Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic Operativna histeroskopija

Operativna histeroskopija

Pozdravljeni,

čakam na operativno histeroskopijo, in sicer zaradi sum na subseptum.

Imam redne cikle na 28-29 dni, redne ovulacije Naslednjo M (ne) pričakujem 26.12. Sprva sem bila naročena na histeroskopijo 7.1, kar pomeni na cca 10. dan ciklusa. Sedaj sem dobila obvestilo, da mi jo prestavljajo na 14.1, kar pomeni, da bo to že cca. 17. dan ciklusa.

Zanima me, ali se sploh (sme) opravljati operativno histeroskopijo tako pozno v ciklusu? Kaj so tveganja v takem primeru? Res ne bi želela tvegati še kaj več kot sicer, saj so že tako mnenja mojega osebnega G in neplodnostnega glede potrebe po histeroskopiji različna. Sem sicer v IVF postopkih z donorskim semenom, za mano 2 prenosa, noben uspešen.

Sicer je moj endometrij v naravnih ciklih okoli ovulacije vedno (samo) okoli 8mm, vendar bi po mojem laičnem razumevanju tega posega razumela, da se to opravlja takoj po koncu M, in ne okoli ovualcije ali celo po njej.

Hvala za vaše cenjeno mnenje!

Spoštovani,

glede ustreznosti termina operacije je najbolje, da povprašate operaterja.

Lepo pozdravljeni,

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close