Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Opremljam stanovanje za oddajanje – kupiti jogije ali ne ?

Opremljam stanovanje za oddajanje – kupiti jogije ali ne ?

3 sobno stanovanje v novozgrajeni hiši dvojček bomo oddajali. Sedaj opremljamo, pa me zanima, ali naj jogije mi kupimo ali je to stvar najemnika. Jogi se mi zdi dosti osebna higienska stvar in verjetno si to rad vsak po svoje kupi. Enako seveda velja za posteljnino, vzglavnik, kovter..Tisti ki oddajate oz. tisti ki najemate, prosim vas za vaše mnenje
Hvala za odg.

A v hotel neseš svoj jogi s sabo? Odgovor na to vprašanje bo dal tudi odgovor na uvodno vprašanje.

Sorry, to je popolnoma neprimerljivo. V hotelu že prespim tistih par dni, v najemu pa spiš gor dlje, knde? In nekomu ne bo ustrezal jogij take trdote, kot ustreza tebi. Pa ni lepšega, kot pojerbat en pouriniran, prešvajclan jogij, če je.

Midva z možem sva kot neporočena 2x najemala, dokler nisva kupila hiše, pa sva se obakrat dogovorila, da bova svoj jogij prinesla ( sva kupila novega – eden je bil 5 let noter, torej potrošni material amortiziran, tadrugega sva pa s seboj odpeljala v novi dom, je bil še ne eno leto star, samo midva gor spala).

Avtorica, če še ni kupljeno, preseneti najemodajalce in jim ponudi opcijo – kupimo mi, ali vi sami, da so vaša last potem? Jaz takoj bolj zaupam takemu najemodajalcu, če mi ponudi malce svobode, da si lahko po svojih potrebah kupim ali prinesem svoj jogij nepa da mi nekdo drug izbira in kupi ( sicer lahko čisto dobronamero, samo ponavadi so to bolj cenejši jogiji), kar zagotovo ni primerno za mojo hrbtenico – imam blj trdo, žepkasto le
išče, to pa je ponavadi kar drago, za 180×200 cm stane od cca. 800 eur navzgor ( ob znižanjih), drugače pa kar čez jurja. Meni je lateks pena že morila spanec, ne maram je nikoli več.

Jogiji so potrošni material, načeloma jih bi moraj vsak najemojemalcec sam kupit, če jih ni.

Hja, kot najemojemalka pričakujem ali posteljo z jogijem ali pa nič. Ker kupovat vsakič nov jogi, ker mi v neko drugo posteljo ne bo pasal…

Jaz bi pred prvo oddajo počakala, kaj bi rekel najemojemalec..Midva sva se selila enkrat vmes, preden sva šla v svojo hišo. Ko sva se prvič vselila v stanovanje, je bilo popolnoma novo in sva pač izrazila željo, da kupiva svoje pohištvo (razen seveda kopalnica in kuhinja)..ko sva se nato selila v drugo stanovanje, sva iskala takšno, brez opreme, ker sva pač imela svoje pohištvo.
Drugače pa, vseeno bi sama raje imela svoj jogi. Izjema je seveda prvi najemnik, ker bo jogi nov. Zato bi jaz počakala in je to seveda stvar naknadnega dogovora.

Jaz nikoli nisem naprej kupovala postelj in jogijev. Vedno sem počakala na najemnika, da vidim, ali hoče eno posteljo, dve, zakonsko itd… Potem smo se tudi zmenili, ali oni prinesejo svoje (ponavadi je tako) ali jih zrihtam jaz. Govorim pa seveda o najemu za eno leto (zdaj pač 11 mesecev), ne pa kratkoročni najemi.

Jaz tudi najemam in sem jogi v stanovanju že dobila. Ker pa mi ni odgovarjal, sem kupila novega. Predlagam, da najprej najdeš najemnika in ga povprašaš, če želi jogi sam kupiti. V nasprotnem primeru dobi takšnega kot ti smatraš. V prvem primeru prihraniš denar za jogi.

Odgovor je v ciljni publiki oddajanja. Gre za študente ali družine z otroci?

Ne pozabiti tudi da je manjša najemnina, če ni osnovnih zadev.

Sorry, to je popolnoma neprimerljivo. V hotelu že prespim tistih par dni, v najemu pa spiš gor dlje, knde? In nekomu ne bo ustrezal jogij take trdote, kot ustreza tebi. Pa ni lepšega, kot pojerbat en pouriniran, prešvajclan jogij, če je.

Midva z možem sva kot neporočena 2x najemala, dokler nisva kupila hiše, pa sva se obakrat dogovorila, da bova svoj jogij prinesla ( sva kupila novega – eden je bil 5 let noter, torej potrošni material amortiziran, tadrugega sva pa s seboj odpeljala v novi dom, je bil še ne eno leto star, samo midva gor spala).

