Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Oprema prve pomoči

Oprema prve pomoči

Verjetno vidva hodita tudi z rešilcem okoli in me zanima, kaj menita ali je v prvi pomoči, ki jo kupiš za v avto zadosti opreme za prvo pomoč ponesrečencu.

Bi mogoče predlagala , še kakšen poseben dodatek, ki sta ga v svojem delu verjetno mnogokrat opazila, da se ga potrebuje.

isto vprašanje imam tudi za opremo doma, kaj je priporočljivo imeti pri morebitnih nesrečah, kot vemo se doma lahko naredi še kaj hujšega, kot samo karambol.

no to je bolj vprašanje za debatirati, sprašujem, ker verjamem, da imasta veliko izkušenj.

Hvala

mogoče bomo pa tudi mi kdaj lahko komu pomagali zaradi vajinega svetovanja.
darja

Hvala za zelo dobro vprašanje!
Kar se tiče seta prve pomoči za motorna vozila je takole: glede na to, koliko ljudi je pripravljeno nuditi sočloveku prvo pomoč v stiski, je še tistega malo materiala v škatlici odveč. Žal! Za tiste, ki so pripravljeni pomagati, pa je najbolje, da si pripravijo set za prvo pomoč sami. Ta naj vsebuje pripomočke in material, ki je primeren njihovemu znanju prve pomoči. Vsekakor pa naj set vsebuje: gumijaste rokavice za enkratno uporabo, obrazno masko za umetno dihanje z nepovratnim ventilom, nekaj sterilnih gaz in povojev, nekaj trikotnih rut, škarje (velike za rezanje obleke, ne takšne, kot jih najdemo v standardnih setih), lepilni trak (mikropor). Pripomoček, na katerega bi bilo potrebno posebej opozoriti, je obrazna maska, saj je malokdo pripravljen dandanes nuditi umetno dihanje usta na usta neznancu. V domači “omarici prve pomoči” je dobro imeti še kakšno razkužilo (ne alkohol), obliže, nekaj zdravil (Lekadol, Aspirin, Flonidan-proti alergijam, Kamagel, Nelit-za nadomeščanje tekočin pri driskah, Autan ali kakšen drug repelent).
Največkrat nudenje prve pomoči ni odvisno od pripomočkov, ampak od ljudi. Z malo se da narediti veliko in z vso najmodernejšo opremo nič, če je prepozno.

New Report

Close