Najdi forum

operil

Na vas se obračam z željo pomagati prijateljici, ki ne najde izhoda iz svojih težav. Ima kroničnio zamašen nos. Opravila je že vrsto preiskav in testiranj na alergene, če bi šlo za alergijo, vendar so preiskave le to izključile. Kronično pa že dalj časa uporablja Operil pršilo, brez katerega tako rekoč več ne gre. Kaj sploh lahko še stori za svoj nos? Ker gre najverjetneje za posledice dolgotrajne rabe Operila, kako naj se reši tega zdravila? Bi mogoče pomagalo katero drugo zdravilo. Bo potrebna pomoč zdravnika?

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgopvore na kopico vprašanj.

Zami

Pozdrav

Glede na to da je vaša prijateljica zelo dolgo uporabljala omenjeno zdravilo se je nosna sluznica zelo navadila in se tudi zelo spremenila,edino pravo pomoč bi bila-prenehanje uporabe tega zdravila(kljub težavam ki ob tem nastanejo namesto operila naj v nos brizga fiziološko raztopino)

Lp Dr.I.B.

Spoštovani!

Ker imam podobno vprašanje glede operila, ne bom odpiral nove teme, bom kar tukaj povprašal.
Torej, kot že omenjena prijateljica imam kronično zamašen nos in operil jemljem enkrat na dan in sicer pred spanjem, ker zaradi zaštopanosti nosu težje zaspim. Čez dan ga ne uporabljam, ker takrat nimam večjih težav.
Glede na to, da to počnem že dalj časa, me zanima ali je tako dolgotrajno jemanje tega zdravila lahko škodljivo?
Zaenkrat nisem opazil nobenih negativnih učinkov, uporabljam pa operil za otroke (kljub temu, da sem star 25), saj mi že ta zadošča, da mi odmaši nos in tako normalno zaspim.

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav

Še enkrat hvala za odgovor!

Pridruzujem se vprasanju avtorja “b24”.

New Report

Close