Avtorica, če še ni kupljeno, preseneti najemodajalce in jim ponudi opcijo – kupimo mi, ali vi sami, da so vaša last potem? Jaz takoj bolj zaupam takemu najemodajalcu, če mi ponudi malce svobode, da si lahko po svojih potrebah kupim ali prinesem svoj jogij nepa da mi nekdo drug izbira in kupi ( sicer lahko čisto dobronamero, samo ponavadi so to bolj cenejši jogiji), kar zagotovo ni primerno za mojo hrbtenico – imam blj trdo, žepkasto le
išče, to pa je ponavadi kar drago, za 180×200 cm stane od cca. 800 eur navzgor ( ob znižanjih), drugače pa kar čez jurja. Meni je lateks pena že morila spanec, ne maram je nikoli več.

Jogiji so potrošni material, načeloma jih bi moraj vsak najemojemalcec sam kupit, če jih ni.[/quote]

Odvisno.študentarij ne bo tebi jogija kupovala. Pričakuje ga že notri, kot ostale zadeve.

Jogiji so potrošni material, načeloma jih bi moraj vsak najemojemalcec sam kupit, če jih ni.[/quote]

Odvisno.študentarij ne bo tebi jogija kupovala. Pričakuje ga že notri, kot ostale zadeve.[/quote]

kdr jezika špara kruha strada ali – komunikacija je zlato. Torej se pametni in normalni vse zmenijo in zapišejo pred oddajo in najemom, a ne? Študentarija je lahko tudi precej odgovorna in pogovorjiva, fleksibilna, dosti bolj, kot kakšna zatežena mama kakšne familije, ki se obnaša, ku da je princesita na zrnu graha:)

Zaradi mene – če ma najemnik svoj johij, še uporaben zanj, naj ga kar pripelje – naj seksa in švica še naprej na svojem jogiju 🙂 Njegov hrbet je navajen na že udrte krivine 🙂 Jogij je za uporabnika potrošni material, enako ku brisača, posteljnina.

Mi v Ljubljani oddajamo 4,5 sobno stanovanje.
Opremljena kuhinja ( popolnoma in višji rang), obe kopalnici, vgradne omare v garderobi in spalnica samo pohištvo.
Najemniki so si sami opremili 2 sobi, dnevno sobo, ter seveda kupili svoje jogije, kavče,…..
Niti niso razmišljali, mi pa tudi ne, da bi spali na rabljenih.
Pri najemu za daljše obdobje se mi zdi to normalno.

Meni se dobesedno gabijo stari jogiji, so osnova za dobro spanje in higieno.
Sicer pa vsak po svoje.

vse, kar se tiče osebne uporabe (jogiji, WC deske, posteljnina …) je osebno. Če najemnik želi, da mu to opremite – je najemnina višja in se strošek porazdeli v najemnino za 5 let + obreti na vloženi kapital.

Se mi zdi, da jogi kar paše v stanovanje. Zamenjamo na cca 5 let, enako kot doma.

Se mi zdi, da jogi kar paše v stanovanje. Zamenjamo na cca 5 let, enako kot doma.

Kjer je najemniski trg urejen, lastnik doloca kaj bo v stanovanju in v oglasu opise ali oddaja opremljeno, delno opremljeno ali neopremljeno stanovanje. In na podlagi tega se najemnik odloca. Slovenija je edina drzava, ki jo poznam, da lastnik sprasuje bodocega najemnika, kaj bi rad v stanovanju.

Torej tudi podpišete pogodbo za 5 let?

Kot študentka in kasneje sem zamenjala kar nekaj stanovanj – jogi sem kupila samo enkrat sama, ko sem bila prvi najemnik in sem stanovanje morala tudi opremiti, povsod drugog je bil jogi vedno v stanovanju. Brat ima enake izkušnje.

Če je bil jogi star, je bil očiščen, nikoli nisem imela s tem problemov … saj daš ja bombažno prevleko čez, pa še rjuhe. Kot je nekdo zgoraj napisal – potem se seliš, pa ti jogi ne paše v drugo posteljo, pa vsakič novega kupovat … meni bi bila to ovira in razlog, zakaj ne najeti stanovanja. Sploh, ko še nisem imela ne denarja za vsakič nov jogi, ne avta, da bi ga šla iskat – dostava pa spet stane.

Aha, tako to gre.

najema se nepremičnina, voda, elektrika, komunalščina, internet, TV naročnina, parking …
Kar pa kdo sam rabi in s sabo onesnažuje – naj pa ima svoje ali pa se zadovolji s ponudbo.
btw: me zanima, kako bodo tvoji najemodajalci oddali za tabo, ko imaš v stanovanju 7 psov ☺
bodo menjali tudi vrata, tla, vse pohištvo … ☺

New Report

Close