Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija žrelnice – da ali ne?

Operacija žrelnice – da ali ne?

Moj 5 letni sin bi moral ta teden na operacijo žrelnice (tretji mandelj), pa je malo prehlajen tako da verjetno ne bo šlo. Vendar pa me že ves čas odkar čakamo (več mesecev, skoraj leto, ne vem) mučijo dvomi, ali je to res potrebno, saj praktično nima težav. Takrat je pri spanju smrčal, tako da mu je iz ust lezla pena)prav mehurčki kakor cet za pomivanje posode). Ker smo se ustrašili, smo ga dali na pregled in ja, povečana žrelnica.

Potem je to nekako nehalo in nikoli nima vnetij ušes, grlo redko, je pa večkrat prehlajen (teče iz nosa in kašelj) – a nič več kot njegovi 2-letni sestrici.
Ena zdravnica meni, da operacija ni potrebna, če nima težav, spet druga, da celo sama vidi povečan tretji mandelj, da je to potrebno, specialist pa pravi (zdaj smo ga peljali še enkrat), da je nevarno zaradi sluha, da je sicer njegov sluh na meji… Mi tega seveda ne opazimo…..

Otrok se mi smili, da bi ga brez veze spet operirali (do zdaj je imel že 2x narkozo, čaka ga še tretja – operacija spolovila, ker še nima zunaj glavice), spet pa se bojim zaradi sluha – če je to res nevarno.

Komu naj verjamemo, da bi se prav odločili?
In kako izgleda taka operacija, koliko dni je potebno biti v bolnici? Kako se otrok počuti in ali ga potem boli?

Za karkoli bom zelo hvaležna,
lep pozdrav,
Mojca

Spoštovani!

Preko foruma vam je na vaše vprašanje težko odgovoriti.
Kot navajate, otrok nima težav z dihanjem, zato ne bi bila potrebna operacija.
Zdravnik na kontrolnem pregledu je ugotovil mejno poslabšanje sluha, zaradi tega pa tudi svetujemo operacijo.
Menim, da bi upoštevali navodilo ORL specialista, če ni minilo od pregleda več kot 6 mesecev.

V nekaterih bolnišnicah omogočajo operacijo na otroškem spolovilu sočasno z operacijo žrelnice.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Tudi mi imamo podobne težave. Edino kar mi opazimo je smrčanje in nenehno dihanje skozi usta, kot da bi imel skoz zamašen nos. Bili smo pri treh specialistih. Prvi je rekel operacija-povečana žrelnica, drugi ne operacijo da gre za vnetje obnosne sluznice, tretji pa sumi da gre za alergijo. Res ne vem kaj storiti. Naročili smo ga na alergološko testiranje šele oktobra na vrsti.

New Report

Close