Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja operacija žrelnice – v razmislek

operacija žrelnice – v razmislek

Jaz sem prebrala, da se daje kapljice Sinupret 14 dni. Ali lahko več časa?

Kakšno homeopatsko zdravljenje preizkušate?

na med.over.net so odprli tudi forum homeopatija. mogoče boš tam lahko dobila info.

hvala.

Ne odločajte se za operacijo. Meni je žal, da sem privolila v to. Hčeri ni od takrat nič kaj bolje. Mogoče še nekoliko slabše – prej so bila vedno vneta ušesa, sedaj pa ušesa in angina.

Komaj čakam, da zraste in bo to vse skupaj minilo.

Hvala za nasvet Bani.
Jaz se najraje ne bi odločila za operacijo, poizkušamo vse možno, samo da ne bi bilo treba. Ima pa sin vedno odprta usta, to je problem in zobozdravnica ga tudi skozi pošilja na operacijo. Mojemo starejšemu sinu, ki ima pa sedaj 10 let so pri petih operirali žrelnico, ker so ga zmeraj bolela ušesa, je bilo bolje, vendar ima še sedaj pri desetih včasih vneta ušesa, tak da čisto vse težave se z odstranitvijo žrelnice res ne odpravijo.

… zagotovo ne, ampak midva sva pa zadovoljna, ker hčere zdaj ne slišiva več pri spanju, od operacije je bila v štirih mesecih enkrat prehlajena-prej nos nonstop in kar je najpomembnejše-po operaciji je začel rapidno napredovati govor, ker prej očitno res ni slišala. Zanjo je bila žrelnica ovira.

Uf, tale tema je bila do nedavnega tudi pri nas aktualna.. pa bom vseeno pristavila svoj lonček, kako je bilo pri nas..
Prvorojenec je bil doma do 3,5 leta starosti, potem smo vpisali vrtec, ker sem se tudi jaz zaposlila. Pred vrtcem smo sicer imeli 2x ali 3x letno kak hujši prehlad, mogoče vnetje ušes.. z vrtcem se je pa zadeva pospešila in zgostila. Pred letom dni torej smo začeli zbolevati.. decembra 2x, za novo leto (ne bom nikoli pozabila) je cepetal od bolečin in 1.1. smo šibali na urgenco po ne vem katero dozo antibiotika.. po 14 dneh se je zadeva ponovila, 3 tedne zatem zopet in nato v marcu še 1 obolenje.. Se pravi v 2-3 mesecih 5 vnetij ušes.. Mislila sem, da se mi bo zmešalo.. Antibiotik na antibiotik, enkrat en drugič drug.. V feb so nama svetovali orl, šla sva, ugotovili da slabše sliši, da je nos seveda zabit.. nasonex za mesec in pol, nato spet kontrola. Sprej ni nič pomagal, na kontroli spet slab izvid sluha, operacija da ali ne? Strinjala sem se za datum 1.8., nenazadnje je bilo še nekje 2 meseca do avgusta.. Če si premislim, torej čisto dovolj.. Ampak v juniju je bil spet doma zaradi ušesa in za operacijo smo se nato dokončno odločili. Takoj po posegu je osvojil črko R, sam govor je napredoval oz. se je izboljšal. Od avgusta še nismo zboleli (TRKAM!), začel se je tudi sam čistit (prej se useknit ni znal, ni upal), tako da za zdaj sem zadovoljna. Res pa je, da so zgolj ostranili žrelnico, cevk v ušesa niso vstavljali, ker je doktor presodil, da niso potrebne. Po novem letu se greva še 1x pokazat, ker me zanima, ali je zdaj s sluhom kaj bolje, občutek je že tak..
Glede operacije je pa res za razmislit..od primera do primera je sicer različno, mogoče nam intuicija včasih pripomore do rešitve.. pa naj bo v prid operaciji ali ne.

Jaz sem prebrala, da se daje kapljice Sinupret 14 dni. Ali lahko več časa?[/quote

Ma priporočljivo je 14 dni, ampak to so kapljice rastlinskega izvora in čez 14 dni laho ponoviš z zmanjšano dozo.]

New Report

Close