Najdi forum

orbitrek

Pozdravljen,
Visoka sem 1,64 m, teža 70 kg. Ali je za izgubo odvečne teže (poleg diete) primeren tudi orbitrek (ker pač lahko vadiš doma) in koliko časa dnevno je primerno?
Hvala in pozdrav, Tea

Tea,

V vsaki knjigi o hujšanju ti piše… zdrava prehrana… kako je treba jest… potem pa ti vedno povejo, da ne obstaja zdrava dieta… ki bi bila učinkovita, če poleg ne treniraš.

Apsolutno, je treba dieti dodati vadbo. Zato ker potem sploh ni treba tako malo jest, tisti dodatni deficit v kalorijh dosegaš z vadbo.

Koliko časa dnevno, ja več kot boš vadila… prej boš dosegla vidne rezultate. Vsak dan pojdi na orbitrek… po eno uro, poleg lahko gledaš TV… pa ti sploh ne bo treba kaj preveč stradat.

LP,
Goran

Ko gram na orbitrek sem čez pet minut ful zadihana, ampak ko dalj časa vadim potem nisem čisto nič več. Tako da potem lahko čisto enostavno zdržim tudi eno uro. To se mi zdi ful čudno. A se maščobe vseeno kurijo, ali si moram nastavit na težjo obremenitev?

Katka,

Maščobe začneš porabljati šele po kakih 30 ali 40 minutah vadbe, razen tisti ki so ful fit in v kondiciji… ti jih lahko tudi že po 15 minutah. Torej… več kot imaš kondicije, hitreje začneš porabljati maščobe.

Nič hudega, če potem nisi več zadihana… ti samo lepo vadi… in poskusi sčasoma povečevati intenzivnost. Ne se šparat, če si sposobna zdržati trening na težji stopnji potem poskusi že danes trenirati intenzivneje.

LP,
Goran

Hvala za odgovor. Bila sem presenečena nad priporočeno 1 urno vadbo na orbitreku, saj jaz komaj (res komaj) zdržim 20 min zjutraj in 20 min popoldne – po 10 min naprej in 10 min nazaj. Očitno sem še bolj brez kondicije kot sem si predstavljala.
Lep pozdrav, Tea

Mene pa zanima nekaj drugega. Na katero obremenitev in na kateri stopnji moram vrteti, da ima sploh smisel oz.da res pokurim nekaj kalorij?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

mimi,

Ja če je tvoj cilj pokuriti čim več kalorij, potem seveda na čim težji obremenitvi. Tiste kalorije na hišnem orbitreku sploh niso točne, razen če maš kakšen boljši model orbitreka, kot pa tistega, ki so ga na veliko oglaševali v TV reklami.

Tudi za tebe velja kot za vse ostale, smiselno je da si na orbitreku čimdlje… na čim težji stopnji obremenitve. Nastavi ali spremnijaj obremenitev tako, da boš zdržala vsaj 40minut.

Lp,
Goran

New Report

Close