Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Operacije skolioze

Operacije skolioze

Kot kaže bo žena morala na operacije hrbetnice zaradi skolioze. Ukrivljenost hrbtenice se je v zadnjih 10-ih letih zelo povečala.

Bom kar direkt vprašal – kateri doktor v SLO je največji strokovnjak za skoliozo? Kaj pa ustanova, je Vadoltra res pojem zase, ali so sposobni zdravniki za skoliozo tudi v LJ na otropedski?

Resno namreč razmišljava, da bi odšla na operacijo v ZG, na privat kliniko. Tam so nama obširno predstavili kako bi operacija potekala in sva bila s slišanim zelo zadovoljna. ŠE ena velika razlika je med to kliniko in med zdr. ustanovami, ki izvajajo te operacije v SLO. Oni namreč operirajo z metodo z sprednje strani, pri kateri je po pripovedovanju dosti manjše tveganje, nobene izgube krvi. Tudi rehabilitacija je dosti hitrejša kot pri “običajni” od zadaj, katero izvajajo pri nas. Po njihovi metodi si v bolnici max. 10 dni, kar je mnogo hitreje kot pri običajni.

Jaz sem bila operirana za skoliozo v Valdoltri pred 12. leti in sem zelo zadovoljna. Imela sem 53 st. lumbalno in 36 st. torakalno. Posebej so se potrudili tudi zaradi mojih alergij na nekatere anestetike in analgetike. (prej opravila testiranja na Golniku) Hospitalizirana sem bila 14 dni – cca 5 dni na lastno željo.Sedaj je moj ortoped dr Hero Nikša, operiral pa me je dr. Pavlin, ki se je nekaj za tem upokojil. Po moje so res razred zase.
lp

Če prav razumem bi vam bilo potrebno biti v bolnici le 9 dni, bili ste pa na vašo željo 14? S koliko leti pa ste bili operirani? So vas operirali z zadnje strani?

Osmi dan po operaciji, me je zdravnik vprašal, če želim domov, vendar mi je bila možnost, da podaljšam, kvečjemu dodana vrednost, saj je po takšnem posegu vendar bolje, da si kakšen dan več v strokovni oskrbi – moje mnenje. Ob odhodu sem imela rano že popolnoma suho – zaceljeno. Z 39. leti.Op. sem bila z zadnje strani, drugače si sploh ne predstavljam.

Hvala za vse informacije. Greva z ženo takoj po praznikih na samoplačniški pregled k dr. Haru, pa bova videla kaj nama bo rekel.
Še tole bi vas vprašal – koliko dolgo ste čakali na operacijo od takrat, ko ste dobili napotnico za operacijo? Vejetno so vam napotnico izdali v Valdoltri, zato ste se tudi odločili za opravljanje operacije pri njih?

operirana05, na koliko pa vam je zravnal hrbtenico?

Pozdravljeni, zanima me če se je vaša žena odločila za operacijo in ali se je odločila iti v Valdoltro ali v Zagreb v privatno kliniko. Jaz sem trenutno v isti situaciji in bi vam bila zelo hvaležna za več informacij.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

 

Ali mi lahko poveste ce je bila vasa zena operirana in kje? Namrec sem trenutno v podobni situaciji.

 

Lp

New Report

Close