Operiranke so se namnožile tako močno, da njihovo število izraža dvoje:
1. Podpiranje lenobe, ker toliko bolanih žensk (bolezen je izgovor veliki večini) ne premore ena majhna državica. Žal se ne more vsaka od vas pritoževati nad geni, ščitnico in kar je še tukaj naštetega. Tudi trn v peti ni, kot nas prepričuje objokano bitje, razlog da se človek zredi čez vsako mejo. NI! nekaj kg je razumljivo, ITM nad 40 pa pomeni razmetano podstrešje. In potem nas ravno take ženske prepričujejo, da smo mi tisti, ki imamo težave.
2. Kot drugo, pobožanjeni dr B je našel odlično tržno nišo, kjer debelo polni svoj žep. Ker če ne bi bilo tako, bi zavrnil marsikatero od čakajočih, predvsem zaradi nepripravljenosti na drugačno življenje. Če berem temo, kjer se izmenjujejo informacije, ene samo čakajo kdaj jim bodo končno zmanjšali želodec in nimajo niti toliko možganov, da bi se o vsem natančno informirale.
tam lahko najdeš prave bisere med izjavami, kot so: ne ljubi se mi brati vsega ali zakaj imam operacijo šele septembra?
Da sploh ne izgubljam besed o moškem operirancu, ki je operacijo idealiziral do te meje, da je izgubil stik z realnostjo.
Preden spet začnete z bombardiranjem besed in tem, da ste strpne in spoštujete drugo mnenje, ampak pač le zaradi naslova teme ne morete tipkati kulturno, naj še enkrat povem bistvo.
Če bi se šlo za operacijo ekstremnih in redkih primerov, recimo nekaj operirancev na leto, bi to vsi razumeli. A tole operiranje po tekočem traku nam gre v nos.
Da ženska ni zmožna sama shujšati 30 kg in da potrebuje za to operacijo, je pravljica. Da pa potem še joka tu na forumu, kakšna krivica se ji godi, ker jo nočejo še plastično popraviti, je pa bizarno. Spravi se na telovadbo, zdaj vsaj nimaš izgovorov, izkoristi, kar ti je bilo podarjeno in nekaj naredi tudi sama.
Zdaj pa užaljenost na plan in hop po tipkovnici. Pa poleg bedarij se poskusite vsaj malo zamisliti nad prvo trditvijo. Odkod kar naenkrat porast operirank? 30 -letnica, ki pa v enem letu ni shujšala toliko, kolikor je mislila da bo in bo šla pod nož še drugič, je pa tipičen primer tistega, zaradi česar sem odprla to temo.
Hehe, zakaj pa misliš, da bi bile užaljene že po defoltu in te napadale, zaradi tega sestavka. Lej,eni imajo res samo eno svoje mnenje in se strinjajo z vsem kar je proti tem operacijam, samo da je proti.
Razmetano podstrešje, kot ga ti omenjaš sem imela jaz in to se imenuje duševna motnja ( http://www.psihiater-leser.com/452/494.html ), ki je tretirana tudi kot bolezen btw. To bolezen in duševno motnjo sem v enem mahu rešila ter razrešila z operacijo želodčka in se mi je v tistem trenutku zazdela edina možna rešitev, ki se je izkazala, vsaj pri meni, kot uspešno. Sicer pa hvala tudi tebi, ki se norčuješ iz duševnih motenj (beri: razmetano podstrešje). Pač slednje malo provokativno iz razlogov :).
Kot drugo, dr. Breznikar s temi našimi operacija neposredno niti posredno ne zasluži kaj veliko. Mogoče kaj z njegovo zasebno ordinacijo, to pa je tudi vse, ki pa niso neke hude vsote. Operacije nam krije zavarovalnica, dr. Breznikar ima normalno zdravniško plačo oz. plačo kirurga, ki bi jo imel, če bi nas operiral ali ne. On je namreč kirurg na splošni in abdominalni kirurgiji in še zna kaj več.
