Imam vprašanje glede operacije .. v dilemi sem .. Nekateri pravijo da je operacija tvegana ali da po operaciji ne iboljša dosti .. zato nevem kaj bi .. ? Prepisal bom njegovo zdravnikovo mnenje..
Gre za stanje po zvinu vratne hrbtenice,obrabnostne spremembe vratne hrbtenice in radikularno draženje levih vratnih korenov,predvsem C VI.0 Priporoča simptomatsko zdravljenje,zaradi sindrom zapestnega prehoda pa svetujem pregled pri kirurgu plastiku in za dogovor za operativni sprostitev medialnih živcev na zapestju.
Vesel bom odgovora če je tvegana operacija ali če izboljša po operaciji…Namreč imam mravljince na obeh rokah,bolečine na rami .. Če za kakšno urco migam recimo na sprehod pol se začne bolečine na rami in slabo spim zaradi tega..glih mi paše da sem pri miru..
vesel bom odgovora..
lp
Pozdravljeni
Pri vas gre lahko za kombinirano okvaro v prdelu vratu , oziroma rame in utsenitev v karpalnem kanalu. Pri kliničnem pregeldu in zEMG preiskavo lahko dovolj natančno ugotovimo mesto in stopnjo okvare živcev , da nam pomaga pri odločitvi za poseg.
Operacija sindroma karplanega kanala je pri nas zelo pogosta in v veliki večini primerov zalo uspešna. Tveganje je minimalno saj vas v nekaj destminutni operaciji vlokalni anesteziji rešimo precejšnje stiske in omogočimo medianemu živcu , da okreva.
Lep pozdrav
aleš
Pozdravljeni .
Danes sem vem klical in ste bili skozi zasedeni a nič hudega… Samo zanima me…Recimo da imam napotnico , EMG in izvide zgoraj navedenega in bi se naročil . Če bi bila potrebna operacija , kdaj bi šel na vrsto ? Kakšen postopki so ?
Sam se naročil šele 29.11. v Celju .Ne morem več čakati , ker so mi bolečine zoprne…
hvala in lepo pozdravljam za odgovor