Opremljam stanovanje za oddajanje – kupiti jogije ali ne ?
Tudi meni je padlo v oči to, da ima Yo_7 psov. Mi imamo 3, pa mi je to kar preveč.
citiram:
Yo_
20 Sep 2011 13:07
Ne, lovci ne smejo več streljati psov. Dobili pa ste opozorilo in v naslednje boste dobili položnico, pa kakšen obisk inšpektorja.
A je vredno?
Zdaj se pa zamisli nad tem, zakaj tvoj pes taca naokoli? A si predstavljaš, da bi mojih 7 takole prosto španciralo po naselju? Pa še vsi sosedovi zraven?
Pa kako si to nekateri predstavljate? Če imaš psa, ga imej zase, skrbi zanj in ga ne uturavaj celi vasi. Pika.
Pa lep pozdrav in miren spanec.
Otilubijezus, kam je zasla tema o madracih. Kolikor meni spomin nese, je imela Yo enkrat leglo – to je tisti dogodek, ko se skotijo mali kuzki, ki jih je lahko 2, 3 ali pa tudi 10. Ti kuzki se potem prodajo in jih je 9, 8, 7…, in na koncu ostane spet samo stevilo stalnih. In ja, v nekem trenutku jih je lahko 7. Ampak ce je bilo to npr v maju 2010, to ne pomeni, da je enako tudi v maju 2016.
Nekateri vzamejo pse v zacasno oskrbo, npr namestitev preko drustva. Jih je lahko danes 5, jutri bosta samo 2, pa ne gre za laz, ampak normalno stanje.
Psi imajo krajso zivljenjsko dobo kot ljudje. Lahko imas danes 3 in cez pol leta samo se 1, ali pa 4, ce je prisel kaki novi k hisi.
Ne vem, od kod ideja izkopavati zgodovinske podatke, jih primerjati z danasnjimi in trditi, da nekdo laze, ker se podatek takrat in danes razlikuje.
In ce vrnem temo nazaj: Meni se zdi smiselno za kratkorocni najem (npr studente) stanovanje opremiti v celoti. Pri najemu za vec let pa je lahko tudi neopremljeno ali delno opremljeno.
preglej svoje včerajšnje in današnje objavice … imam fotografski spomin za to, kaj objavlja par nickov, ki so mi zanimivi – spadaš med njih ☺[/quote]
Jaz sem napisala, da imam 7 psov? Ne najdem. Te moram razočarat, tvoj spomin ni f od fotografskega :)))))[/quote]
Yo, si napisala. V temi ko so lovci obvestli nekoga glede psa. Napisala si, kako bi zgledalo, da se tvojih 7 psov prosto šeta naaokoli, nekaj takega. Sem tudi jaz debelo pogledala, ampak tako pisalo.
No, ko takole berem tvoj post bi ti predlagala idejo. Denarja imaš sigurno več kot ena brezposelna mamica samohranilka z sinčkom iz Prekmurja..pa sem mislila, če bi ji TI kupila Dormeo, kej si ga sama nemore! Ee enim je samoumnevna tudi topla voda, drugi pa celo v 21.stoletju sanjajo o njej. V Sloveniji. Si moraš ti to misliti??? Težko.
Sorry, to je popolnoma neprimerljivo. V hotelu že prespim tistih par dni, v najemu pa spiš gor dlje, knde? In nekomu ne bo ustrezal jogij take trdote, kot ustreza tebi. Pa ni lepšega, kot pojerbat en pouriniran, prešvajclan jogij, če je.
Midva z možem sva kot neporočena 2x najemala, dokler nisva kupila hiše, pa sva se obakrat dogovorila, da bova svoj jogij prinesla ( sva kupila novega – eden je bil 5 let noter, torej potrošni material amortiziran, tadrugega sva pa s seboj odpeljala v novi dom, je bil še ne eno leto star, samo midva gor spala).
Avtorica, če še ni kupljeno, preseneti najemodajalce in jim ponudi opcijo – kupimo mi, ali vi sami, da so vaša last potem? Jaz takoj bolj zaupam takemu najemodajalcu, če mi ponudi malce svobode, da si lahko po svojih potrebah kupim ali prinesem svoj jogij nepa da mi nekdo drug izbira in kupi ( sicer lahko čisto dobronamero, samo ponavadi so to bolj cenejši jogiji), kar zagotovo ni primerno za mojo hrbtenico – imam blj trdo, žepkasto le
išče, to pa je ponavadi kar drago, za 180×200 cm stane od cca. 800 eur navzgor ( ob znižanjih), drugače pa kar čez jurja. Meni je lateks pena že morila spanec, ne maram je nikoli več.
Jogiji so potrošni material, načeloma jih bi moraj vsak najemojemalcec sam kupit, če jih ni.[/quote]
Boljše mnenje o najemodajalcu, ker si lahko sama kupiš jogi?? Jaz bi ti z veseljem pustila, da si ga sama kupiš, ker bi potem vsaj uničila svojega in ne mojega.
Je pa tako, da če ga nimaš, ne bo prav, in če ga imaš, prav tako ne bo prav.
Jaz vedno najamem stanovanje brez opreme, razen kuhinja naj bi bila – omarice in to.
Ker kaj mi bo od nekoga drugega postelja, tudi obrabljeni kavči se mi gabijo… kar se tiče drobnih stvari – posteljnina, posoda, žlice, skodelice… si pa sploh ne predstavljam, da bi imela od koga pred mano.
Imam svojo opremo, tako da ne rabim od drugega. Poudarek dam na to ali so okna ok, radiatorji, kakšna je kopalnica, itd. To je glavno.
No, ko takole berem tvoj post bi ti predlagala idejo. Denarja imaš sigurno več kot ena brezposelna mamica samohranilka z sinčkom iz Prekmurja..pa sem mislila, če bi ji TI kupila Dormeo, kej si ga sama nemore! Ee enim je samoumnevna tudi topla voda, drugi pa celo v 21.stoletju sanjajo o njej. V Sloveniji. Si moraš ti to misliti??? Težko.[/quote]
Sem zdajle tole prebrala…. ja, jaz sem tista, ki oddajam 4,5 sobno stanovanje.
Bi mi prosim razložil-a, zakaj naj bi jaz eni samohranilki kupovala Dormeo? A od vseh možnih znamk jogijev ravno Dormeo?
Ja, verjetno imam več denarja kot ona, nisem pa RK, Karitas ali CSD.
Kaj si ji pa ti kupil-a? Aja, ti nič, ker raje planiraš kam naj drugi dajejo svoj denar.