Vse ostalo, kaj naštevaš pa ne vem o čem govoriš, tako da težko sodim in podajam svoje mnenje, Razjezijo pa tudi mene razne cvetke, ki same ne bi nič naredile in oh in sploh. Za nekare je res škoda vsega skupaj in bi moralo biti že v štartu malo bolj ozko žrelo, koga spustiti skozi.
Ni pa treba navijati, da se to vzame vsem in vse, ker nekateri težko razumejo, razumete drugačnost in postavljate ene odvisnike v prednost, kar tako, iz nerazlogov oz. ker ne razumete.
Lej, marsikdo obiskuje ta forum in verjetno ima večina težave s svojimi kilogrami, verjetno marsikdo, ki vztrajno komentira, prebira to temo, verjetno tudi ti. Zamisli si, kako bi bi bilo, če bi se na vrtu kakšnega lokala norčevala iz tebe ali kogarkoli, ki ima pač 10kg preveč kakšna suhica ter ti govorila debela pujsa z razmetanim podstrešjem. 🙂 Pač primer. Bi bilo zelo zanimivo, kako bi reagirala in me zanima, če bi potrdila eni suhici, da ga imaš res, ker morda ta suhica ne bi razumela tebe in tvojih 10kg preveč, samo zato ker jih ona nima in nikoli ni imela. Zamisli si še zgražanje te suhice, ko bi videla, kaj pa vem, kos pice pred tabo, v bistvu pa ta kos pice niti v sanjah ne bi presegal tvojih kalorij tistega dne in bi še vedno s tem kosom pice hujšala. Pač zgodbica v premislek, da se včasih nad nečim zgražamo in sploh ne vemo, kaj je v ozadju, ker ne razumemo in nočemo razumeti.
Strinjam se z ostrejšo selekcijo, ne strinjam pa se, da se vzame vse in za tem stojim, ker se mi zdi, da se nekateri lotevate pljuvanja z napačnimi razlogi.
pemina , če bo zdaj stopila korak nazaj in v miru razmislila o svojem postu in o postu,na katerega repliciraš,bi ugotovila,da sta dejansko vsebinsko zelo blizu.
Ne gre za pljuvanje po vseh in ne gre za pljuvanje z napačnimi razlogi. Izpostavljeno je tisto,s čemer se strinjaš očitno tudi ti-da je v osnovi treba počistiti podstrešje (pa če to imenujemo tako ali drugače – recimo tudi “klik v glavi”) in ne samo čakati,da dobiš vse na pladnju. Takim žal tudi operacija na dolgi rok ne pomaga. Vedno več dobivam informacij o “uspešnih” operirankah s Slovenije,ki so v kratkem roku dobile nazaj vseh težko izgubljenih 50 in več kg. Ker ni bilo klika v glavi oz. pometenega podstrešja.
Saj vem, saj ni namenjeno samo tej avtorici. Marsikomu za nazaj, ki je proti, samo da je proti, pa ga nič druga niti ne zanima npr. nazadnje se spomnim Tarute ali kako že, drugih vzdevkov se več ne spomnim….. :).
Jaz jih tudi poznam veliko in ne poznam nobenega, ki bi toliko kg dobili nazaj. Ne vem, s trakcem se mi zdi rahlo nemogoče, za ostale op. pa ne vem….
Saj vem, saj ni namenjeno samo tej avtorici. Marsikomu za nazaj, ki je proti, samo da je proti, pa ga nič druga niti ne zanima npr. nazadnje se spomnim Tarute ali kako že, drugih vzdevkov se več ne spomnim….. :).
Jaz jih tudi poznam veliko in ne poznam nobenega, ki bi toliko kg dobili nazaj. Ne vem, s trakcem se mi zdi rahlo nemogoče, za ostale op. pa ne vem….[/quote]
Draga Pemina. ali kako že… Preberite si post od nekaj tednov nazaj… Vam olajšam delo:
Hmmmmm….
