Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Iščete delo/delavca? Optik-poklic za katerega je nemogoče najti službo

Optik-poklic za katerega je nemogoče najti službo

Pozdrav!

Po poklicu sem tehnik-optik in že eno leto iščem delo pa nič,le redkokdaj dobim odgovor pa še to negativen,da je mesto že zasedeno.Vsi hočejo samo izkušnje ampak enkrat je treba začet ali ne?Drugi pravijo,da je to bolj zaprt sektor in da noter jemljejo samo ljudi z vezami.Najbolj me pa živcira to,da imajo razpis za optika pa se javim pa namesto mene vzamejo trgovca tega pa ne bom nikoli razumel.Če kdo pozna kakega poštenega optika ali optiko kjer iščejo delavca naj mi prosim javi.Hvala vam

Pozdravljen,
a si mogoče dobil sluzbo?

pozdravljen,ne nič še iz tega kot bi bilo zakleto

Zdravo!

Jaz sem tudi optik po poklicu, pa tudi ne dobim službe. In ja, tudi mene jezi, da raje zaposlijo kakšnega ekonomista ali pa trgovca kot pa optika….Na žalost…

Pikica žal mi je sem mislil,da imate vsaj ženske tu kakšno prednost,ker sem videl večinoma ženske zaposlene po optikah.Morda bi našo izobrazbo bolj cenili v tujini,kjer je na tem področju več povdarka in res zaposlijo samo tiste,ki so se učili za ta poklic.Enkrat sem se v eni optiki dogovarjal za usposabljanje ampak je med tem časom propadla,je pa fora v tem,da je imel lastnik tam zaposleno prodajalko,ki ni niti znala izmeriti dioptrije,tako mi je namreč sama rekla,potem pa poglej kam smo prišli,za zjokat.Poleg tega so nam skozi celotno izobraževanje v glavo vcepljali kako hitro bomo dobili zaposlitev.Pa ja,nateg,da ni večjega ti pravim

Mislim, da spol ni pomemben, ne vem pa na podlagi česa delodajalci raje izberejo prodajalca za delo kot pa optika..Aja, pa ta usposabljanje, ki je zdaj na voljo, je tko tko…
Zadnjič je en optik iskal delavca, najprej bi ga vzel na usposabljanje, ampak rabil je enega, ki že ima izkušnje…Zakaj potem usposabljanje, tega tudi ne razumem…..

Kakorkoli, upam da boš imel srečo in kmalu dobil službo!:-)

P.S:pikica

Po moje prodajalce rajši vzamejo zato,da mu manj plača,ker ima eno stopnjo nižjo izobrazbo,kaj pa vem,po moje je tako,ker druge koristi skoraj nima od njega,saj prodajalec nima pojma o optiki.Sem bral neki intervju na netu,ko je en optik rekel kako so optiki ful iskani in,da uboge optike morajo zaposlovati študente in prodajalce,ker pravih ne dobijo.Pa ja,skoraj sem crknil od smeha.Saj tudi usposabljanje ti ne garantira službe pol je odvisno od dobre volje delodajalca,če te vzame ali ne.Drugače pa hvala za podporo,iščem tudi delo na drugih področjih,tako,da upam,da bo kmalu kaj sreče 🙂

Sicer ne vem s kje ste ampak na Zavodu sem zasledila da rabijo Optika v Piranu.Poskusite in veliko sreče.

Hvala lepa g.Suzana sem že klical tja ampak se je oglasil en zelo neresen gospod,ki je rekel,da sem predaleč,in je bila debata s tem zaključena.Zakaj pa je potem,dal objavo po vsej sloveniji?in kaj pričakuje,da bo dobil delavca direkt iz Pirana?Ne vem no v optiki se dogajajo res čudne stvari dan danes,noben ni več resen,skratka tukaj sem zaključil sedaj se mi kaže priložnost za zaposlitev v drugi stroki upam,da bo,optike ne povoham več.Vseeno hvala,lp

No tukaj iščejo optika :http://zaposlitev.tiktak.si/taxonomy/term/24 oz.:http://zaposlitev.tiktak.si/node/102084 Pa veliko sreče.

V Ljubljani iščemo delovko-ca za delo v optiki Trnovo.
Zaželjene izkušnje.
Več info 051/826-999 jure

Si pa res hecen ti jure,misliš,da se narodimo z izkušnjami??kdor ima pa 5 let izkušenj ali več,pa ne bo delal za tebe,saj se ceni in se ne bo prodal za 600evrov na mesec.

Ste ze dobili kako sluzbo optiki? Jaz razmislam da bi sla v solo za optike v rogasko, samo ko berem vase odgovore, pa me mine.. v tujini ste kah probali? Kaka Avstrija (Lipica, Graz, Celovec)?Za odgovore vam bom zelo hvalezna.

Ne vem, kaj je s xionim narobe, da raje vzamejo trgovca kot njega. Jaz sem v zadnem pol leta zamenjala že dve službi v optiki, vedno zaradi boljše ponudbe. Pa nisem trgovka, ampak tehnik optik. Ko tole berem, kar ne morem verjeti, da danes ne dobiš službe, ko pa jih je za optika dovolj. Morda ne v tistem kraju, kot živiš. Jaz sem odšla od doma takoj po končani srednji šoli in ni mi žal. Pa še to. Tudi jaz sem začela delati za 400 ali 500 eur. Ko pa sem se dokazala in postala nepogrešljiva, se je moja cena dvignila. Ja, delo optika je za delo z dušo in telesom, pa tudi za denar. Ni mi žal, da sem to, kar sem…optik. Srečno tudi ostalim.

je kje kakšen optik brez službe? …nimam šole, imam pa idejo, robo….na samostojno pot, če ste zainterestirani

040 152 622

Ej mi prosim kdo pove kak je zaj s tem so sluzbe ali jih ni ker jas imam zeljo iti dalje kot tehnik optik ampak zdaj res nevem ce bom po solanju dobila sluzbo…kljub temu grem jas potem se itak dalje…no v glavnem ful bi bla vesela kakega odgovora.

Jih ni.Idi kaj drugega ali pa potem naprej kaj uporabnega študirat kot naravoslovje ipd.

Imamo optiko v Ljubljani,zbiramo kandidate optik tehnik, izkušnje zaželjene niso pa nujne.
Pošljite življenjepis na [email protected]

Hvala Lp

Brezposrlni optiki, pojdite delat karkoli. V Lidl za prodajalca, v kako firmo za čiščenje… Pridobili si boste splošne del. izkušnje. Med tem pa spremljajte prosta del. mesta za optike, pošiljajte vljudna predstavitvena pisma…
Sam ne doma v kotu ždet!

New Report

Close