Najdi forum

oprema kuhinje-nasvet

Ne kričat name, saj vem, da je to forum kjer naj bi se pogovarjali o otrocih…pa vendarle…res rabim vaš nasvet.
Z družinico si pripravljamo naš prvi domek (juhuhu) in prva je na vrsti kuhinja. Zanima me kakšne izkušnje imate z aparati Gorenje. (hladilnik, pečica, kuhalna plošča, napa, pomivalni stroj) Če jih vzamem v salonu skupaj s kuhinjo imam še dodatnih 5% popusta.
Svetujte mi prosim še, kakšno pečico naj vzamem. (nimam pojma kaj pomenijo vse tiste funkcije) Nisem zelo zahtevna in moje kuharsko znanje (še) ni ravno briliantno.
Res vam bom hvaležna za vsak vaš nasvet. Že 100x ste mi pomagali in verjamem, da bo tudi tokrat tako.
Hvala. LP

Na splošno so Gorenjevi aparati dobri. Mi smo jih imeli že pred 23 leti, lani smo pa prenavljali kuhibjo in sem nekatere od njih spet kupila. Vsi ta stari so ob zamejavi še delali.
Za primer pečica: Bili sta dve vgradni od katerih sta mi obe ustrezali med njima pa je bilo 40.000 razlike v ceni. Vzela sem cenejšo, ki je res brez ure, je pa ventilatorska in vse drugo in peče super.
LP in uživaj v kuhinji kot uživam tam jaz.
Karolina

Tudi drugje ti dajo popust, če vzameš več aparatov hkrati. Meni osebno se zdi, da Gorenje trenutno malo zaostaja glede tehnike (druge znamke za isto ceno ponujajo več). Serviserji so pa tako ali tako za vse znamke po celi SLO:
POMIVALNI STROJ – BOSCH JE TRENUTNO ŠT. 1
HLADILNIK – LIEBHER ALI BOSCH (PRIPOROČAM TI, DA VZAMEŠ Z NO-FROST SISTEMOM – ne rabiš odtaljevati zmrzovalnika IN TUDI NULTA CONA JE SUPER – sadje in zelenjava ostane VELIKO dalj časa sveža).
PEČICA- glej, da bo imela ventilatorsko pečenje, drugače pa sem za steklokeramično ploščo.

Mislim, da imajo ponekod celo osebno svetovanje zastonj. Predlagam ti, da malo izbereš modele aparatov in pokličeš po podjetjih, da ti naredijo predračun. Pomoje boš dobila več kot 5% popusta. prijetno izbiro in LP.

mojca:))

Moja mati je imela s pomivalnim strojem Bosh več težav v par letih, kot prej z Gorenjevim in sedaj jaz z Gorenjevim sešteto skupaj v vsaj desetih letih.

Gorenje aparati so dobri. To je neizpodbitno dejstvo. Brez kakšnih posebnih superlativov. Nekateri so lahko še olajšava pri dohodnini.
Kar se tiče pečice ti pa svetujem ventilatorsko (meni je finance žal niso dopuščale), ker zmanjša čas pečenja in dosti lepše hrustljavo zapeče, na drugem mestu je pa še dvojna zasteklitev, ker pride prav, da med peko ostaja zunanja šipa hladna, še posebej če imaš male otroke, ki ne vejo, kaj pomeni “ac, pazi, peče”.

Ojla!

No, jaz imam kuhinjo Marles z Gorenjevimi aparati. Sicer sem jo kupila pred petimi leti, ko se je Marles ravno preoblikoval in se spajal z Gorenjem.Že takrat so imeli 5% popust, če si vzel aparate Gorenje, midva sva pa dobila še 30% popusta na gotovino in je celoten popust znašal 35%.
Z aparati je pa tako – odvisno od želja in potreb. Pri njih sva vzela napo, kuhalno ploščo (3 +1 – navadno ) in ventilacijsko pečico (sicer nima ure, je pa zadeva super, zunanje steklo se ne segreva, peče odlično, odlično se čisti), oboje je pa v temno rjavi barvi in sem zelo zadovoljna. Hladilnik sva kupila posebej, ker sva ga drugje dobila ugodneje.
Mama ima tudi Gorenjev pomivalni stroj in je tudi zadovoljna. V naši hiši je tako večina gospodinjskih aparatov Gorenjevih in zaenkrat ne menjam, tudi s servisiranjem nikoli problemov.
Tudi s samo kuhinjo sem zelo zadovoljna in sedaj po petih letih nimam nobenih pripomb. Vsi “panti” na mestu, nobena vrata povešena, nič ne škripa, lesa ne zvija, predali drsijo kot novi – skratka zadovoljna. Je pa res, da sva takrat kupila eno njihovih najdražjih kuhinj, ker sva si to lahko privoščila zavoljo izjemnega popusta 🙂

Uspešen nakup in obilo užitkov v novi kuhinji!