še moj skromen prispevek… Dolgo časa že prebiram forum… Tudi sama sem razmišljala o operaciji in se nato premislila, sicer nimam toliko preveč kg, ampak svetovana mi je bila s strani dr., zaradi problemov, ki jih imam z želodcem, zaradi katerih zelo težko hujšam… No, pačasi gre… Moram priznati, da se po eni strani stranjam z “proti lenobi ni zdravila” in somišljeniki… Res je, da se 30, 40, 50 in več kg v glavnini nabereš zaradi nepravilnega načina življenja in prenajedanja…, razen seveda v izrednih primerih, ko je teža posledica bolezni, ampak to ne velja za glavnino operirancev, kar se da razbrat iz postov… Pri prebiranju raznih postov sem namreč naletela na razne izjave, da po operaciji so se sam parkrat pregrešili, ali ne upam se upreti…ipd. dejstvo je, da je treba prehrano poštimat najprej v glavi in če se nekdo po operaciji še zmeraj ne drži navodil, je res škoda denarja in truda….Še zdeleč ne posplošujem, žal pa je tudi takih veliko, ki bi radi po hitrejšem postopku shujšali, potem pa jovo na novo… po drugi strani, pa verjamem, da veliko jih po operaciji spremeni način življenja in na novo zaživi… Torej vsi tisti, ki se odločite za operacijo in vam jo odobrijo, se zavedajte, da je treba dano možnost po spremembi življenja dobro izkoristiti in nato preijeti vajeti v roke in se držati navodil… Dejstvo pa je, da za vsak višek kg smo si načeloma res sami krivi, čemur velik del botruje lenoba…
Srečno vsem….
p.s. pa še to…. v postih se velikokrat zasledi…, zelo težko se uprem OH, sladkarijam, količinam hrane in to je mnenje operirancev…, ja te imajo zelo poštimano v glavi… se strinjam!!!!!
Zdaj pa že enkrat nehajte žaliti vseh po vrsti, vaš besedni zaklad je višek vsake razgledanosti… Pa si še kaj preberite…, ne samo na forumu, mogoče tudi v kaki knjigi, kot ste napisala pred časom…. Dr. pa ima prau normalno plačo, kot povprečen Slovenec, nič več ne zasluži, imate prau…..
LP
Ojej :))
Včasih so se ljudje bali grmenja, ker so mislili, da so s svojim nepravilnim ravnanjem razjezili bogove. Suša je bila šiba božja, povodenj tudi … Tako so si ljudje razlagali naravne pojave, ki jih niso razumeli.
Nekdaj so nogo, če se ni lepo celila, odrezali.
Včasih so novice potovale počasi, ljudje so si pisali pisma in okužene kumare v Nemčiji so bile problem Nemcev.
Danes je vse drugače. Lahko poveš političen vic in ne boš šel “sedet”. Norcev ne zapirajo več na Studenec ali Polje, danes so to bolniki z duševnimi motnjami in ljudi tako tudi tretirajo in primerno zdravijo. Invalidi že dolgo ne sedijo samo doma, zaposleni so in družba aktivno dela na tem, da bomo odpravili vse ovire, ki ljudem z drugačnimi potrebami onemogočajo dostope do želenega cilja. Pijančki niso več tisti, ki nadlegujejo okolico ali pretepajo ženo, danes so to odvisniki in deležni strokovne pomoči (če jo seveda želijo). Lahko bi navajala še in še in na koncu celo ugotovila, da bi si morda kakšno stvar iz preteklosti želela nazaj, a želela sem le povedati, da danes ločimo med jedci in debeluhi. Več tipov debelosti obstaja, več tipov jedcev obstaja in z napredkom je prišlo tako daleč, da so zdravniki (tisti, ki se na to spoznajo, torej strokovnjaki!) opredelili debelost kot bolezen. Zato je možna operacija na zdravniško napotnico in je posledično brezplačna za tistega, ki jo potrebuje. Torej, za bolnika. Lahko smo užaljeni, vendar je prenažiranje vrsta bolezni. Lahko ljudi zasmehujemo, češ nehajo naj žreti, vendar je prenažiranje še vedno bolezen. Postavili so jo ob bok bulimiji in anoreksiji. Debelost je bolezen!
