oprosti…..
pozdravljeni!
S fantom sem bila 3 leta, vendar sem ga prevarala, to sem mu povedala in stvar sva nekako rešila. čez čas pa so prišle na plan govorice da sem ga ponovno, tokrat z njegovemu kolegu. seveda je verjel drugim in me zapustil. to mi je nekako ugajalo saj se nisem zavedala kaj nimam in sem hotela poskusiti nekaj novega. takoj ko me je zapustil sem stekla drugemu v objem, vendar sem z njim zdržala mesec dni, nato pa sem se zbudila in spregledala, kakšno ogromno napako sem naredila… hotela sem ga dobiti nazaj, poskusila sem z vsem (opravičevanju, dobivanju, sexu z njim, ljubezenske izpovedi) vendar nič ni pomagalo. nato sem ga pustila čisto na miru. včeraj pa sva se po mesecu dni ponovno srečala in pogovarjala, danes pa sem izvedela da sem mu všeč, vendar je bolje za oba da ostane tako kot je….
vse to je zelo vplivalo na moje psihično stanje. ne morem se skoncentrirati, vedno mislim le nanj…. poskusila sem ga pozabiti preko drugih moških vendar ne gre in ne gre… zanima me kaj si misli, kaj čuti in je še možnost da si pridobim njegovo zaupanje in ljubezen nazaj in na kakšen način?
hvala za odgovor
Muca_maca,
nikar ne razmišljaj o tem kako ga dobiti nazaj, temveč o sebi in svojem razmišljanju in dejanjih. Iz vsake zgodbe izlušči kaj za svoje življenje, kajti vse kar se ti je zgodilo boš morala sprejeti. Če boš vse sile usmerila v to, kako ga pridobiti nazaj, verjemi, da ne boš naredila nič dobrega, kajti zaupanje se je podrlo.
In ko se mu takole opravičuješ in ga zvito vabiš v svoj objem, pomisli: ali bi ti bilo všeč,d a bi te on prevaral? KAko bi se počutila?
Torej vzemi na znanje: Nikoli ne naredi drugemu tisto, akr ne želiš, da bi on tebi.
Življenje je pač šola, samo šola ni vedno življenjska. Vendar to si ti in tega ne moreš več spremeniti, lahko samo razumeš kako mu je in napak nikoli več ne ponavljaš, čeprav je to zelo težko, vendar če se iskreno trudimo, bo tudi prava ljubezen prišla.
Veš v življenju je tako, da moramo vedno napredovati in da smo vedno na preiskušnji. Ko že enkrat dobimo pravo ljubezen in ko se z njo poročimo, je to šele začetek, kajti pridejo obdobja, ko se ne razumemo in ko je marsikaj težko, ampak bistvo je to, da se trudimo. Kdaj pa je lahko konec? Konec pa je za vse enak, samo s to razliko, da ne vemo, kdaj bo ta konec. ZAto mora biti vsak dan toko razumljen in vzet, kot da je zadnji. Kdo pa želi biti na svoj zadnji dan žalosten alis labe volje????
Torej sedaj veš kaj moraš početi in še enkrat, dejaj kakoli želiš, samo pri tem naj nihče ne bo prizadet.
Primož
Največja napaka je, ko prebolevaš nekoga tako, da se zamotiš z drugim. Tako nikoli ne boš ugotovila, kdo si v resnici. Ko enkrat spoznaš sebe, ne sprašuješ več takih vprašanj. Sebe pa najprej spoznaš ko si sam s sabo.
Problem si pretežno izpostavila že sama…
– “takoj ko me je zapustil sem stekla drugemu v objem,”
– “…. poskusila sem ga pozabiti preko drugih moških “
Ma kaj ženske niste v stanju biti *same*, da bi pravzaprav ugotovile, kaj pravzaprav sploh hočete in kdo v resnici ste?
Vsemi si čas zase, nauči se živeti sama s seboj. In ostalo bo sledilo samo od sebe.
