Opozorilo kupcem mačk Maine Coon
Ponovno pišem, ker mi vest ne da miru. Vedno sem bila pristaš diskretnosti, vendar bi bilo to tokrat v preveliko škodo tem ljubkim muckam in seveda njihovim lastnikom. Bolezen, kot je displazija kolkov, je preveč kruta, da bi lahko dopustili, da za njo obolevajo nove in nove generacije muc. Sedaj, ko naša muca operirana leži zraven mene in jo čaka vsaj še ena težka operacija, je res zelo hudo. Pa še nobenega jamstva ni, da se bo muca po zaključenem zdravljenju normalno gibala.
Muca z rodovnikom je bila kupljena pri vzrediteljih na Britofu pri Kranju. Imena ne bom navajala, ker vzrediteljev Maine Coonov v Sloveniji ni veliko. Bolezen je genetska in se v tem rodu ne pojavlja prvič (več informacij dobite na Felinološkem društvu v Ljubljani), zato odsvetujem tako nakup kot parjenje pri tem vzreditelju.
O zdravljenju naše mačke sem že pisala v postu “napačna diagnoza”.
Za čim več zdravih in srečnih muck!
jz imam maine coon mačko, kupljeno od mojega prijatelja . On je prinesel mačko in mačka in Nemčije in Belgije, se mi zdi in njihovi mladiči so brez takih težav, ki jih opisuješ, vsaj do sedaj še nisem slišala za to. Baje pa, sicer to sem res samo slišala, da so nekateri kupci teh mačk parili samice z “nepravimi” samci, torej niso bili maine cooni..upam, da razumeš, kaj sem hotela povedat.