Suhci debelih nikoli ne bodo razumeli. Debeluhi bodo vedno željno pogledovali k suhcem in si želeli njihove sposobnosti ne poseči po hrani ko za to ni potrebe. Ljudje nikdar ne bomo razumeli drugačnosti in drugačnih. Obstaja pa velika razlika pri izražanju mnenja posameznika. Obstaja tudi lastnost ljudi, ki se ji reče empatija in razumevanje. Sposobnosti, da sprejmeš drugačno mnenje in svoje mnenje kljub nasprotovanju argumentirano zagovarjaš, in vendar pustiš nasprotniku v debati dostojanstvo in mu izkažeš spoštovanje, danes ne premore več veliko ljudi. Prav je da različno mislimo, prav je da svoje mnenje povemo jasno, ni pa ga potrebno podajati za vsako ceno in ob vsaki priliki. Tudi na forumih se prileže arugmentirana debata med civiliziranimi razpravljavci :))
Torej dragi moji, suhi in tisti malce bolj rejeni … poskušajmo se imeti radi. Poskušajmo se razumeti in dajmo drugačnim od sebe možnost, da nam povedo svojo resnico. Poslušajmo tudi druge, ne le slediti svoji resnici. Predvsem pa si ne dovolimo, da nam anonimnost ne odvzame civiliziranosti.
Pa še moje mere:
Velikost 178 cm
Teža 85 kilogramov in kljub temu mi včasih pravijo, da bi me lažje nesli kot prenašali :))
Stanje duha – zdrava in vedra, večni optimist in celo življenje “hujšam”
Moja največja želja v mladosti – imeti 65 kil
Moja največja želja danes – ohraniti 85 kil
In, dovolite nasvet osebe, ki je že nekaj let na tem svetu, ne jemljite se preveč resno … pomaga!
Jah, pemina je ozdravljena, ampak večina teh operirank je samo shujšank z glavo nažiralke. Še vedno je isto razmišljanje. Ves čas se ponavljajo posti z vsebino alla “premalo kalorij škoduje notranjim organom in zato moramo pridno žret nonstop” in “nisem bila sama kriva, da sem se zredila“. Ozdravljen človek je tisti, ki uvidi svoje napačne početje v tem, da se je zredil. Saj ni vraga, da če sam pravilno reagiraš boš predebel, tile pa pišejo, kot da so žrtev, ki je nase navleklo špeh vseh ostalih ignorantov. Kar se tiče tiste s trnom v peti bi povedal, da je problematična zato, ker uspe krivit trn v peti za to, da se je zredila……(za 15 kg v dveh mesecih, če sem razumel)……tudi s trnom v peti se sicer da telovaditi, vendar hoja v hribe ni ravno nekaj, kar bi bilo pametno poskušati. Pač dobiš nekaj drugega. No, 15 kg sala je cca 110.000 kalorij in to pomeni, da je v dveh mesecih pojedla vsak dan cca 110.000/60=1833 kcal preveč. Vsaj približno toliko je ona pojedla preveč in tolikšna količina kalorij veliko ljudem zadostuje za normalno, aktivno življenje. Se pravi količina kalorij, ki jo je ona vase insertirala zgolj kot hedonistični višek v dobi poležavanja zadostuje nekomu drugemu za preživetje. A pomislite kdaj na otroke v Afriki?
Pa tudi tisti vzorec komunikacije, ko morajo debeluharice pisati, da ni in ni šlo s hujšanjem, ko češ “pustite me, da jem”, pa ista oseba (spet tista s trnom) potem piše, da je shujšala 15 kg v enem letu. Zanimivo je to, da je ona zgolj s pohodi shujšala toliko, kot jih veliko operirank shujša s trakcem, cca 1,5 kg na mesec.
Ne da se mi tle prav razlagat na široko, ti ljudje imajo svoje bližnje in z njimi veliko časa komunicirajo in jih obračajo na tisoč in en način samo zato, da znajo razložit zakaj so debeli in da sploh niso oni krivi in da so pač žrtve. V večini primerov je to problem zasvojenosti z OH, vendar sem tudi čez forum fasal en živčni odziv, ko sem eni predlagal low carb dieto.
tl;dr :
Vsi vidimo, kako skušate obračati dejstva in poldejstva. Vsi vidimo, da se delate norca iz sebe in vseh ostalih. Bedno izgledate, otročje izgledate, noben vam ne verjame, mir v hedonizmu in nažiranju vam dajo tisti, ki so nad vami izgubili upanje in sedaj za vas uporabljajo mlačno permisivnost ali pa ignoranco zato, da imajo mir. Kdor je bil nekoč debel vidi v vas delček sebe……ki je tako močno eksponiran, da postane to že ironično.
