Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Opupana

Opupana

Pozdravljeni,
ne vem, če pišem na pravi naslov, vendar če mi boste znali odgovoriti, bom zelo hvaležna. Moj problem je ta, da imam zadnje čase težave z menstruacijami. So šibke in trajajo po 2 dni. To se mi je prvič zgodilo v decembru 2005, ko mi je ginekologinja predpisala tablete za pospešitev menstruacije, tudi januarja je bila le 2 dni (vmes sem delala test za nosečnost, prvi +, drugi -). Nato sem odšla na samoplačniški ginekološki pregled, kjer so mi povedali, da imam ciste na jajčnikih. 1.2. sem dobila menstruacijo, ki je bila tudi zelo šibka, trajla slaba 2 dni. Ker sem imela občutek napinjenosti, slabosti, .. in vse kar sodi k nosečniškim znakom, sem naredila test za nosečnost. Zopet pozitiven rezultat, čeprav črtica zelo šibka. Danes sem preverila, test pozitiven, le da se je testna črtica pokazala šele po 5 minutah. na testu piše, da po 5 minutah ni več veljaven. Torej lahko rečem, test negativen. Zanima me, če je možno, da sta testa pozitivna zaradi hormonskih motenj? Imam mogoče težave s ščitnico? Ali ni mogoče, da bi bil test lažno pozitiven.

Spoštovani!

Glede na navedeno je pri vas vsekakor možno, da gre za nosečnost. Priporočam ponoven obisk pri ginekologu, ki bo opravil ustrezne preiskave.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Evo, danes zjutraj sem preden grem kamor koli naredila še en test, ta je bil na mojo žalost negativen. Ker seveda to pomeni, da je po vsej verjetnosti bil prvi lažno negativen (saj drugega zaradi dalj kot 5 minut ne smatram kot zanesljivega), me sedaj zanima, kaj mi predlagate. Namreč slišala sem, da je možnost lažno pozitivnega testa zaradi nekih hormonov, ki so povezani s ščitnico. Je to res? Je najbolje, da se odpravim k svoji zdravnici?
Najlepša hvala.

Spoštovani!

Ščitnični hormoni niso v nikakršni povezavi z “lažno pozitivnim” testom nosečnosti. Priporočam obisk pri ginekologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za vaše odgovore.

New Report

Close