitrek nekje v februarju v polni zagnanosti, da bom vsak dan po pol ure gonila……Ha, ha, ha….samo ta prvi teden, pol pa vsakič manj….. Sedaj pa se skoraj cel teden psihično prepričujem, da grem gor… Uspe mi tam od 2 do 3x na mesec!
Sej po moje stvar učinkuje, če vstrajaš na njej, sam kaj, ko je pa tako težko biti v isti sobi….. Jaz sem ga že prestavila v drugo sobo, sam ni dosti boljše! Škripa, to je pa res!
Po moje je še vseeno boljše, če se odpraviš na kolo v naravo….vozila se boš eno uro, pa še vedela ne boš, da že toliko časa goniš, na orbitreku pa šteješ vsasko sekundo…minuto….DOLGČAS!!!!!
Lep pozdrav!
Tudi jaz imam orbitrek in se nanjem nabira le prah! Brat mi ga je že 3x popravljal, zamenjal nekatere dele, vendar kljub temu škripa! Raje pojdi pol ure vsak dan trimčkat pa je boljše kot če bi se dolgočasila na orbitreku! Pa še v naravi si in kolege lahko povabič s sabo! Osebno ti res ne priporočam teh naprav! Če pa ga že misliš kupiti, boš kljub redni vadbi morala paziti na prehrano da bodo rezultati vidni!
živjo,
Orbitrek imam že približno 2 leti in pol.Žal lahko le potrdim, da se resnično pogosto kvari!!! Meni ga je oče popravljal že približno 5 krat, problematični so predvsem ležaji. Res je tudi to, da rabiš ogromno samodiscipline, redno vadbo, ob vsem tem pa lahko potrdim, da je učinkovit, predvsem za zadnjico in stegna, a le ob izredno pogosti vadbi. Danesbi si verjetno za vadbo izbrala napravo Gizzele, že na vpogled ima krasne vaje za “tazadno”.Lep dan še naprej in uspešno vadbo, Andreja.Sara je pisal/pisala:
>
> Zanima me predvsem mnenje uporabnikov orbitreka! Namreč
> kupiti si nameravam napravo za domačo vadbo. Popraviti si
> želim predvsem noge in zadnjo plat, s trebuhom nimam
> probemov. Zato sedaj razmišljam o nakupu orbitreka, kakšnega
> steperja ali pa te nove zadeve, ki jo reklamirajo na top
> shop. Mogoče pride v poštev tudi tisti pas, za utrjevanje
> mišic! Rada bi vaša mnenja o teh napravah.
> Hvala že vnaprej!
Od februarja imam napravo za simulacijo teka na smučeh (ni znamke Orbitrek, stala je okrog 85.000 SIT) in sem z njo zelo zadovoljna. Na njej sem praviloma med Dnevnikom, tako da hkrati delam nekaj za telo, nekaj pa za dušo. Poseben užitek je, ko gledaš na displeju, kako gredo kalorije… Tudi tazadnja in stegna so veliko bolj čvrsta.
Priporočam vsem, ki ne morejo v naravo vselej, ko si to zaželijo (majhni otroci, obveznosti, slabo vreme), je pa verjetno tudi pri teh napravah tako – malo denarja, malo muzike. Moja naprava ima garancijo 2 leti.
Pri teku v naravi pa sem ugotovila, da so mi meseci vadbe na napravi dale kar veliko kondicije.
samo kot opozorilo
Orbitreki, steoperji, sobna kolesa in ostali mehanski pripomocki so lahko zelo zavajajoci kar se tice porabe kalorij… vsi delujejo na nekaksnem priblizku porabe energije ki pa je lahko daaaaalec od dejanske porabe…
Osebno imam doma kar dve napravi in na “sreco” tudi merilec srcnega utripa POLAR… razlike ki jih pokazejo so milo receno velike
npr 40 minut “naprezanja” da sledece rezultate porabe kalorij
sobno kolo …. 1600kcal
elipticni trenazer (to je kao neki orbitrek) … 750
POLAR …. 500
in ker edino merilec POLAR uposteva tako tezo kot spol kot starost in meri srcni utrip je nekje referenca
drugace pa je bolje malo pobrskati po internetu pa pogledati koliko je poraba energije pri doloceni aktivnosti kot pa slepo verjeti napravi in se potem po enem
mesecu cuditi zakaj ni rezutatov na tehtnici
skratka.. kdro zeli resno delati na izgubi teze naj si nujno nabavi merilec srcnega utripa… ni velik strosek (od 20.000 pa do 50.000 SIT)… je pa izredno koristen in cloveka dodatno motivira
LP Darko
Imam nek tajvanski izdeleke (pise Infinity 2000) na magnetno zavoro z 8 tezavnostnimi stopnjami…
kar se pa tice porabe v pol ure… no ja…
vse je odvisno od srcnega utripa… oz. tezavnosti s katero delas
ravno zato je priporocljivo imeti merilec srcnega utripa… da vedno delas z isto intenzivnostjo…
osebno ga uporabljam ze dve leti in moram reci da je bilo to najkoristneje porabljenih 30000 SIT v zadnjih 10 letih…
skratka… ce ima kdo resen namen ukvarjati se s sportom, hujsati ali pa
skrbeti za svoje zdravje… toplo priporocam
za primer kako lahko poraba varira samo glede na tezo cloveka
v eni uri zmernega teka porabi oseba tezka 50kg (500kcal), 75kg (700) in
100kg (850)… so pa tu se faktorji kot so visina, leta, spol in splosna kondicija
in vse to zajema merilec srcnega utripa ko meri porabo kalorij…
se pravi da dobimo DOSTI boljsi priblizek kot pa pri neki napravi kjer je vse odvisno samo od dveh parametrov… obremenitve in hitrosti vrtenja
pa veliko uspeha
Živjo!
Šele nedavno sem odkrila ta forum in med drugim to vprašanje. Ne vem, kaj počnejo ljudje z orbitrekom, da se jim tako kvari. Jaz sem svojega kupila kar v Merkurju in sem nadvse zadovoljna. Po porodu sem v 7 mesecih shujšala 20 kg brez posebne diete s tem da pa res VSAK DAN zjutraj vsaj 30 minut vadim na orbitreku oblečena v hlače za potenje Afrodita, tako da se res maximalno prepotim.Pridobila pa sem tudi kondicijo. Res pa je treba biti vztrajen, tudi če si ti kak dan ne ljubi.Zraven si zavrti dobro glasbo, pa bo čas telovadbe mimogrede minil.Verjemi, noben pas s katerim ležiš na kavču ti ne prinese takega učinka!
LP