Najdi forum

Pozdravljeni,

Sem 8 razred to leto šolsko leto sem bil zelim veliko bolan in vse skupaj imam približno 200 opravičenuh ur imama večino ocen( vse ki so nujne) in zanimalo me je če me Lahko zaradi izostankov vržejo iz šole in Ali bo to kaj uplivalo na moj upis na srednje stednje šole. Sicer imama ocene 4-5

Pozdravljen.
Nikar se ne boj, iz šole te ne bodo vrgli, saj je osnovna šola obvezna. V kolikor imaš za vseh 200 plus ur odsotnosti zdravniška opravičila, ni nič narobe. kar bi mene skrbelo je, ali imam velik manjek znanja, ki ga potrebujem za nadaljnje šolanje. Verjamem, da ste doma poskrbeli, da znanje ne bo izostalo. Veš, ne gre za ocene, ampak manjek znanja ti zna nagajati v srednji šoli. Ena stvar pa se lahko zgodi, v kolikor ne boš uspel pri vseh predmetih pridobiti potrebnih ocen, si lahko neocenjen in kot neocenjen pač ponavljaš razred, ne zato, ker bi imel slabe ocene, ampak zato, da lahko pridobiš znanje, ki ga potrebuješ za nadaljnje šolanje.
Glede tega se moraš uskladiti z vsakih učiteljem posameznega predmeta, nenazadnje potem lahko dogovoriš zahteve, s katerimi bi pridobil potrebne ocene za zaključno oceno oz. potrebno najnujnejše znanje. V kolikor pa si mnenja, da bo zate to pretd oreh, se o tvoji stiski pojdi pogovorit s svetovalno delavko šole oz. ravnateljem/ ravnateljico.
Upam, da sem ti z odgovorom pomagala. Vse dobro želim, predvsem pa obilico zdravja in nadoknadek znanja,
Olga J. Bahun
______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.

New Report

Close