Najdi forum

Orbitrek

Zanima me, ali se mi splača kupiti napravo podobno Orbitreku. Rada bi namreč izgubila vsaj 4 kg in pa nujno oblikovala in izgubila nekaj mase na stegnih in zadnjici. Imam 165 cm in 56 kg, noge pa so že kar dobro okrogle, pa še celulit se nabira na njih. Koliko časa na dan je dobro, da uporabljam to napravo? Ali se jo splača kupiti?

Prosim za čimprejšnji odgovor in pomoč, saj bi rada to napravo kupila že jutri, v četrtek 25.10.2001.

Hvala in kar tako naprej, res ste super!!!
Pinkula

Pinkula,

Glede hišnih naprav za kurit kalorije. Vse so dobre, če so dovolj kvalitetno narejene in jih seveda redno in dovolj časa uporabljaš. Zavedaj se da to niso nikakršne čudežne naprave… treba je veliko truda in dela, da prideš do želenih rezultatov.

Glede treninga: tako na hitro… dobro je seveda čim več časa biti na tem “orbitreku”. Če boš vsak dan vsaj 40min, sčasoma pa še več… potem se ti splača kupiti napravo. Če pa misliš da zadostuje 15-20min na dan… potem bo trajalo zelo dolgo, da prideš do rezultatov.

LP,
Goran

se popolnoma strinjam z Goranom. jaz ga uporabljam in pomaga, ampak res samo na dolgi rok

Jaz pa se z vama ne strinjam. Mislim, da je za začetek povsem dovolj dvajset minut na dan z vadbo na orbitreku. Že zato, da ne izgubiš volje. Sama sem probala. Orbitrek sem kupila jeseni lansko leto, a ga pol leta nisem uporabljala. Spomladi pa sem se odločila, da ga spravim v uporabo. Vadila sem 4-5 x na tedem po dvajset minut in v dveh mesecih sem izgubila 8kg. Iz 63 sem prišla na 55kg. Saj lahko kasneje telovadiš na njem tudi 40 minut,a mislim, da ti bo kmalu postalo dolgčas. Sama sedaj rajši dopolnim svoj vsakdan še s kakšnim drugim športom. Veliko uspeha in volje ti želim.

Tina,

Tvoj odgovor je napačen. Na orbitreku nisi izgubila 8 kg v dveh mesecih po 20 min
vadbe. Malo matematike bi hitro pokazalo, da toliko kalorij nisi mogla “skurit”.
Razlog, da si izgubila toliko teže je v tem, da si kalorije porabila nekje drugje.

lp

Kolesar

Tina,

Očitno je, tako kot je dobro rekel Kolesar… da si porabila veliko kalorij še z drugimi stvarmi. Ali je to bila kakšna dodatna aktivnost, ustrezna dieta… oz manjši vnos kalorij. Nemogoče je porabiti 8kg maščobe… kar je 72000 kalorij z 20min 4-5x tedensko. v 20 minutah lahko na orbitreku pokuriš med 150 in 250 kalorij, odvisno od intenzivnosti. Kar pomeni… če vadiš 5xtedensko… je to na mesec v najboljšem primeru 5000 kalorij, v dveh mesecih torej 10000 kalorij… Kakorkoli stvari obračaš… je jasno da se ne da doseči potrebnih 72000 kalorij.

Vendar tvoje hujšanje je bilo uspešno… kakorkoli pač že je bilo, to je dejstvo in za tvoj uspeh ti čestitam. Če zate uporabljen recept deluje… in se ob tem dobro počutiš… ti ni treba ničesar spreminjati.

LP,
Goran

New Report

Close