LP

Predlagam ti, da ne gledaš toliko na odstotke popusta, ampak bolj na končno ceno, ki jo boš morala plačati. Nekateri prodajalci imajo namreč osnovne cene višje od drugih, in potem ponujajo velike popuste, na koncu je pa cena enaka ali pa celo malo višja kot pri kom drugem brez popusta.

Pri kuhinjski napi ti predlagam, da pred nakupom preveriš, kako je hrupna. Ni prijetno vsak dan poslušati tistega bučanja. Jaz sem si raje kupila malo dražjo in precej tišjo napo.

Pri pečici ti predlagam, da malo pogledaš, kako je kaj znotraj izdelana. Idealno je, da je čim manj dela s čiščenjem, torej je dobro, da je čim manj ostrih robov, da je kakšnen posebej gladek emajl, ki se lahko ponavadi kar malo obriše in je že skoraj čisto. Pečica s še tako veliko funkcijami ti ne bo v nobeno veselje, če se bo zelo packala in jo bo težko čistiti.

Nekatere pečice imajo možnost čiščenja s pirolizo. Kako se to v praksi obnese, ne vem. Vendar pa je potrebno upoštevati, da se pirolitske plošče, ki so v pečici, sčasoma obrabijo, in je potrebno kupiti nove. To pa je menda kar precejšen strošek.

Tudi jaz ti zelo priporočam ventilatorsko pečico. Moja ima tudi uro, in se mi to zelo obnese.

Predlagam ti, da se oglasiš v kakšni trgovini, kjer prodajajo aparate večih proizvajalcev, in povprašaš prodajlca za primerjavo med posameznimi pečicami. Meni so to lepo razložili v Big Bangu. Na koncu pa sem vse aparate kupila pri Jadranu, ker je bilo cenovno zelo ugodno in ker so mi jih brez problema dostavili ne samo do bloka, ampak tudi gor v stanovanje.

Se strinjam s tabo glede čiščenja pečice! Lahkočistilni emajl je res super.

lp

Tudi jaz ti priporočam nakup aparatov Gorenje. Pomivalni stroj imam kakšnih 10 let in v vseh teh letih sem imela le dve okvari (1. stikalo za vklop, 2. menjava črpalke za izčrpanje vode). Štedilnik imam steklokeramični z ventilatorsko pečico. Ura za vklop ali izklop pečice pride zelo prav (ko gremo od doma, samo nastavim trajanje pečenja in čas kdaj naj se izklopi, pa je kuhano ko se vrnemo domov – npr. polnjene paprike ali bučke ipd.). Hladilnik sem zamenjala z Electrolux-om – pa še to zato, ker nam je “stari” postal premajhen.

Pa še to: Servis za Gorenje je praktično na vsakem vogalu, rezervni deli se pa tudi dobijo brez težav (moja tašča ima Bosch in vedno čaka in čaka in čaka na servis in rezervne dele).

Nataša

Nama so odsvetovali samo pomivalni stroj, tako da imava tega Boschevega. Sicer pa imava hladilnik, pečico in steklokermaično ploščo vse Gorenjevo (linjia Alux – meni res ful lepa). Edino napa je nekaj drugega (pozabila kaj), ker je bila veliko cenejša kot Gorenjeva.
zaenkrat vse dela kot mora, je pa res, da imamo kuhinjo šele 7 mesecev. Aja, kuhinja je pa Lipina.

Lp, jasna

Jaz sem z Gorenjem zelo zadovoljna. Vse imam njihovo razen pomivalnega stroja, ker je imel v času nakupa samo en Whirlpoolov model vse tiste funkcije, ki sem jih od pomivalnega stroja pričakovala. Hladilnik, pralni stroj in sušilni stroj imam že 7 let pa še ni bilo nobene okvare. Imam tudi njihovo steklokeramično ploščo, ki je super.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Najlepša hvala vsem, ki ste mi odgovorili. glede popusta nisem bila preveč jasna – če vzamem zraven Marlesd kuhinje še vsaj 3 aparate Gorenje imam dodaten 5% popust na kuhinjo.
Kakorkoli, če bi mi te aparate odsvetovali bi se na ta popust požvižgala tako pa… verjetno bova vzela.
Hvala še enkrat in čimlepši začetek tedna!!!

New Report

Close