Srečno 🙂
Pozdravljena muca-maca!
Jaz te ne bom obsojala za tvoja dejanja, ker te popolnoma razumem in sem nekoč v preteklosti doživela podobno…
Zaradi prevare sva se razšla, sedaj teče peto leto, pa ga še vedno ljubim tako kot sem ga takrat. Nikoli ga ne vidim, ne slišim, le enkrat na leto se dobiva in sva skupaj. Drugače ima on drugo žensko, s katero se namerava letos celo poročit, a kljub temu vem, da globoko v sebi še vedno ljubi mene. A žal, ko enkrat človeka tako prizadaneš, tudi ljubezen ni dovolj. Moški prav tako hrepenijo po ženski, ki jim bo zvesta, ji bodo lahko zaupali, se nanjo zanesli in ko to zaupanje enkrat izgubijo, si ga je zelo težko, če ne celo nemogoče, priboriti nazaj.
Žal, življenje je pač takšno, postavlja nam razne preizkušnje, ki so mnogokrat zelo boleče, a vedi da je človek veliko močnejši od stvari, ki jih doživlja v življenju in lahko premaga marsikaj.
Ne išči njega v drugih moških, bodi raje sama in spoznaj najprej sama sebe, kajti šele takrat ko ti bo to uspelo, boš pripravljena na novo ljubezen-vsaj upam, kajti meni po petih letih odkar je odšel, še vedno ni uspelo ljubiti drugega in mislim, da ga nikdar ne bom. Sem dala priložnost drugim moškim, imela sem celo zvezo, ki je trajala dve leti v tem času, pa sem na koncu nehala slepiti sama sebi in si priznala, da ga pač še vedno ljubim. Zato sem sedaj sama in veš kaj-nisem nesrečna, ravno obratno. Naučila sem se živeti s to praznino v sebi, ki je nastala ko je odšel on, a zaupam življenju in verjamem, da se na koncu vse uredi. Morda pa se nekega dne vrne…
Tudi ti zaupaj življenju, ne trudi se ga na silo dobit nazaj, ker ti zagotavljam, da ti ne bo uspelo. Pusti času čas, podaj se na pot spoznavanja same sebe, pojdi med ljudi, v naravo, poskusi najti srečo najprej v sebi. Njemu pa pusti, da živi svoje življenje, daj mu čas in ga pusti živeti tako kot se je odločil. In če ti je usojen, verjemi, da se bo vrnil k tebi, ne glede na to če se boš trudila ali ne.
Srečno, punca!
Živjo !
Rekla, da si ga skušala pozabiti v objemu drugih moških. Se tako malo ceniš ? Kdor sebe nima rad, tudi drugih ne more imeti.
Poskusi jih nekaj časa pustiti pri miru in razmisli o sebi, o svojem pogledu na življenje, o vrednotah….
Ko boš sama s sabo prišla na čisto, boš šele sposobna navezati stik z drugim moškim, ki ne bo površinski, ampak bo temeljil na ljubezni, zaupanju, spoštovanju…..
Želim ti veliko upeha pri potovanju vase !
Nina
Ojla!
Prav je, da boli, šele tako boš malo resneje vzela to svojo izkušnjo, kajti življenje je šola in mi smo samo učenci in lekcije, ki bolijo, si bolje zapomnimo. Premisli vse, kar se ti je zgodilo in koliko si sama prispevala k razvoju dogodkov. Še posebej pa to, kako boš vnaprej živela, da se ti podobne situacije ne bodo ponavljale – ja, mogoče jih bo pa treba ponavljati, kdo ve??? Življenje nam dostikrat ponudi možnost za popravni izpit – z drugimi ljudmi, v drugih okoliščinah se lahko naslednjič drugače, boljše odločimo.
Vsekakor je najpomebnejše najti zadovoljstvo v sebi, ne pa ga iskati v novem objemu. Vse dobro ti želim!
Lp