oralna kirurgija-kje v Ljubljani
Spoštovani!
Živim v tujini in bi maja prišla za 3 tedne v slovenijo. A obstaja možnost, da bi v tem kratkem času opravila odstranitev modrostnih zobov? Iz izkušenj vem, da je vse potrebno veliko čakati, najprej naročanje za osebnega zobarja, pa slikanje, potem pa še morebitno naročanje in čakanje na izpulitev zob. Dodatno in osnovno zdravstveno zavarovanje si še vedno plačujem. Osebnega zobarja imam na aškerčevi, razmišljam pa o zamenjavi.
Se pravi, mam dovolj časa ali ne in kam bi mogla it, da bi lahko v tako kratkem času opravila odstranitev vseh 4 zob (telefonska naročanja in pogovori ne pridejo v poštev, razen, da bi sorodniki opravili to v mojem imenu). V poštev bi prišlo tudi samoplačniška storitev, če bi bilo to kaj hitreje. V tem primeru me zanima kolk bi stalo.
Hvala
Spoštovana miš1,
hm, najprej k prvi časovni omejitvi. Teoretično je možno, da vam najprej odstranijo 2 zoba ter tik pred odhodom še dva (vsakič zoba na isti strani – torej enkrat na levi in naslednjič na desni). Glede čakalne dobe pa menim, da je časa premalo, da bi prišli na vrsto v tako kratkem času.
Torej – kaj vam lahko svetujem. Nekdo od vaših sorodnikov naj poskuša dobiti vašo rentgensko sliko (ortopan) in obišče nekaj oralnih kirurgov. Če ima kdo v tistem času še prost termin, naj vas “zapišejo” čisto na začetku vašega bivanja v Sloveniji in še enkrat na koncu (tako da bo med posegi približno 3 tedne). Seveda je to zgolj moje mnenje in ne vem, ali se bo kirurg s tem strinjal, vsekakor pa beseda ni konj. V nasprotnem pa vam še vedno ostane samoplačništvo.
Tudi sama sem čakala na stomatološki kliniki (rok 2 leti), nato pa sem se obrnila na oralnega kirurga dr. Matjaža Oblaka, Vilharjeva 27, LJ, tel. 01 437 9511, ki mi je na koncesijo (čakala samo 4 mesece) odstranil dva modrostna zoba.
Je pravi strokovnjak in ima tudi dober zdravniški tim, pokličite ga, morda vas vzame hitreje tudi na koncesijo, sicer pa mislim, da je samoplačniško še hireje.
LP; P