Alo, kakšnega gostilniškega žargona. Kaj vam spet ne paše, kje je kaj narobe?
Evo, ena da se malo skulirate 😉 :
Nekaj slaboumnih osebkov tukaj zdravi svoje frustracije na račun zasmehovanja in poniževanja predebelih ljudi. Žal samo čakajo kdaj bo kateri od operirancev kaj komentiral na njihove bolne in žaljive poste. Predlagam vsem PAMETNIM operirancem, da ignorirajo tole temo, in ne dajejo kosti za glodanje vsem tistim, ki tule očitno provocirajo.Kmalu se jim ne bo ljubilo več .
Pozdravček vsem,
KokiLJ
Eh, anoreksijo ste premagale. BMK. Pravzaprav, mi sploh nisto tako nadležni debeli ljudje, ki uspejo tudi priznat od česa so debeli. Nagravžni so mi tile golazenski potuhnjenci, ki zabijajo neke izjave, ki naj bi češ obrnile naivne, da bi res verjeli, da si za svojo debelost niste sami krivi.
Mir z vami. In vašim……kruhom……z nutelo. Dokler ga ne zbruhate !
Jah, sej ni prijetno…..
Vi, ki jokcate, da brez operacije ni in ni šlo,drugim očitate frustracije.Sami ste zafrustrirani in ljubusumni,da je kdo sposoben kaj narediti sam zase,kar vam ni šlo!![/quote]
Glede na to, da obiskuješ ta forum, si očitno tudi ti med frustracjami debelih 🙂 Uživaj pupa, pa ne gnjavi az brezveze :).
lp
Vi, ki jokcate, da brez operacije ni in ni šlo,drugim očitate frustracije.Sami ste zafrustrirani in ljubusumni,da je kdo sposoben kaj narediti sam zase,kar vam ni šlo!![/quote]
Glede na to, da obiskuješ ta forum, si očitno tudi ti med frustracjami debelih 🙂 Uživaj pupa, pa ne gnjavi az brezveze :).
lp[/quote]
tipični odgovor – ko ne gre,napadete (jaz sem se samo branila,in odgovarjala na trditev nekoga,ki je toliko sposoben,da kar na pamet nekomu pripiše frustracije-kot očitno tudi vi)
bolje bi naredili,da ne bi vse povprek branili vseh operirancev (in napadali ostalih)-ker je vsak unikum. včasih kdo rabi samo brco v rit,če se lahko izrazim po domače (in ne boste spet skočili v luft),da spregleda,ne pa trepljanje po ramenu, češ,res ne gre.
meni je taka brca v rit, oz. da mi je nekdo nalil čistega vina in ni ovinkaril,pomagala,da sem se izvila iz tega.na forumu sem,da se opominjam,kam nočem nikoli več priti.
vi pa kar trepljajte po rami tiste,ki tiščijo glavo v pesek in ne pošlihtajo podstrešja. hkrati pa se ne zavedate, da ste se nekateri rešili samo zato, ker ste pošlihtali podstrešje.če pa ga niste, boste nekoč spet na izhodišču.
lp[/quote]
tipični odgovor – ko ne gre,napadete (jaz sem se samo branila,in odgovarjala na trditev nekoga,ki je toliko sposoben,da kar na pamet nekomu pripiše frustracije-kot očitno tudi vi)
[/quote]
Malo preberi za nazaj in se malo zamisli, kdo koga napada v tej temi, operiranci neoperirance ali obratno pa kdo uporablja gostilniški žargon….. Napadate nekaj kar ne razumete, niti ne veste kako je življenje po operaciji, nekaj na pamet vsi skupaj pišete in vlečete statistike, kar na pamet, koliko se jih je kao zredilo nazaj….