Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Oprano perilo iz pralnega stroja smrdi!

Oprano perilo iz pralnega stroja smrdi!

Imam eno težavo – perilo (predvsem temno) smrdi, ko ga vzamem iz pralnega stroja. Ko se posuši, je OK (ima nevtralen vonj). Skratka, že nekaj časa ne poznamo vonja po sveže opranem perilu. Imam 8 let star Whirpoolov pralni stroj 6th sense.

Poskusila sem že vse to, pa težava ostaja:
– ne uporabljam tekočih praškov
– očistila sem filter
– stroj sem očistila s čistilom, ki je temu namenjeno (vliješ v boben in opereš na 95 C)
– stroj sem očistila s kisom (enako – vlila 1 liter alkoholnega kisa v boben in oprala na 95 C)
– pribl. vsako 4. pranje operem na 95 C
– po zaključenem pranju pustim vratca stroja odprta
– občasno uporabljam mehčalec, vendar samo minimalno nevtralizira slab vonj oz. ga malo prikrije
– vonj je enako slab, tudi če ne dam zraven prat umazanih nogavic ali preznojenih majic
– boben sam ne smrdi

Ima kdo kakšno idejo?

Hvala in lp

Ko pereš barvasto perilo, dodaj v zadnjo vodo spiranja en kozarček kisa. Jaz sem imela enak problem in s kisom (dala sem bel vinski kis) sem rešila zadevo. Pa perilo ni smrdelo po kisu.

Joj joj joj….ne peri z umetnimi praški in mehčalcem. Ostanki praška in mehčalca ostanejo v
vlaknih tkanine oz. oblačil in ta se ne sperejo popolnoma.

Uporabi sodo in milo, tako si izdelaš prašek za perilo, ki bo brez vonja. Za mehčalec in dezinfekcijo
pa uporabi beli kis.

Lep pozdrav.

New Report

Close